תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
13/2/2012 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8:30-8:42 | דג חי - טרולוס | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 3 | 5 |
8:30-8:42 | גיג קטן - אמואביק/WINNGSING | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 4 | 5 |
הדו"ח:
חמש וחצי בבוקר, ספק אם הסירה תניע בכלל, אחרי חודש שלא יצאתי איתה.
רוח מזרחית קרירה נושבת למרות התחזית שהראתה רוח דרום מערבית,הלוואי וייצא משהו מהיום הזה...

נותן סטרטר והויראדו מתניע בקלות ובשבילנו זוהי כבר התחלה טובה.

הכל מוכן,נוסעים לכיוון הבויות של רידינג בכדי לתפוס דגים לדייג על חי. קילומטר מהמרינה אני שם לב ששכחתי את הקלמרי ברכב או בבית, אסמס לאשתי ואכן הקלמרי נשאר בבית ואין טעם לחזור.

פניו של נימר קצת איבדו תקווה, הרגעתי אותו שיהייה בסדר וככה ממש היה.
אני מוריד סביקי בבויה הראשונה אבל אין תגובה מצד הדגים. שוב מוריד ושוב אין תגובה.
נימר מציע לעשות גיג, אבל אני לא מוותר כל-כך מהר. אני מחליף את הסביקי לסביקי עם נוצות דקות נוצצות והנה הורדה ראשונה ויש לנו שני טרולוסים בדרך למעלה.

כשאני סופר את הטרולוסים אני סופר את הדגים שייתפסו היום.הטרולוס הוא אחד הדגים הטובים ביותר לשימוש בדייג על חי, מפני שהוא משתולל ונוצץ במים- מה שמושך אליו טורפים רבים.
נימר לוקח אותנו לסלע קטן בעומק 35מ שהרדיוס שלו כ10מ.מקום מצויין לטורפים.

שנינו מורידים טרולוסים למים ושמים את החכות בסטנד.בינתיים אנחנו עושים לייט גיג בצד השני של הסירה.אני מרכיב את משקפי הצילום שלי ולוחץ על הקלטה כאילו ידעתי מה הולך לקרות עוד מספר שניות. אני מוצא את המקל מהסטנד ויש התעניינות רבה בטרולוס שלי.מישהו מלחיץ אותו ::)והוא מתחיל להשתולל!!אני מקבל פצצה על החכה(גיגינג מאסטר פאוורספל 200ג)ויש נעילה. מתחיל להרים את הדג אבל הוא משתחרר.מוריד שוב שייקח ושוב ננעל, אבל הפעם על דג הרבה יותר קטן.
תוך כדי לחימה נימר מודיע שגם הוא נעול אבל על הגיג.אני מרים חפש של קילו וחצי ונימר נלחם עם אינטיאס קטן. תוך כדי הלחימה החכה השלישית(גיגינג מאסטר פאוורספל 250ג עם הטרולוס) גם יורדת למים.
נימר צועק לי "צלם צלם" ואני אומר לו "אני מצלם....רגע..".קצת עסוק אבל תוך כדי שאני מוריד לייט גיג למים אני מסתובב אליו ומצלם אותו נלחם עם דג נוסף."מאסזיסטית עליך שתשחרר לי את הצוואר"ונימר מאשר. אני סוגר את הידית של הפי 3 שלי שמחובר למקל פאוורגיג 100ג ומתחיל להקפיץ.בינתיים נימר מעלה חפש יפה לסירה.

באמצע הגובה אני ננעל על אנטיאס קטן אבל הוא מבריז.שוב מוריד ושוב כמה הקפצות ואני נעול.

בינתיים נימר מרים את כל הדגים הקופצים על הסיפון שיפנו מקום לחברים שלהם. thumbUp;איזה אטרף של אכילות יש היום.תענוג!!!אין כל כך דריפט, אז אנחנו עדיין לא מתקנים חזרה לסלע.
נימר חוזר להוריד גיג ואחרי כמה הקפצות הוא נעול ואני אחריו.קשה לי לתאר לכם את ההרגשה הזאת במילים.זה כבר לא משנה אם הדגים גדולים או קטנים שהם אוכלים בקצב כזה!!האדרנלין בסירה מטורף!!

מצרף סירטון של ה10 דקות החזקות של הים המדהים הזה.כמו כן גם מצרף סרטון על איך להכין ריג לדייג על חיי.
הריג של החיי בנוי מקרס של GAMAKATSU SOI RING EYE מידה 22.שוקלידר של YGK 80
ליברוט.סוויבל דרופליין (משולש) ומשקולת 460ג עם שני טבעות ללא חור.מצרף צילום של הריג
מצרף גם צילום של הריג לגיג.זוג קרסים של GAMAKATSU ד דגם: 510 סטינגר מידה 4 ,סוליד רינג 8 של JM וספליט רינג של גאמאקטסו.
נימר מחזיר אותנו חזרה לסלע ושוב אנחנו מורידים את החכות למים.אין תגובה בכלל מצד הדגים למרות שהאקו הראה הרבה תנועה בקרקעית.כנראה שלהקת האינטיאסים שנכנסה פתאום לאזור וגרמה לשיגעון אכילה מצד הדיירים הקבועים עזבה את המקום והלוקוסים חזרו לישון צהרים.
עוברים לעוד כמה מקומות בדרך חזרה למרינה אבל אין תגובה חוץ תשני אבונפחות שמקבלים טיפול
אישי מי נימר.

הסרטון צולם במצלמת משקפי שמש חדשה שמגיע עם התאריך 01.10.2009 מהמפעל.(לא שמתי לב שלא עדכנתי את התאריך)
שיהיה לכולם שבוע טוב והרבה חוטים מתוחים!!!
קבלו עוד תפיסה של דג היהי חסר בסרט (שכחתי להוסיף אותו לסרט)
סירטון קצר על איך להכין ריג לדייג על חיי:.
משתתפים של היום האדיר הזה:
דייגים: נימר וגיגיא
סירה: SEA PRO 206WA מנוע VERADO 150HP
חכות:
JM Powerspell 200g
JM Powerspell 250g
Power Jig 100g
SMITH AMJ-52H 330G
SEACOR Blackstar CM Pilk 40G-125G
רולרים: JM Powerspell PE 5 MUTE\חוט JIGMAN PE6
JM Powerspell PE 3 MUTE /חוט ULTRA JIGMAM PE4
JM Powerspell PE 5/חוט WHIPLASH 100LB