תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/6/2018 | צפון צפון : ראש הנקרה - חיפה | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
שרימפס - | פארידה פיגמה (ספרוס הפסים) | 1 | 6.6 | |
שרימפס - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 2 | 3.5 |
הדו"ח:
אהלן חברים,
זמן קצר לפני תחילת תקופת איסור דייג, מחליטים שכדאי לנסות סיבוב בולוס לילי בעמק המלכות לקראת תחילת העונה
שעה 18:00 מתייצבים על הסירה ומפליגים לכיוון העומק. מגיעים לנקודה ראשונה ממש עם אור אחרון ( זמן אופטמלי לתחילת בולוס לילי)
זריקה ראשונה ומתחילים לשחרר חוט, משחרר כ 250 מ' ודג ראשון מחליט לטעום את הפתיון שהכנתי במיוחד בשבילו, ריצת חוט שמתאימה למלכה, הוקס סט ומפעיל רולר חשמלי, הדג נותן פייט לא רע, תוך שתי דקות עולה לה מלכה בלדי במשקל 2 קילו בערך.
מחליטים לתקן לאותה נקודה, כמה זריקות ואין מענה. מתחילים לעבור מנקודה לנקודה ללא נגיעה אחת, לאיפה נעלמו הדגים אף אחד לא יכול לענות על השאלה
מגיעים לנקודה חדשה, מורידים חוטים עם הרבה סבלנות ומחכים לדג הבא, אחרי זמן קצר מרגיש שדגים קטנים חוגגים על הפתיון שלי, מגלגל כ 5 מ כדי להתרחק מהם וממשיך לשחרר חוט. בינתיים הפלאפון שלי לא מפסיק לקבל הודעות, הוצאתי את המכשיר והתחלתי להגיב על ההודעות, פתאום מרגיש שהחוט נרפה לי לגמרי, מיד זרקתי את המכשיר לארגז והפעלתי את הרולר במחשבה שיש לי דג ששוחה לכיוון הסירה, החברה לא עיכלו מה קורה, אוסף כ 50-70 מ ופתאום הרולר נבלם והחוט נתפס, הבנתי שיש דג רציני, מהדק קלאצ'ט עוד טיפה בניסיון לעזור לרולר והחוט מתחיל לזוז אוסף מטרים ספורים ומתחילה המלחמה, הדג נוגח, בולם ומנער את הראש, לא אכפת לי, מאמין בריג שלי ובציוד שהכנתי, עוד פעם סוגר קלאצ' והדג מתחיל להראות סימני עייפות, הסקיפר מוכן עם רשת הרמה ע"י, זמן קצר וצף לו שטיח אדום על פני המים, ישר לרשת ומעלים מלכה פסוסה של 6.6 ק"ג
החברים על הסירה התלהבו יותר ממני, תוך דקות זריקה חדשה על אותה נקודה ללא מענה, כל הניסיונות על נקודה זו ונקודות אחרות לא הניבו דגים רלוונטיים ( לפחות לכותרת

עם אור ראשון מחליטים לעשות קצת ג'יג, עוברים לגזרה אחרת, על הדרך מחליט שאני ממשיך בבולוס למרות שיש אור כבר, מסיבה אחת בלבד, האזור איפה שהולכים לעשות ג'יג אף פעם לא תפסנו אבונפח'ה
מגיעים לנקודה אני זורק ראשון ומתחיל לשחרר חוט, החברה ממוקדים בהקפצת ג'יגים, פתאום החוט עף לי ומעיר אותי משינה, הוק סט קל ומתחיל להביא את הדג, עוד מלכה של 1.5 ק"ג. מבחנתי הסתפקתי, מקפל את הציוד שלי והולך לנמנם קצת.
בג'יג לא היה שום דבר, בבולוס רק הדגים שלי
סיפתח כזה, בשבילי סימן טוב לעונה טובה