הפרסום הזה כבר מלפני כמה שנים אבל עדיין רלוונטי. עם כול הזיהום, שיבושי הנתיבים של הדגים, דיג יתר ושאר חולירות, לא רחוק היום שהסטטוס הזה יהיה זהה אצל כול הדגים שלנו... לא סתם אני מטיף לשחרורים כבר שנים... בתור אחד שדג בירדן מגיל צעיר ורואה את התדרדרות המצב, לא צריך רשימה אדומה באינטרנט בכדי להבין מה קורה... אני לא עושה הרבה במישורים האחרים אבל במה שקשור בדיג שלי, אני עושה מאמץ רוצים לאכול בינית מדי פעם, סבבה. אבל ממש אין צורך לקחת כול דג שתופסים ובטח שלא סלים מלאים בשיא העונה בימינו לכול אחד יש טלפון נייד שמצלם תמונות. צלמו תמונה למזכרת ושחררו את הדגים שיהיה מה לתפוס בשנה הבאה
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
וזו התגובה שלי ולאחריה התגובה של אותו בחור שתפס את הדגים האלו עם גישה כזו רחוק לא נגיע צור בשארי Kirill Voronkov דואג ועוד איך דואג הדגים האלו בסכנת הכחדה מילה לקחת את הגדול אבל למה לקחת את כל הקטנים לפני עשר עשרים שנים כמות הדגים הגדולים כמו זה שלקחת היתה גדולה היום כמעט ולא רואים אותם לא מצליח להבין מה ההגיון לקחת דגיגונים ולא לתת להם להגיע לפחות לגודל רבייה רק לידע כללי הדג הזה יכול להגיע למשקלים של 5-6 קג ואפילו יותר אם רק יתנו לו סיכוי לגדול בקצב הזה עוד זמן לא גדול גם את הקטנים שלקחת לא יהיה לך
Kirill Voronkov תמשיך לדאוג. לקחתי משה אני חושב לנכון . את ההרצאה שלך לך תיספר לחברה אם הרשתות! חג שמח ושבת שלום
עריכה אחרונה: אפריל 07, 2018, 18:10:53 PM על ידי צור.
מצער מאד לקרוא על מצב הדגה בכינרת (שלא לדבר על מצב הדגה בים התיכון). אם היה לי פלאפון לצלם, הייתי מצלם את סירת הדייג הענקית שראיתי עוברת במרחק של פחות 100 מטר מהחוף בכינרת. ובנקודות מסוימות היא פשוט ממש התקרבה לחוף. בקשתי מחבר שיביא מהר פלאפון לצלם אבל עד שהוא הגיע כבר לא ראו שום מספר על הסירה, היא התרחקה וויתרתי על הצילום.
וזו התגובה שלי ולאחריה התגובה של אותו בחור שתפס את הדגים האלו עם גישה כזו רחוק לא נגיע צור בשארי Kirill Voronkov דואג ועוד איך דואג הדגים האלו בסכנת הכחדה מילה לקחת את הגדול אבל למה לקחת את כל הקטנים לפני עשר עשרים שנים כמות הדגים הגדולים כמו זה שלקחת היתה גדולה היום כמעט ולא רואים אותם לא מצליח להבין מה ההגיון לקחת דגיגונים ולא לתת להם להגיע לפחות לגודל רבייה רק לידע כללי הדג הזה יכול להגיע למשקלים של 5-6 קג ואפילו יותר אם רק יתנו לו סיכוי לגדול בקצב הזה עוד זמן לא גדול גם את הקטנים שלקחת לא יהיה לך
Kirill Voronkov תמשיך לדאוג. לקחתי משה אני חושב לנכון . את ההרצאה שלך לך תיספר לחברה אם הרשתות! חג שמח ושבת שלום
הוא כנראה לא מבין שהוא עשה נזק זהה ואפילו גבוהה מדייגי הרשתות. זה למה הדייג בארץ פשוט פח כי תמיד יגיע איזה מני*ק עם רשת או אפילו עם חקה ויכח כל מה שהוא תופס לא משנה גם עם זה דגיגון, ועם הוא תפס 20 דגיגונים הוא יכח אותם. הדבר היחיד שיעזור זו רק אכיפה אבל בישראל אני לא רואה את זה מגיע גם לא בעוד 10 שנה.
לצערי מעבר לנסות להעביר מסר אין לנו יותר מדי מה לעשות אני באמת חושב שלא ירחק היום וילדים יראו דגים בתמונות ואז יספרו להם שפעם הם היו שוחים חופשי במיים קצת כמו שאני מראה לילדה תמונות של דינוזאורים או ממוטות
עריכה אחרונה: אפריל 08, 2018, 14:39:45 PM על ידי Shahar Cohen
מבאס לראות את התמונה והתגובה שצור העלה יש לצערנו הרבה דייגים שלא מפנימים את הגישה של לשחרר דגים,. מקווה שזה יגיע יותר מהדור הצעיר ויחלחל גם למעלה
בס"ד
שרגא, לא לשחרר דגים זה ויכוח שלעולם לא יסתיים לדעתי. רק מה שכן, חייבים להפנים שאת הקטנים שבאמת שאין מה לעשות איתם חייבים לשחרר. אני אישית כן לוקח דגים שהם יכולים לספק מנה בצלחת (מי ישמע כמה אני כבר תופס ) כי אני מבחינתי הולך לדוג גם בשביל שיהיה דג בצלחת. אבל מכאן ולקחת דגיגונים בעיני זה כבר מוגזם וגרוע.
בשביל שאנשים ילמדו את זה, השיטה הכי טובה זה דוגמא אישית - ואת זה אישית אני למדתי מאנשים חכמים במיוחד. וגם אם נשמש דוגמא טובה לאלף איש ורק אחד בסופו של דבר יפנים וישתנה אז הצלחנו במשימה - כי על זה כבר אמרו חז"ל "לא עליך המלאכה לגמור". רק שגם לא חלילה להתייאש מזה כי ההמשך של המשפט הוא: "ולא אתה בן חורין להיבטל מזה".
מבאס לראות את התמונה והתגובה שצור העלה יש לצערנו הרבה דייגים שלא מפנימים את הגישה של לשחרר דגים,. מקווה שזה יגיע יותר מהדור הצעיר ויחלחל גם למעלה
בס"ד
שרגא, לא לשחרר דגים זה ויכוח שלעולם לא יסתיים לדעתי. רק מה שכן, חייבים להפנים שאת הקטנים שבאמת שאין מה לעשות איתם חייבים לשחרר. אני אישית כן לוקח דגים שהם יכולים לספק מנה בצלחת (מי ישמע כמה אני כבר תופס ) כי אני מבחינתי הולך לדוג גם בשביל שיהיה דג בצלחת. אבל מכאן ולקחת דגיגונים בעיני זה כבר מוגזם וגרוע.
בשביל שאנשים ילמדו את זה, השיטה הכי טובה זה דוגמא אישית - ואת זה אישית אני למדתי מאנשים חכמים במיוחד. וגם אם נשמש דוגמא טובה לאלף איש ורק אחד בסופו של דבר יפנים וישתנה אז הצלחנו במשימה - כי על זה כבר אמרו חז"ל "לא עליך המלאכה לגמור". רק שגם לא חלילה להתייאש מזה כי ההמשך של המשפט הוא: "ולא אתה בן חורין להיבטל מזה".
אני מדבר כאן על כל הקטנים שליד הבינית הגדולה. דג של מנה כבר נתון לשיקול דעת הדייג , אבל יש סוגים שעדיף רק לשחרר (בעיקר במים המתוקים שהדגים שם לא מציאה גדולה מבחינת הטעם )
בס"ד
אני מדבר כאן על כל הקטנים שליד הבינית הגדולה. דג של מנה כבר נתון לשיקול דעת הדייג , אבל יש סוגים שעדיף רק לשחרר (בעיקר במים המתוקים שהדגים שם לא מציאה גדולה מבחינת הטעם )
בס"ד
שרגא, ודאי לי שהכוונה שלך היתה על הדגים הקטנים שליד הבינית היותר גדולה. התגובה שלי היתה כתגובה למה שכתבת, אבל היא היתה יותר מופנית לאחרים.
גם הכמות הכללית חשובה ולא רק לשחרר את הקטנים, ובעיקר כשמדובר בדגים שהרוב לא ממש אוכלים אותם, ואח"כ מחפשים מה לעשות בהם... לתפוס דגים זה הכיף שלנו, אבל לשחרר חזרה בטח שלא פוגם בהנאה! מצורפת תמונה שנתקלתי בה ברשת