בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  כל האמת על שקר עונת הרביה
עמודים: 1 2 [3] 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כל האמת על שקר עונת הרביה  (נקרא 25781 פעמים) הדפסה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: כל האמת על שקר עונת הרביה
« הגיב #30 ב- : יולי 15, 2018, 18:53:36 PM »
דקל שלום
אני לא מבין אם אתה שנים הרבה מתפרנס מדייג
ואפשר היה להוציא אותך מהתחום.
אלא אם לא דאגתה מעולם לרישיון מסודר.......

עוזי

עוזי כל הרשיונות שלי מסודרים (אני נכד של יקים )  תיק במס ההכנסה יש לי עוד שנים לפני שבכלל היה דרישה הזויה זו
ולא היה לי שום בעיה לקבל רישיון מיקצועי  יותר מזה אני יגיד לך כל שקל שאני מרוויח מדווח (יקי כבר אמרנו )
וכל דג שאני תופס נרשם ביומן הדייג האישי שלי
ועדיין כבר שלוש שנים שהמדינה פוגעת אנושות בפרנסתי ללא שום פיצוי
וישבתי עם פקיד הדייג הראשי שהבטיח פיצוי וישבתי עם סמנכל משרד החקלאות שמבין שמגיע לנו פיצוי ואמר שיפעל
על מנת שנקבל פיצוי אבל לצערי עד היום שקל לא ראיתי מהפיצוי שהובטח ושתהיו בעיניינים הפיצוי שביקשנו הוא שכר מינימום זה כל הסיפור וזה על מנת שלא ניכנס לחובות התקופה הזאת
אז ככה לך ולכל מי שקורא את זה אני אומר דיייי עד כאן השנה הייתה השנה האחרונה שאני מכבד את השקר שנקרא "עונת הרביה " משנה הבאה אני שם ז.. על כולם ומוכן לקחת את הסיכון להיתפס ולהגיע לשופט אולי הוא יסביר לי ממה אני אמור לחיות  
 IP: [ מחובר ]
פליפר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : יולי 15, 2018, 19:16:29 PM »
עוזי שלום

שמי אליהו חן,ולמען גילוי נאות,אף אני דייג מקצועי
רשיונות מסודרים יש לרוב הדייגים(במקרה גם לדקל שאותו אני מכיר אישית  )
הבעיה היא שהגופים עליהם דיבר דקל : הרט״ג והחלה״ט,סימנו את הדייג המקצועי והחליטו להשמיד אותו,לא פחות !!!
על הדרך היתווספו להם קבוצות נוספות ומטרות נוספות כמו הדייג החובבני בישראל
ועם האוכל בא התאבון,הגוף האמון על הדייג בישראל לא התעורר בזמן נגד הגופים הנ״ל,ואף אנו המקצועיים ואתם החובבנים נרדמנו בשמירה
המחטף של הרשויות הנ״ל התחיל ביחסי ציבור עם תקציבים עתירי משאבים,והמשיך בצורה ערמומית בדרישות להגבלת כמות הדייגים המקצועיים בישראל,המשיך בדרישה לפתיחה ברשויות המס(דבר שלא היה ולא נדרש מעולם מאיתנו)
השבתת דייג ללא פיצוי,הפסקת תמיכה ,הוצאת רשימה בלתי אפשרית של זנים וגדלים לא הגיוניים וללא מחקרים אמיתיים
ובלי לשים לב,מצאנו את עצמנו הדייגים המקצועיים שגם ככה נמצאים בשכבה סוציואקונומית נמוכה,ללא תמיכה,ללא ייעוץ משפטי
ועם עתיד רחוק מלהיות ורוד,תוסיף לזה את העובדה שהדייגים מתוקף היותם לוחמים בים במזג האויר,רגילים ומתורגלים לפעול לבד
לא השכילו להסתגל לשינוי ולהתאחד בצורה אמיתית וברורה,דבר אשר חיזק את הרשויות הנ״ל להמשיך להדק את ציפורניהם
הדבר דומה לחקיקת חוק שמותר לציידי ינשופים לצוד ינשופים,אבל לא בלילה  paddle
הרשויות הנ״ל שמו להם למטרה להפוך את קו החוף של ישראל לשמורת טבע אחת גדולה !
אני בכוונה שם את אגף הדייג בצד,מכיוון שהם האבא והאמא של דייגי ישראל,אבל הם לבד לא יכולים מול המפלצות למעלה
כולי תקוה שיקום מישהו שיידע לאחד אותנו,ואז אני משוכנע שאגף הדייג יכיר בנו כמגינים האמיתיים והלגיטימיים של הים
ויציף את השקרים והמעשים שלהם,ייקח להם את הכוח שיש להם כיום,ויגרום להם לשלם על הפשעים שלהם !
המשך ערב נעים
חוטים מתוחים
ותשמרו על עצמכם בתקופה הזו של בין המצרים בפרט,וכל הקיף בכלל (הים כועס,חזק,ומלא זרמים)
להתראות בים  
שי דביר (שי שם פרטי)

אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות
חבר פורום
*

מנותק מנותק

וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...

« הגיב #32 ב- : יולי 16, 2018, 10:09:29 AM »
דקל שלום
אני לא מבין אם אתה שנים הרבה מתפרנס מדייג
ואפשר היה להוציא אותך מהתחום.
אלא אם לא דאגתה מעולם לרישיון מסודר.......

עוזי

עוזי כל הרשיונות שלי מסודרים (אני נכד של יקים )  תיק במס ההכנסה יש לי עוד שנים לפני שבכלל היה דרישה הזויה זו
ולא היה לי שום בעיה לקבל רישיון מיקצועי  יותר מזה אני יגיד לך כל שקל שאני מרוויח מדווח (יקי כבר אמרנו )
וכל דג שאני תופס נרשם ביומן הדייג האישי שלי
ועדיין כבר שלוש שנים שהמדינה פוגעת אנושות בפרנסתי ללא שום פיצוי
וישבתי עם פקיד הדייג הראשי שהבטיח פיצוי וישבתי עם סמנכל משרד החקלאות שמבין שמגיע לנו פיצוי ואמר שיפעל
על מנת שנקבל פיצוי אבל לצערי עד היום שקל לא ראיתי מהפיצוי שהובטח ושתהיו בעיניינים הפיצוי שביקשנו הוא שכר מינימום זה כל הסיפור וזה על מנת שלא ניכנס לחובות התקופה הזאת
אז ככה לך ולכל מי שקורא את זה אני אומר דיייי עד כאן השנה הייתה השנה האחרונה שאני מכבד את השקר שנקרא "עונת הרביה " משנה הבאה אני שם ז.. על כולם ומוכן לקחת את הסיכון להיתפס ולהגיע לשופט אולי הוא יסביר לי ממה אני אמור לחיות  

"משנה הבאה אני שם ז.. על כולם ומוכן לקחת את הסיכון להיתפס ולהגיע לשופט אולי הוא יסביר לי ממה אני אמור לחיות "

דקל, אני מבין לליבך וחושב שאתה צודק לחלוטין לגבי נושא הפיצויים.
.
עצוב, מרגיז וכנראה הגיע הזמן שכל (!!!) הדייגים שמתפרנסים מהים יעשו מעשה.
עדיין לא מאוחר, יש דרכים למחאה לא אלימה אבל כוחנית.
.
למרות כל הויכוחים שיש ביננו, אני בעדך בנושא הזה.
.
.
גילוי נאות, אני חושב שכל מי שמתפרנס מהים צריך לקבל פיצוי קבוע על בסיס חודשי למשך 10 שנים.
ובאותה נשימה לאסור על דיג מסחרי למשך אותן עשר שנים.
.
הדיג שהתפרנס מהים לא ייפגע, הדגה תקבל BOOST מטורף (בכל זאת, עשר שנים ללא דיג מסחרי יעשו את שלהם).
וכולם יהיו מאושרים.

מה דעתך?
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : אפריל 29, 2019, 18:55:08 PM »
נו חברים מעניין אותי עם בשנה השלישית שעוצרים את הדייג יש מישהו שיכול להעיד על עליה בכמות הדגים או שכבר הבנתם שמשקרים לכם בפנים ??
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #34 ב- : אפריל 29, 2019, 20:22:18 PM »
נו חברים מעניין אותי עם בשנה השלישית שעוצרים את הדייג יש מישהו שיכול להעיד על עליה בכמות הדגים או שכבר הבנתם שמשקרים לכם בפנים ??

כן
מחקרים הראו שבאינדונזיה הדגה עלתה בזמן ההשבתה פה בארץ
כמו כן יש סימנים מעודדים גם בגרינלנד הגזעי
עריכה אחרונה: אפריל 29, 2019, 20:24:18 PM על ידי בנצי (אלון )
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : אפריל 30, 2019, 06:22:20 AM »

אני לא חושב שבתוך שלוש שנים נראה הבדל בעניין הסגירה במיוחד כאשר המכמורות ממשיכות לעבוד.

אבל במתמטיקה פשוטה כאשר הוציאו את הטרול מהצפון זה אומר שאם הוציאו כל שבוע כמה טונות של דגים ועכשיו לא מוציאים חייבת להיות לזה השפעה.

בכל העולם יש איסורי דייג והם נמשכים כל השנה אלה מנוהלים בצורה טובה יותר ויעילה יותר
לפי זן, חודש וכו.

אגב, אף פעם לא אוסרים לדוג בכלל !
רק לא להוציא, לדוג ולהחזיר.

אבל איך אני תמיד אומר, בישראל - כל אחד יודע הכי טוב איך עושים, ולפעמים כל מה שצריך לעשות זה להסתכל קצת ימינה וקצת שמאלה, לראות מה השכן עושה וללמוד.
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #36 ב- : אפריל 30, 2019, 06:52:53 AM »
אכן שקר גס, שימו לב שבכל שנה מועד ההשבתה לדייגים חופיים הוא בחודש אחר. אז מה זה אומר? שמועד הרבייה משתנה משנה לשנה?
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #37 ב- : אפריל 30, 2019, 07:10:26 AM »
אכן שקר גס, שימו לב שבכל שנה מועד ההשבתה לדייגים חופיים הוא בחודש אחר. אז מה זה אומר? שמועד הרבייה משתנה משנה לשנה?

דווקא זה הגיוני שיש תזוזה לכאן או לכאן, החיות עובדות לפי טמפרטורה ותנאים סביבתיים ולא לפי לוח שנה...
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #38 ב- : אפריל 30, 2019, 09:35:27 AM »
ברור לכולנו שלא כל הדגים מתרבים באותו הזמן... יש שמתרבים בכלל בתחילת הקיץ, כמו הבורי, יש שמתרבים מוקדם יותר באביב, ויש גם שמתרבים מאוחר יותר אחרי שההשבתה מסתיימת... והאם בהכרח דיג של כל המינים בזמן עונת הרבייה פוגע באוכלוסייה העתידית? אני לא חושב שזה נכון לגבי הפילאגיים כמו טונית או פלמידה (מין פולש, דרך אגב, שלמרות שהוא חביב עלינו הדייגים הוא גורם נזק אדיר למינים המקומיים), או מינים אחרים שכלל לא מתרבים פה באיזורנו... אבל אצלנו חכמים מכולם, החליטו על איסור רוחבי וגורף...
מה כן צריך להיות הפיתרון? לדעתי- אין חיה כזו "השבתה מוחלטת" לדיג הספורטיבי הבררני! ניתן לקבוע בעונת הרבייה איסור על דיג מינים מסויימים, כמו שנעשה עם הדקרים, בהתאמה לתקופה הרלוונטית! דג ממין שאסור לדיג באותו הזמן- חייבים לשחרר. עם הדיג המסחרי זה פחות אפשרי כי הרבה פעמים דגים שנתפסים בשראק או ברשת עמידה ימותו עוד לפני שהדייג יאסוף אותם או יפגעו באופן אנוש. מינים פילאגיים- מוחרגים באופן גורף מהאיסור וניתנים לדיג כל השנה, וכך גם כמובן לגבי מינים פולשים ומזיקים כמו אבו נפחא וזהרון.
בתקווה שנצליח להזיז תהליכים בעבודה של י.ע.ד מול אגף הדיג עד לשנה הבאה ולתקן את האיסור המעוות הזה למצב יותר ראוי ומידתי שמתחשב גם בים אבל גם בצרכי הדייגים
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #39 ב- : אפריל 30, 2019, 10:54:37 AM »
ברור לכולנו שלא כל הדגים מתרבים באותו הזמן... יש שמתרבים בכלל בתחילת הקיץ, כמו הבורי, יש שמתרבים מוקדם יותר באביב, ויש גם שמתרבים מאוחר יותר אחרי שההשבתה מסתיימת... והאם בהכרח דיג של כל המינים בזמן עונת הרבייה פוגע באוכלוסייה העתידית? אני לא חושב שזה נכון לגבי הפילאגיים כמו טונית או פלמידה (מין פולש, דרך אגב, שלמרות שהוא חביב עלינו הדייגים הוא גורם נזק אדיר למינים המקומיים), או מינים אחרים שכלל לא מתרבים פה באיזורנו... אבל אצלנו חכמים מכולם, החליטו על איסור רוחבי וגורף...
מה כן צריך להיות הפיתרון? לדעתי- אין חיה כזו "השבתה מוחלטת" לדיג הספורטיבי הבררני! ניתן לקבוע בעונת הרבייה איסור על דיג מינים מסויימים, כמו שנעשה עם הדקרים, בהתאמה לתקופה הרלוונטית! דג ממין שאסור לדיג באותו הזמן- חייבים לשחרר. עם הדיג המסחרי זה פחות אפשרי כי הרבה פעמים דגים שנתפסים בשראק או ברשת עמידה ימותו עוד לפני שהדייג יאסוף אותם או יפגעו באופן אנוש. מינים פילאגיים- מוחרגים באופן גורף מהאיסור וניתנים לדיג כל השנה, וכך גם כמובן לגבי מינים פולשים ומזיקים כמו אבו נפחא וזהרון.
בתקווה שנצליח להזיז תהליכים בעבודה של י.ע.ד מול אגף הדיג עד לשנה הבאה ולתקן את האיסור המעוות הזה למצב יותר ראוי ומידתי שמתחשב גם בים אבל גם בצרכי הדייגים

קובי אני מסכים עם כל מה שכתבת  אבל כמה תיקונים הבורי מתרבה בנובמבר דצמבר ומשרד החקלאות נותן למגדלי הדגים (הקיבוצים) רשיונות לדייג דגיגי בורי (עד 2 ס"מ ) בכל שנה מהראשון לינואר ועד סוף פברואר ולא בקייץ כמו שחשבת או כמו שהציגו לכנסת (ע"פ מחקר ממצרים)
דבר שני דייג ברשתות הוא הרבה יותר סלקטיבי ממה שאנשים חושבים ואפילו יש מחקרhttp://campusteva.tau.ac.il/content/rshtvt-mydh-bdyyg-hkhvpy-shl-yshrl  גדול שנעשה בארץ עבור הרטג אבל נגנז כנראה בגלל התוצאות ובעונה זאת בכלל דגים עם רשתות עין מאוד גדולה את הפלמודים שהם דג מהגר שהכחיד את אוכלוסית המוסר מלכותי בארץ כמעט לחלוטין והדייג החופי מתבסס בעיקרו על הסיכנים (ארסים) ושוב דג מהגר שגרם לנזק והכחדה של מיני אצות והסולבי
ככה שבסופו של דבר עצם הפסקת דייג של מינים פולשים רק גורמת ליותר נזק לים וזו גם הסיבה האמיתית למה אנחנו לא רואים שום שינוי בים וזאת למרות שלוקח ללוקוס לגדול למשקל של קילו כשנה ולוקוס בוגר מטיל בין חצי מליון למליון ביצים בין פעם לשלוש פעמים בשנה

חייב לשנות את הטימטום הזה לפני שהוא יהרוג לנו את הים
חייב להגן אך ורק על הדגים המקומיים לפני עונות רביה מדויקות ופרטניות כל הגנה על מין מסוים באה על חשבון מין אחר וחייב להיות איזון
עריכה אחרונה: אפריל 30, 2019, 12:01:10 PM על ידי dekel
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #40 ב- : אפריל 30, 2019, 11:57:35 AM »

דווקא זה הגיוני שיש תזוזה לכאן או לכאן, החיות עובדות לפי טמפרטורה ותנאים סביבתיים ולא לפי לוח שנה...
זה היה הגיוני אם היה מבוצעות בדיקות מקצועיות,
אך בפועל - המועדים נקבעים "אינטואיטיבית" כי אין להם נתונים בנושא.
אגב
אם אתה חושב שיש שם מושג מתי עונת הרביה של הפלמודים והטוניות והיכן הם מתרבים - טעות בידך.
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #41 ב- : אפריל 30, 2019, 12:28:24 PM »

אם זה נראה לך הגיוני, אנא הסבר מדוע בשנה שעברה שהחורף היה חלש יחסית, ההשבתה היתה בחודש יוני, ומדוע השנה כשהחורף היה חזק, ההשבתה היא בחודש מאי? איך זה מסתדר עם טמפרטורת המים?
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #42 ב- : אפריל 30, 2019, 15:59:34 PM »

קובי אני מסכים עם כל מה שכתבת  אבל כמה תיקונים הבורי מתרבה בנובמבר דצמבר ומשרד החקלאות נותן למגדלי הדגים (הקיבוצים) רשיונות לדייג דגיגי בורי (עד 2 ס"מ ) בכל שנה מהראשון לינואר ועד סוף פברואר ולא בקייץ כמו שחשבת או כמו שהציגו לכנסת (ע"פ מחקר ממצרים)
דבר שני דייג ברשתות הוא הרבה יותר סלקטיבי ממה שאנשים חושבים ואפילו יש מחקרhttp://campusteva.tau.ac.il/content/rshtvt-mydh-bdyyg-hkhvpy-shl-yshrl  גדול שנעשה בארץ עבור הרטג אבל נגנז כנראה בגלל התוצאות ובעונה זאת בכלל דגים עם רשתות עין מאוד גדולה את הפלמודים שהם דג מהגר שהכחיד את אוכלוסית המוסר מלכותי בארץ כמעט לחלוטין והדייג החופי מתבסס בעיקרו על הסיכנים (ארסים) ושוב דג מהגר שגרם לנזק והכחדה של מיני אצות והסולבי
ככה שבסופו של דבר עצם הפסקת דייג של מינים פולשים רק גורמת ליותר נזק לים וזו גם הסיבה האמיתית למה אנחנו לא רואים שום שינוי בים וזאת למרות שלוקח ללוקוס לגדול למשקל של קילו כשנה ולוקוס בוגר מטיל בין חצי מליון למליון ביצים בין פעם לשלוש פעמים בשנה

חייב לשנות את הטימטום הזה לפני שהוא יהרוג לנו את הים
חייב להגן אך ורק על הדגים המקומיים לפני עונות רביה מדויקות ופרטניות כל הגנה על מין מסוים באה על חשבון מין אחר וחייב להיות איזון

דקל, הטעות לגבי הבורי היא שגיאת הקלדה בלבד... ברור וידוע לי שהבורי מתרבה בתחילת החורף כשהמים מתקררים, יש לי בהיסטוריה תפיסות של בורים עמוסי ביצים בנובמבר- דצמבר. מכיר גם את הפושעים ברישיון שבכל שנה שודדים את דור העתיד של הבורי בשפכי הנחלים רק כדי לפטם אותם ולמכור לנו אותם בחזרה...
לגבי רשתות העמידה הבררניות- אני מסכים, למרות שרוב הדייגים החופיים פורסים דווקא רשתות עמידה עם עיניים קטנות וצפופות ואפילו בכמה שכבות ככה שאף מרמיר לא יחמוק... באופן כללי, שיטות דיג בררניות- בהחלט כן, שיטות לא בררניות- שינוחו בעונת הרביה, או ידוגו בשיטה אחרת
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #43 ב- : מאי 10, 2019, 09:08:59 AM »
כל כך מרגיז שאין מילים
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5506932,00.html
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

« הגיב #44 ב- : מאי 10, 2019, 09:52:11 AM »
כל כך מרגיז שאין מילים
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5506932,00.html
מרגיז, מרתיח ועוד אלפי מילים כאלו אבל... לא מפתיע לצערנו.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!