פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   האם יום יבוא ויהיה לנו כאן בארץ רציף כזה... |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: האם יום יבוא ויהיה לנו כאן בארץ רציף כזה... (נקרא 1983 פעמים) |
הדפסה |
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 12, 2018, 12:11:10 PM על ידי אברהם כהן
|
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
תשובה קצרה- לא. בנכים לא משקיעים, בנוער בסיכון לא משקיעים, בניצולי שואה לא משקיעים, אז להשקיע בדייגים? את מי זה מעניין??
|
|
|
|
|
|
|
עזוב רגע את הדגים תראה את היחס של הדייגים אחד לשני גם בצפיפות הגדולה על המזח , נותנים מרחב תמרון למי שננעל ,, מפנים שטח פה יזרקו אותך מהמזח אם תבקש ממשהו לזוז
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
|
גם אם נניח והיה רציף שכזה [ ולא מגיע לישראלים ! ] תהיה בטוח שלא היו דגים במים אז בעצם, למה שיהיה רציף כזה ?
|
|
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
עזוב רגע את הדגים תראה את היחס של הדייגים אחד לשני גם בצפיפות הגדולה על המזח , נותנים מרחב תמרון למי שננעל ,, מפנים שטח פה יזרקו אותך מהמזח אם תבקש ממשהו לזוז
בס"ד גם אני מאד אהבתי לראות את העזרה ההדדית בין הדייגים. יותר מזה, תראה שאדם אחד היה צריך גם עזרה בלהוציא את הדג, דייג שהיה נעול לידו הוציא מהר את הדג, הניח את החכה ועוד מלפני ששיחרר את הקרס מהפה של הדג עזר לזה שלידו להוציא את הדג מהמים.
|
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
אני לא מסכים עם חלק מהדברים. קודם כל, לגבי העזרה ההדדית, או העבודה ביחד עם דייגים אחרים, נכון שלפעמים אנחנו נתקלים בדייגים מגעילים, שרק מפריעים לך, נדחפים לך, ואין מצב שיניחו את המקל לשניה כדי לעזור או אפילו כדי לא להפריע לך להוציא דג שכבר נעלת, אבל מצד שני, ברוב המקרים אני אישית פוגש בסוג אחר של דייגים, שמחים לעזור, מפרגנים, סבלניים, נותנים גם טיפ וכו'. לא פעם הייתי במצבים שלא הייתי מצליח להוציא את הדג בלי עזרה, ואנשים שאני לא מכיר עזבו את המקל בצד ובאו לעזור, היו אנשים שמפרגנים, נותנים יד, ואפילו מציעים ציוד אם חסר, ואני (ואני יודע שעוד רבים מהחברים פה) נוקט באותה הדרך עם אחרים. כל עוד מי שלידי לא מפריע או אנטיפת, אני אשמח לעזור לו במה שיצטרך, וכבר העליתי לאנשים דגים, קשרתי חוטים וגם הסברתי איך, המלצתי מה לעשות כשאצלי הולך ואצל השכן ליד לא, ואפילו נתתי אביזרים, קרסים, סביבלים ואפילו ג'יג או דמוי. לגבי הדגים, לא חושב שיהיו במקום כזה פחות דגים ממה שיש בחוף, לפעמים יהיו תפיסות ולפעמים לא... בכל מקרה, מזח כנראה לא יביא איתו דגים, אבל סביר להניח שהוא יהיה נקודת דייג יותר טובה לעומת דייג מהחוף. אבל, מה זה משנה, בכל מקרה לא יקימו דבר כזה לצרכי דייג, מי סופר את הדייגים בכלל...
|
|
|
|
|
|
|
הסרטון מראה באופן יפה את ההבדל בין מזרזר לבין דייג פתיונות מבחינת השלל לגבי הרציף המדובר אין בו טעם ,יגיעו החסאקה וירימו הכל 
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
נכון להיום הסיכויים אפסיים, אך אי אפשר לפסול שתהיה כזו אפשרות.
אם יהיה ארגון חזק של דייגי פנאי, שיצליח לעשות רעש ולהזיז דברים ולהראות כוח... בין היתר ייצור קשרים פוליטיים.. זה אפשרי לדעתי..
יכול לומר כי בהיגוי של דיברנו על זה... מזח עם מצופי סימון שיאסרו כניסת כלי שיט... עם עמדות ניקוי דגים ואולי מזנון/פיצוציה שימכור גם ציוד דיג עם דמי כניסה סבירים כדי ליצור דרייב להקמה...
וזה לא משהו שאינו בר השגה..
|
|
|
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דגתי במזח כזה בדרום ארה"ב באמצע השבוע היו שניים שלושה דייגים ביום ראשון היו המון וצפוף. אבל שמח כל דג שניתפס היו קריאות שימחה ועידוד לדייג שתפס הפרגון הזה באמת הפתיע אותי. אני משתדל אחרת. הרבה דייגים מתחילים נעזרים בי ובכייף. לא פעם אני רואה אותם באים עם שניצל ותורם להם פיתיונות ועצה טובה זה כייף לעזור. גם להשאיר חוף נקי. מקווה שהחינוך יעשה את שלו. ניסיתי בזמנו לעודד את ראש עירית הרצליה לפעל ולתקן את האוול שנגרם בבניית המזח של המרינה עם הקיפודי בטון שמונע מדייגים ליהנות מהים.-לצערי ללא הצלחה. אתמול גיליתי לצערי בנית גדר נוספת בכניסה למזח של רידינג.
קשה להיות אופטימי כאן
עוזי
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 18, 2018, 09:54:52 AM על ידי UZIK
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לצערי אין סיכוי שיהיה דבר כזה בארץ. בחו"ל הנושא של תרבות הדיג זה דבר מטופח ומושקע. בארץ לא שמים עלינו קצוץ
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין סיכוי ואפילו קלוש כמו שכתבו אין דגים אז אין טעם אין תרבות לא רק תרבות דייג אני מתאר לי את הדבר הזה הופך למזבלה סרוחה אחרי לילה של דייג הרבה יעופו מלמעלה למים זה בטוח ולא מרצון בקיצור לא מתאים למזרח התיכון כזה דבר
|
|
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|