תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
12/2/2012 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
תולעים - | לברק-חלק | 3 | שיחרור |
הדו"ח:
אוקיי כאן מתחיל סיפורנו,
אני ואביב מתכוננים לדייג מכינים מקלות מסדרים ארגזים וכ'ו ,
בסביבות 13.30 יוצאים מהבית , נוסעים לנקודה של מים מתוקים (שמומי נידב לנו אותה במפגש), בקיצור לא מוצאים , מחפשים קצת, ואז מחליטים ללכת לים,
נוסעים לשובר גלים ליד המסוף כימיקלים רואים שאין מצב לדוג שם בגלל שהמים היו מלוכלכים מידי והעלנו שקיות כל זריקה , לא מתאים בקיצור, ואז נוסעים למקום האחרון , נמל הקישון, (לא שציפינו למשהו, רק רצינו לבדוק מה קורה) .
מגיעים שמים סטנדים, מסדרים מקלות וזורקים, אביב חשב שכל התולעים עפו לו בזריקה והוא מגלגל חזרה,תוך כדי שהוא מגלגל אני שומע אותו, ****** נראה לי נתקעתי ברשת, הוא ממשיך לגלגל ואז הוא רואה דג וקורא לי, אני מרים את הדג מהחוט , ואז הוא אומר לי לברק, מאושרים צועקים מצלמים וזורקים למים, אני רואה פתאום מכה על המקל שלי (עדן) ורעידות קטנות, נותן הוק סט מגלגל ואז עולה לי לברק קטן, אביב דופק לי צילום, והוא חוזר למים , אוקי, זורקים עוד פעם,
ואז אחרי עשר דקות אני רוא עוד פעם מכה, מגלגל לא מרגיש התנגדות, מעלה אותו ורואה עוד פעם לברק קטן שחזר לגדול בלי צילום ,
פה הסתיימו התתפיסות והתחילו הבריחות,
נחים קצת אוכלים גלידה שוטפים ידיים ויאלה לעבודה ,
זורקים, אחרי עשר דקות מגלגלים שוב ואז בגילגול אביב מרגיש משיכה חזקה, הוא נלחם איתו

איזה באסה קצת קללות וזורקים עוד פעם , יש מלא אכילות לשתינו אבל בלי תפיסות, כל שתי דקות מכה, אבל בלי נעילות,
אוקי כרגיל מגלגלים לבדוק פיתיונת ( למה היו מלא אכילות) ואז אביב עוד פעם נעול על דג גדול, הדג מושך רץ ואז הוא בורח עוד פעם ,וכן עוד פעם הוא היה דג בהמה

נשארים שם עוד איזה שעתיים , ובשעתיים האלה כל חמש דקות מכה על המקל אבל בלי תפיסה, כל הזמן רואים מכה, נותנים הוק סט, ואין דג,.

רואים להקה של שחפים וקורמורנים מעל המים, זורקים לכייונם, ואז האכילות התגברו, אני ננעל על דג גדול, שכרגיל בורח

ואז מחליטים לקפל, ונוסעים הביתה,
עכשיו יש לי שאלה, מה הטעות שלנו (כל כך הרבה אכילות הסתיימו בלי נעילה), לא לתת הוק סט ישר באכילה, אולי קרסים יותר קטנות (קרסים מספר 5 תולעים ) אולי העופרת גדולה מידי (80 סחף לי ולאביב 110 סחף)
תודה על ההקשבה מקווה שנהנתם