פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   הצלת חיי אדם. |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: הצלת חיי אדם. (נקרא 3064 פעמים) |
הדפסה |
|
|
shmuel b
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
68
פלא- 0503800055
|
|
שלום חברים . אני רוצה לשתף אותכם במקרה אמיתי שקרה לי . יום שישי האחרון, 15, 06 ,2018. יוצא לי לדוג אח"הצ בערך 1700. לדיג חוף כ200 מטר לכיוון עכו מהבתולה .אחרי שמסיים להתארגן 2 מקלות במים, וממתין לנגיסה. לפתע אני שומע מכיוון הבתולה צעקות אדם במים ואנשים זועקים . עזבתי הכול,רצתי כמו מטורף שני צעירים משו אותו מהמים,אני מצהיר שיש לי ידע בעזרה ראשונה .כחובש. מתחיל מיד בהנשמה ,ועיסויי לב כמה סטים.לאזרתי הגיע אדם נוסף לעזרתי, הנשמתי ועיסיתי לסרוגים עד בואו של צוות מד"א כ 10 דקות יקרות .ולאחר מיכן הגיע שח"ל. נעשו לו לו פעולות החייאה מתקדמות .הצלנו להחזיר לו דופק והוא פונה לביה"ח רמב"ם. אני קיפלתי את ציוד הדייג ,והלכתי לרמב"ם להיבדק במחלקה למחלות זיהומיות.(זה חובה אחרי שבאים במגע אם הפרשות של טובע.) בבדיקה אמרו לי להיות במעקב ,ובאותה נשימה שהטובע האלמוני נפתר בבית החולים. אני רוצה לעדכן אתכם ,שסכימת ההחייאה שונתה -לא עושים יותר הנשמות ,כן עושים 30 עיסויים בדיקת דופק , וחוזרים לעיסויים.הוצאת הפרשות(גוף זר שחוסם כלי נשימה) חשוב מאוד שתדעו זאת. התבעסתי מאוד, וזהו. שמואל ברקן
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יישר כוח שמואל על כך שברגע האמת נרתמת מיידית להצלת האיש ללא היסוס, אפילו נטלת סיכון להדבקות. מצער לשמוע שמאמציך לא הועילו והאיש נפטר, את שלך עשית - ואפשר להבין את התסכול. חן חן על העדכון בכלל ותודה כמובן על העדכון שנתת בסוף לגבי השינוי בהמלצות לגבי החיאה 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
יישר כח, שידייך לא ירפו בגלל התוצאה המצערת.
|
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
shmuel b
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
68
פלא- 0503800055
|
|
מודה לכם רפי, וtook took.
|
|
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל הכבוד על היזמה, האיכפתיות וההתמדה. חיי אדם מעל לכל. יישר כח.
|
|
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
יישר כוח 
|
|
|
|
|
|
|
ישר כוח על הניסיום גם עם על אותו אדם שלום... אגב זאת הזדמנות טובה להגיד שהקיץ מגיע וצריך להיזהר ולא להיכנס לזרמים החוזרים. בקיץ של שנה שעברה הלכתי לדוג ובדרכי לנקודה נתקלתי במשפחה שלמה שנכנסו בדיוק בתוך הזרם החוזר. הזהרתי איתם ישר לצאת מהמים ובכך יכול להיות שנמנע אסון.
|
|
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
יישר כוח 
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
|
shmuel b
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
68
פלא- 0503800055
|
|
אני מודה לכל החברים על התגובות מאוד מעודד אותי תודה.
|
|
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
עשית כמיטב יכולתך - כל הכבוד ! אכן אין לעשות הנשמות הן לא מועילות (הכנסת פחמן דו חמצני) עדיף להתרכז בעיסוי והכי חשוב לחפש אם יש בסביבה דפריבילטור (נותן פולסים חשמליים להחייאה)
חשוב לעבור קורסים והשתלמויות כי כל אדם כמוך יכול להציל אדם אחר !
שא ברכה מור
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 18, 2018, 07:31:18 AM על ידי מור אמסלם
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כל הכבוד וישר כח
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
אשרייך שמואל על הניסיון לעזור ולהציל חיי אדם. אנחנו כבני אדם נמדדים ברצונות שלנו ולא בהצלחות... ה' יזכה אותך לעוד עשייה של מעשים טובים.
לגבי ההחייאה שאמרת... אני גם הייתי בקורס עזרה ראשונה של מד"א לפני מספר חודשים ואכן אמרו שכבר לא עושים יותר הנשמות אלא רק עיסויים.
לגבי הדיפיברילטור שהזכירו... בחוף ים לא מסודר וללא מציל קשה לי להאמין שיהיה דבר שכזה. ואם יש מציל בחוף הוא אמור לדעת לעשות החייאה בצורה מקצועית. נושא הדיפיברילטור עדיין נמצא בבירוקרטיות מטופשות כאשר לבינתיים חיי אדם יכולים להינצל.
|
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל: