בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  כלב ים נזירי ביקר היום בראש הנקרה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כלב ים נזירי ביקר היום בראש הנקרה  (נקרא 5203 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

כלב ים נזירי ביקר היום בראש הנקרה
« ב- : מאי 08, 2018, 16:17:34 PM »
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5254726,00.html

ולכתבה המלאה -

אורח בראש הנקרה: כלב ים נדיר
כלב ים נזירי ים תיכוני הגיע לביקור היום מול אתר ראש הנקרה לשמחת המבקרים והעובדים. הוא נצפה במשך מספר דקות בין הגלים. לא ידוע אם מדובר בכלבת הים שהגיעה לבקר לפני כשנתיים ויתכן כי מדובר בפרט חדש. כלבי הים מצויים כיום בסכנת הכחדה חמורה בים התיכון

היום (ג') הגיע לביקור כלב ים נזירי ים תיכוני נדיר מול אתר ראש הנקרה, הסמוך לגבול עם לבנון. על פי דיווח של אנשי אתר ראש הנקרה, בתום הסערה בצהריים, נצפה כלב ים שוחה ומחפש מזון מול האתר. עובדי האתר ומבקרים במקום צפו בו במשך דקות ארוכות בין הגלים. כלב הים נצפה עד לפני מספר דקות ע"י חוקרי המרכז לחקר והצלת יונקים ימיים (מחמל"י) והוא תועד שוחה דרומה.

ליאת הלוי-כהן, מנהלת השיווק של אתר ראש הנקרה, החלה לקבל דיווחים בשעות הבוקר על כלב הים. "השומר דיווח כי ראה גוף שחור מרחוק, שנכנס ויוצא מהמים. חשבתי בתחילה כי מדובר בשקיות, אך לא ראינו דבר", אומרת ליאת ל-ynet. "לקראת הצהריים, אנשים שהיו באתר, עובדים ומבקרים, החלו לראות את כלב הים. ראיתי אותה בתחילת מרחוק ואז כלב הים התקרב לאט לאט, אך רוב הזמן לא היה בסמיכות לסלעים באתר".

ליאת מציינת כי מבחינת המבקרים באתר שהגיעו לביקור חורפי, רבים מהם היו מופתעים מביקור של כלב הים. "הם ראו את כלב הים בסרט ההסברה באתר ופתאום ראו אותו באמת בטבע. זו הפעם הראשונה שאני רואה כלב ים. לפני כשבועיים היו דיווחים שראו כלב ים והייתה לי ציפייה לראות אותו. זו תמיד הפתעה לראות היכן הראש שלו יציץ בפעם הבאה. זה משמח לראותו ומתרגשים כל פעם מחדש".

לדברי ד"ר מיה אלסר ממחמ"לי החוקרת את נושא כלבי הים בישראל, "זו תצפית שלישית בחודשיים האחרונים של כלב ים מול חופי הארץ. חיל הים תיעד במצלמות התצפית פעמיים למשך זמן קצר וכרגע לא ידוע אם מדובר באותו הפרט", היא מציינת.

במידה ויצליחו החוקרים לתעד את כלב הים, ניתן יהיה לזהות באם מדובר בכלבת הים שביקרה בישראל בשנים האחרונות או בפרט חדש שתועד לראשונה. 

מגיעים לביקורים נדירים

כלבת הים הופיעה לראשונה בשנת 2010 במרינה בהרצליה. שני דייגים חובבים שהגיעו לדוג דגים בשעת לילה מאוחרת נתקלו בכלבת ים נזירית ים תיכונית צעירה שהגיעה לנוח על הסלעים ונעלמה במהירות בחשיכה. שמוליק לנדאו, מטפל ראשי בבית החולים לחיות בר שהוזעק למקום, הצליח לתעד אותה לפני שנעלמה. שבועיים לאחר התצפית הראשונה בהרצליה, נצפתה כלבת הים באזור ראש הנקרה כשהיא משתכשכת במים הקרירים, עלתה לחוף, חקרה את המפרצים והסלעים, ואז נעלמה בין הגלים.

ביוני 2014, מטיילים רבים שהגיעו בשבת אל אתר הנקרות בראש הנקרה, זכו לצפות שוב בכלבת הים באזור אכזיב. הביקור הנדיר של כלב ים נזירי ים תיכוני מול ראש הנקרה בשבת הצליח לגרום לשמחה רבה בקרב חובבי טבע ברחבי הארץ, אך גם הדליק נורה אדומה בקרב חוקרי יונקים ימיים בישראל, שחשדו כי כלב הים שצולם בראש הנקרה ובהרצליה, הוא למעשה אותו פרט שביקר מספר פעמים בארץ.

ב-2016 שוב הגיח כלב הים לביקור בראש הנקרה, בזכות צילומים של צלמי טבע שחשפו דפוס צלקות ייחודי על לחייו וראשו, קבעו אנשי המרכז לחקר והצלת יונקים ימיםי (מחמל"י) בשיתוף עם חוקרים מטורקיה ואיטליה, כי היונק הנדיר הוא למעשה נקבה בוגרת כבת שבע עד תשע שנים.

באזור חופי ישראל כלב הים הנזירי הים תיכוני נכחד ככל הנראה במחצית השניה של המאה ה-20. עד שנות ה-60 וה-70 התקבלו דיווחים ספורים על כלבי ים באזור חופי ישראל, והאוכלוסיה האחרונה שנצפתה הייתה באזור נמל ביירות בשנת 1976 ומנתה כשבעה פרטים. כיום מעריכים שרוב האוכלוסיות חיות באזור מאוריטניה, יוון וטורקיה.

כלב הים הנזירי ים התיכוני פעיל ביום ובלילה וצד בשעות הגאות. הוא בעל חוש שמיעה לא מפותח, אך חושי הראייה, ריח ומישוש מפותחים למדי. כיום מעריכים כי מספרם בים התיכון מונה פחות מ-700 פרטים ומחצית מהאוכלוסיה מצוייה באזור יוון.

מספרם התמעט עם השנים עקב ציד, הרס בתי גידול טבעיים וזיהום ימי. דיג יתר גם מאיים על קיומו של משאב המזון העיקרי שלהם (הדגים) בים. על פי הערכות חוקרים שונים, רצועת החוף הישראלית לא יכולה להכיל כמות גדולה של כלבי ים והסיכוי לקיומה של מושבה פעילה של כלבי ים אינו גבוה.
================================================
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: כלב ים נזירי ביקר היום בראש הנקרה
« הגיב #1 ב- : מאי 08, 2018, 16:18:12 PM »
ועוד תמונה יותר מקרוב
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 08, 2018, 23:27:42 PM »
בס"ד

בסוף עוד אגף הדייג יגיד שזה בזכות ה"רגולציה" שהם התחילו בשמירה על הים...  מתפקע

די לתת להם רעיונות שיווק  האשם תמיד
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
צח ברק

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 09, 2018, 18:09:20 PM »
מדהים!

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #4 ב- : מאי 09, 2018, 22:20:41 PM »
בס"ד

בסוף עוד אגף הדייג יגיד שזה בזכות ה"רגולציה" שהם התחילו בשמירה על הים...  מתפקע

די לתת להם רעיונות שיווק  האשם תמיד
אגף הדייג יכול להגיד מה שהוא רוצה
היצור החמוד והנדיר הזה פוקד אחת למספר שנים את אזור ראש הנקרא
בעשור האחרון למיטב זכרוני זו הפעם הרביעית שכלב הים הנזירי פוקד את ראש הנקרא
searasta

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 10, 2018, 06:40:50 AM »
חשבתי שאני הוזה,
עכשיו אני יודע שמה שראיתי
בהרצליה לפני כשבועיים היה זה...
או שאני הוזה...
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #6 ב- : מאי 10, 2018, 08:46:35 AM »
חשבתי שאני הוזה,
או שאני הוזה...
יש מצב
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 10, 2018, 17:31:53 PM »
חשבתי שאני הוזה,
או שאני הוזה...
יש מצב

בס"ד

אז שבועיים לקח לו להגיע מהרצלייה לראש הנקרה.
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!