פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   למה בארץ ציוד דייג יקר משמעותית יותר מחו״ל?? |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: למה בארץ ציוד דייג יקר משמעותית יותר מחו״ל?? (נקרא 4939 פעמים) |
הדפסה |
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
** עצם העובדה בבילעדיות על חברה מסויימת מסרסת את התחרות החופשית, זה דבר פסול מיסודו. גם בתי הקפה ושאר ההמקומות (כמו רשתות השיווק) גוזרים קופונים כי הם יכולים, אם הייתה מתקוממת כאן התנגדות רצינית (כמו הסטודנטים באירופה כשהעלו את מחירי הדלק) הדברים היו נראים אחרת.
אותן חנויות היו משלמות הוצאות פחותות מכיוון שהממשלה הייתה מבינה שאין ברירה.
- ניתן לראות זאת בחנויות של חרדים, יש לי המון מה לומר עליהם אבל בקטע של צרכנות הם אלופים ! יש הוראה וכולם מבצעים, כך חנויות השיווק מוכרות להם במחירים שאחנו יכולים לחלום עליהם.
ואני לא מדבר רק על ציבור הדייגים בחנויות הציוד דייג, אני מדבר על כל מוצרי הצריכה בארץ
|
|
-------------------------------
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
רפי, את כל עניין התשומות של היבואן אני מכיר, אבל גם לחנויות בחו"ל יש אותן, עלות מיסים, ביורוקרטיה, שכר עובדים, מימון מלאי, מחסנים, מלאי מת וכו... והיבואן לא קונה מחנות אלא ישירות מהיצרן/דילר איזורי, ובמחיר נמוך משמעותית מהמחיר בו נמכרים הפריטים בחו"ל, אז למה צריכים להיות פערים כל כך גדולים? ולמה יבואן קטן כמו המפרץ הצפוני מצליח לייבא את אותם מוצרים בעלויות מופחתות משמעותית (ואז זוכה להתנכלויות מצד היבואנים הרשמיים?) ביום שבו פער המחירים בין החנות המקומית לבין רכישה און ליין יהיה ברמה הגיונית, נניח עד 20% תוספת, אני מבטל את חשבון הפיי פאל שלי ורץ לתמוך בכלכלה המקומית, אבל כל עוד הפערים מגיעים לכדי שער המרה של 1$=8-10 שקלים, אני ממליץ לכל אדם שחושב בהיגיון כלכלי, לרכוש בחו"ל בלי לחשוב פעמיים!
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 26, 2018, 13:16:12 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
צר לי, אך חולק על הדברים שנרשמו ע"י רובכם - במיוחד מקוממת אותי המילה חזירות, ממש לא במקום ולא לעניין - מדבר על הכלל ולא על מקרים חריגים.
ואינני מדבר על חנויות וירטואליות ויבואנים וירטואליים, אלא על יבואנים שמספקים סחורה לחנויות ועל חנויות פיזיות.
מזכיר לכולם: *יבואן: מחזיק עובדים - מחסנאים ומשווקים, רכבים (דלק, תיקונים, ירידת ערך) וכו'... מחזיק מלאי עצום ומגוון עם הוצאות מימון כבדות - חלק מהמלאי לעולם לא נמכר וזה כסף מת, יש הוצאות על עמילי מכס, ביטוחים, שכירות מחסן, חשמל, מחשבים, פרסום, רו"ח, אתר וכו'... מבוקר עד לילה עבודה, דאגות וכל הכרוך בניהול עסק.. מהיתרה של הכנסות פחות הוצאות, הוא לא אמור להרוויח משהו בסוף החודש, כמו בכל עסק גדול עם סיכונים שמצריך עבודה סביב השעון?!! *חנות: די דומה, כאשר מהדלתה בין מחיר היבואן למחיר לצרכן, אחרי מימון כל ההוצאות ועבודה מבוקר עד לילה, צריך להביא משכורת נורמלית הביתה. ואגב, אל תגידו כי בעל עסק שלוקח סיכון של נפילה וחי בדאגה מתמדת - אמור להרוויח כמו שכיר, אם כי יש הרבה בעלי חנויות דיג שמרוויחים פחות מהרבה מאוד שכירים.
*כשאתם הולכים לבית קפה, למשל ארומה, שותים תה או קפה, או קונים בגט... אתם לא יודעים שיש לבעל המקום, על הקפה או התה (תיון + סוכר ומים), רווח של מעל 1,000 אחוז?!!! 20 ש"ח על בגט או 3 כדורי גלידה, או 50 לסלט יווני (ירקות וקצת גבינה) - זה לא רווח של 400%?! והחומוס שאתם מתלהבים ממנו - 20 שקל על עלות של 3-4 שקל, זו גם חזירות של החומוסיה?! למה אתם יושבים בבתי קפה וכשאתם יושבים שם - מדוע אינכם טוענים שזו חזירות?!! מדוע אתם קונים קפה או סנדוויץ - כשיש לכם את זה בבית ב:10%?! רק כי אין את זה באיביי?!
*אז זה בסדר לעשות את השיקול היכן לקנות ולבחור באופציה המועדפת מבחינתכם, בארץ או בחו"ל, אך חשוב להבין את התמונה המלאה - ובטח לא להעלות על הדעת את המונח "חזירות", כי זה לא! בטח לא כלפי יבואנים וחנויות שתורמים לעידוד פעילויות - עשרות מפגשים ותחרויות קיימנו עם חסויות.. בטח לא כלפי יבואנים וחנויות שהשתתפו במימון המאבקים. ואם קיימת חזירות וכזו לדעתי קיימת- זה קיים רק מצד אותם חנויות ויבואנים שלא השתתפו במאבקים ונתנו ליבואנים וחנויות ולנו לשאת בהוצאות.
אישית: אני נותן ככלל עדיפות לרכישה בארץ, סבור כי חשוב לחזק את החנויות והיבואנים המקומיים. אך קונה רק מחנויות וציוד של יבואנים שהשתתפו במימון הוצאות המאבקים למען דיג הפנאי.
רפי אתה יכול לא להסכים אבל לצערי זה המצב ואתן דוגמאות כיסה לקיאק שנמכר בארץ אצל יבואן אחד ב 900 שח נקנא ברשת מדילר באוסטרליה כולל משלוח בפחות מ 200 שח ואני מדבר על אותו מוצר בדיוק חוט דייג YKG G-Soul Super Jigman X8 300m נמכר בחנויות סביב 300 שח באיבי סביב 180 שח חוט DAIWA J-Bbraid 300m 0.24 40lb בארץ נמכר ב 240 שח באיבי 180 שח כולל משלוח רולר DAIWA REVROS נמכר בארץ ב 500 שח באיבי כולל משלוח סביב 270 שח מחזוק משוט לקיאק בארץ אחד עולה 80 שח לא כולל ברגים באיבי שניים + ברגים + משלוח 45 שח https://www.ebay.com/itm/2x-Vertical-Kayak-Canoe-Paddle-Fishing-Rod-Holder-Clips-Mount-12-Well-Nuts/292429392416?hash=item4416266a20:g:v9oAAOSw8H1ab4C8בארץ מחזיק משוט עולה 80 שח וליש לאבטוח 120 שח סהכ 200 שח באיבי סט של מחזיק משוט + ברגים + ליש + משלוח 47 שח https://www.ebay.com/itm/Kayak-Paddle-Leash-and-Paddle-Holder-Mount-Kayak-Fishing-Accessories-Kit/302600756887?hash=item4674691e97:g:IWoAAOSwkvdaWU9Mיש לציין שכל ההשוואות נעשו על אותו מוצר בדיוק ויש עוד דוגמאות נכון שלחנות יש מיסים , חשמל , משכורות , עובדים אבל כל זה מתחלק על כל הסחורה שנמכרת בחנות ואין שום סיבה לפערים כאלו גבוההים גם לדילרים מאיבי יש עלויות של יבוא , איכסון , חשמל , שילוח ואריזה ועדיין הם מצליחים למכור בשליש או חצי ממה שנמכר בארץ בקיצור היבואנים והחנויות בעלי תאבון גדול דרך אגב לתוך מחיר המוצר בארץ תכניס גם עלות נסיעה ולפעמים חניה שיכולים להגיע לסכום של 40 שח ולעיטים גם יותר כמו במקרא שלי
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2018, 19:32:23 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
רפי תהפוך את זה איך שאתה רוצה אבל בפערי מחירים של 300% ומעלה אין מילה אחרת חוץ מחזירות!!! אם המוכר באיביי מרוויח סתם לצורך העניין ממוצר ב-100 שקל אין שום הצדקה שהמוצר יעלה פה בארץ יותר מ-150 שקל גם המוכר בחו"ל מחזיק עובדים ומשלם מיסים גם המוכר בחו"ל משלם פערי תיווך גם המוכר בחו"ל משלם על השינוע של המוצר בין ארצות ובקיצור המוכר בחו"ל משלם הכל כמו המוכר בארץ אז אל תספר לנו סיפורים ורצוי שתפקח את העיניים ותראה שלאט לאט חנויות בארץ מתחילות להשוות מחירים למחירים באיביי ותראה איזה קטע אותם חנויות גם לא נסגרות אלא בדיוק ההיפך והיקף המכירות שלהם עולה כמו כל דבר אחר בארץ זה הכל קרטלים ותאומי מחירים ומי שבדרך כלל קובע את המחירים אלה היבואנים אז כן הם חזירים!!! וכבר ישבתי עם בעלי חנויות ושמעתי מהם איך היבואן קובע להם את המחיר ומזהיר אותם שלא להוריד את המחיר  ואם בעל חנות העיז להוריד מחיר אז הוא מפסיק לקבל סחורה מאותו יבואן (וכן גם על זה כבר שמעתי) ובמחיר שהיבואן קובע יש גם אחוזי רווח די שמנים לבעל החנות אז כן זאת מערכת חזירות משומנת היטב  והנה בא האיביי ומפוצץ את הבועה השמנונית הזאת בפרצוף של היבואנים ולמי הם באים לבכות? אלינו אל הצרכנים שדואגים לשמן ולרפד להם את הכיסים הם יגידו הכל כדי שנחזור לרפד להם את הכיסים מאחריות ועד למשש את המוצר אז יבואנים יקרים במחיר שאני קונה ממכם אני קונה באיביי 2 מוצרים מאותו סוג ואם אחד התקלקל לעזעזל האחריות כי יש אחד אחר חדש ואם כבר הזכרנו אחריות אז האחריות בדרך כלל כוללת כלום ושום דבר אז מי לעזעזל צריך אחריות?            ??
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 26, 2018, 19:50:37 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד
רפי למרות שאני לא קראתי למעשים שלהם חזירות, אינני חושב כך בכל אופן, אבל קובי פשוט הקדים אותי בתשובה שלו שרציתי ממש לכתוב את אותו הדבר . ואני עוד אוסיף, אני חושב שחייבים להבדיל כאן בין יבואנים לחנויות. הפוליטיקה שמה שונה, ההתיחסות היא שונה, והלחץ גם שונה.
ואתחיל בנקודה חשובה והיא נושא המשלוח. כל אדם יודע שמחיר למשלוח בודד יותר יקר ממחיר למשלוח בודד אם שלחנו יחד אתו עוד 10 יחידות או 100 יחידות נוספות אתו. אצל חברות השילוח יש מבצעים בדיוק כמו שהחנויות יודעות לעשות. כלומר היבואנים לא שולחים רק מוצר אחד, הם מביאים משטחים שלמים של סחורה, אחרת זה לא משתלם להם. אז עלות המשלוח שלהם עבור יחידה בודדת יותר זול ממה שאנחנו נשלם עבור יחידה אחת. ועדיין יותר משתלם לקנות באינטרנט.
אבל, נכון שליבואן יש עובדים, יש מכס, יש מיסים וכו'... לחנויות אין מכס ולחלקם גם אין עובדים. לעומת זאת באיביי יש מיסים ויש עמלות וזה בנוסף למיסים שהחנות משלמת לאותה מדינה בה החנות נמצאת. באיביי העמלה לחנות (במקרה של מוצרי דייג) הוא 9%. בנוסף לזה יש גם את עמלת ה- PayPal שהיא 2.9%. את העמלה הנוספת הזו החנויות לא משלמות.
נקודה נוספת שהזכירו - בעניין של השוואה - זה את הבית קפה, בבית קפה משלמים יותר לא בגלל הקפה. אנשים יוצאים לבית קפה (אני לא מכיר הרבה אנשים שיוצאים לשבת לבד בבית קפה... יש כאלו אבל בודדים) בגלל האוירה שמחפשים, החברים, הבילוי, השחרור לחץ וכו'... יש הרבה סיבות למה אנשים הולכים לבית קפה. הקפה זה התירוץ ברוב המקרים. ועבור זה משלמים את הכסף של 1000% רווח. לא שזה בסדר! כי הנה קופיקס הוכיחו לכולם שאפשר להתקיים גם כשמוכרים את הקפה (ולא רק קפה) ב- 5 ש"ח בלבד.
כאן, אנשים לא הולכים לחנות דייג בשביל הבילוי, הם הולכים מאותה סיבה שאדם נכנס לקנות מוצר אלקטרוני כזה או אחר בחנויות. ודאי שמקבלים שירות וודאי שמקבלים אחריות (שבאמת לרוב תמיד יש את הסעיפים הקטנים למה המקרה שלנו חורג מהאחריות שנתנו - וכמובן שאני לא מכליל כי זה לא תמיד נכון אבל זה קיים והרבה)
לדעתי חנויות לא יכולות להתעלם מהמציאות שנוצרה... אבל פשוט ישנם עוד הרבה דייגים שלא קונים מהאינטרנט. וכל עוד אנחנו מאפשרים את זה אז למה שהחנויות לא יעשו את זה - לצערי.
עם כל זה, אני לא חושב שזאת חזירות כלל וכלל. אבל זה כן לדעתי סוג של ניצול. דרך אגב, לאט לאט אנשים מתאימים את עצמם למציאות החדשה, כלומר יודעים שהם מתכננים את הקניות שלהם מהיום לעוד חודש במינימום. כשזה יקרה מעניין מה יקרה עם החנויות. אני לא רוצה שחנויות יסגרו, אני כן רוצה שהם יתאימו את עצמם למציאות החדשה וירויחו בכבוד, וכן יותר משכיר רגיל. לדעתי מגיע להם! וכמו שקובי אמר 20% יותר מקובל עלי לחלוטין.
נכון לעכשיו לדעתי צריך להיות פראיר בשביל לקנות מוצרים בפחות מחצי ממחיר השוק שלהם כאן. לא רואה סיבה הגיונית לעשות את זה.
|
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לא קונה ממזמן ציודיי דייג אבל בתור אחד שמייבא לארץ יש פה שאלה רק אל תתבעסו עלי  מישהו פה מיכול מי שבאים בטענות ליבואנים של הציוד דייג הוא ביכלל עצמאי ? מישהו פה מיכול מי שבאים בטענות ליבואנים של הציוד דייג הוא ביכלל עצמאי שייבא פעם דברים ? אתם יודעים ביכלל כמה הוצאות יש מסביב בישביל לייבא ובישביל לפזר סחורה ללקוחות ? אתם נוסעים פעם בכמה זמן לחוץ לארץ לבד בלי מישפחה שזה ביכלל לא טיול רק עבודה ? אתם נילחמים כול חודש עים כול ההוצאות גם עובדים מסביב לשעון ? מה עים ביטוח רואה חשבון ובסוף מילחמות עים מכס מעמ מס הכנסה ביטוח לאומי ? אתם דואגים כול היום גם בלילה ליפני השינה דואגים למחר ובבוקר מיתעוררים דואגים ? כול הבלגן כול הדאגות כול העבודה מיסביב לשעון כול הסיכונים בישביל שיהיה סחורה תחת היד אז מותר להרוויח רק 30 אחוז ולקחת בסוף החודש אלף שקל משכורת וכולם יהיו מבסוטים ? דחילק אנשים בטוח שאף אחד פה שבא בטענות לא היה עצמאי שעושה ייבוא אנשים עובדים קשה גם מסכנים כסף גם דואגים כול היום בישביל שיהיה פה דברים בארץ תחת היד מי שמייבא מי שמוכר עושים את החשבון שלהם בכמה לימכור כדי להביא פרנסה הבייתה מי שמתאים לו קונה מי שמתאים לו לא קונה אבל למה להיתנפל ולבוא בטענות ? אחלה יום אנשים 
|
|
|
|
|
|
xytkhi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי הפער נובע קודם כל מחזירות של היבואנים והסוחרים. האינטרנט בשנים האחרונות מזעזע להם את העמידה האיתנה, ואנחנו צריכים להיות מאוד מרוצים מכך. אין היגיון, שכשאני קונה מחנות בחו"ל כלקוח יחיד, משלם משלוח 'ספיישל' של מוצר יחיד, ובארץ מקבל דרישה למיסים של פריט בודד, עדיין בסופו של דבר יעלה לי חצי ממה שעולה כשאני קונה מייבוא מסודר, כשהיבואן קונה ישירות מהחברה וחוסך פערי תיווך, משלח במשלוחים גדולים וימיים כך שהעלות פר פריט נמוכה בהרבה, ומשלם מכס קבוצתי על המשלוח ולא לפי פריטים בודדים. הסיבה לכך היא קודם כל תיאבון מוגזם! ואם נעבור לפריטים הקטנים, שבהם אתה פטור ממיסים וגם לפעמים קונה במשלוח חינם, הפער יורד לשליש מהמחיר בארץ ואפילו נמוך מכך. מהסיבה הזו, אני משתדל לקנות הכל בחו"ל, בוחר בשיטת השילוח בהתאם לדחיפות האספקה, ומחזיק ספיירים לפי הצורך על המדף בבית

|
|
יותר זול לקנות דגים בסופר או בשוק מאשר לקנות ציוד,לקום מוקדם,לחטוף מכות קור או חום להתעצבן על רשתות דייג ומכמורתנים מחורבנים. יוצא לסופר קונה לי דג. זהו.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
לא קונה ממזמן ציודיי דייג אבל בתור אחד שמייבא לארץ יש פה שאלה רק אל תתבעסו עלי  מישהו פה מיכול מי שבאים בטענות ליבואנים של הציוד דייג הוא ביכלל עצמאי ? מישהו פה מיכול מי שבאים בטענות ליבואנים של הציוד דייג הוא ביכלל עצמאי שייבא פעם דברים ? אתם יודעים ביכלל כמה הוצאות יש מסביב בישביל לייבא ובישביל לפזר סחורה ללקוחות ? אתם נוסעים פעם בכמה זמן לחוץ לארץ לבד בלי מישפחה שזה ביכלל לא טיול רק עבודה ? אתם נילחמים כול חודש עים כול ההוצאות גם עובדים מסביב לשעון ? מה עים ביטוח רואה חשבון ובסוף מילחמות עים מכס מעמ מס הכנסה ביטוח לאומי ? אתם דואגים כול היום גם בלילה ליפני השינה דואגים למחר ובבוקר מיתעוררים דואגים ? כול הבלגן כול הדאגות כול העבודה מיסביב לשעון כול הסיכונים בישביל שיהיה סחורה תחת היד אז מותר להרוויח רק 30 אחוז ולקחת בסוף החודש אלף שקל משכורת וכולם יהיו מבסוטים ? דחילק אנשים בטוח שאף אחד פה שבא בטענות לא היה עצמאי שעושה ייבוא אנשים עובדים קשה גם מסכנים כסף גם דואגים כול היום בישביל שיהיה פה דברים בארץ תחת היד מי שמייבא מי שמוכר עושים את החשבון שלהם בכמה לימכור כדי להביא פרנסה הבייתה מי שמתאים לו קונה מי שמתאים לו לא קונה אבל למה להיתנפל ולבוא בטענות ? אחלה יום אנשים  אדון אילן היקר קודם כל ולפני הכל אני מאחל לך פרנסה בשפע ושתוכל לישון בשקט בלילות תקרא שוב ושוב ושוב את התגובה הקודמת שלי ותבין מה ניסיתי לומר אף אחד לא ביקש ממך לקחת נתח של 30% רווח אם אתה יבואן שמייבא ומוכר ישירות לצרכן קח גם 100% רווח כי זה מגיע לך!!! אבללללללללללללללללללללללללל אם אתה יבואן שמוכר לספקים פה מתחילה הבעיה כי אתה רוצה את נתח הרווחים שמגיע לך ובצדק אבל אז גם הספק רוצה את נתח הרווחים שלו שגם לו מגיע וגם בצדק הבעיה שזה לא נגמר פה כי מהספק זה צריך להגיע לחנות ואז בעל החנות צריך גם את הנתח רווחים שלו ואני יגיד לך משהו? גם זה בצדק!!! אבל תראה מה קרה בינתיים כל אחד רצה את הנתח שלו וכל אחד לקח 100% רווח וכולם צודקים ואי אפשר לבוא אל אף אחד בטענות רק שבינתיים מחיר המוצר קפץ ב-300% ממחירו המקורי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אז הגזמתי קצת כשאמרתי חזירות בתגובה הקודמת אבל כשמגלים פערי מחירים של 300% ומעלה זאת המילה הראשונה שקופצת בראש  היום בעידן האינטרנט הנגישות היא כל כך גבוהה והמחירים הם כל כך זולים שזה מהווה איום רציני על הצדקת החנויות. חנויות שלא יישרו קו עם המחירים הזולים פשוט יעלמו ברגע שהמוצרים יעברו פחות ידיים עד להגעה לצרכן יחסכו מהצרכן פערי תיווך והמוצר יהיה זול יותר כבר היום יש כמה חנויות דיג שמייבאות לעצמם את המוצרים ולראיה המוצרים שלהם זולים יותר ממוצרי הייבואנים הרגילים ככל שהתופעה תתרחב גם הצרכנים ירוויחו וגם בעלי החנויות שהם בעצם גם היבואנים ירוויחו כשזה יקרה כבר לא תהיה כדאיות להמשיך ולקנות באינטרנט
|
|
|
|
|
|
|
אני לא בא בטענות יוקר המחיה משפיע גם אלי, אבל האם יש הצדקה לשלם על אותו מוצר יותר ממדינות עם יוקר מחייה יותר גבוהה מישראל כמו נורווגיה ושווייץ? קצת חומר למחשבה.
|
|
|
|
|
|
|
.....קחו את חברת black hole: המקלות שלהם בארץ, נמכרים בחנויות כמעט במחיר זהה לזה שבחו"ל, ולפעמים אם קונים בחו"ל+ משלוח לארץ, יעלה יותר מאשר לרכוש אותם בארץ- אני לא מאמין שהיבואן בארץ מפסיד....אז בכל זאת אפשרי...  גילוי נאות- לא מכיר את היבואן ואין לי את המוצרים שלו. מארט 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 25, 2018, 21:15:30 PM על ידי Marat Matzkin
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מיסים ועלויות יש לכולם בכל העולם,אולי לא כמו בארץ אבל הכל יחסי. ההבדל הוא בעיקר חזירות ומי שחושב אחרת שייבושם לו. אחי עבד פעם בחנות דגולה שמכרו גם ציוד דייג ועבדו עם אחד היבואנים הגדולים והוותיקים בארץ שלא אנקוב בשמו. יצא לי לראות את המחירון של כמה עולה לחנות ומה המחיר המומלץ לצרכן, הייתי בשוק כל דבר בזמנו היה בין פי 2 לפי 5 ממה שעולה לחנות וזה אחרי הרווח של היבואן שבטח היה פי 2 לפחות ממה שעלה לו. בקשר ליבואנים בארץ שמחזיקים מלאים גדולים זה בולשיט כי אם אתה מזמין חלק מהיבואן ולוקח לו חודש או חודשיים להביא את החלק אז זה אומר שאין לו מלאי בכלל. רולרים כבר קונה שנים מחו"ל יוצא חצי מחיר כולל מיסים וכל השטויות שגונבים מסביב.
|
|
|
|
|
|
Asylum
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שוק ריכוזי, אין כמט שום תחרות, יש מספר יבואנים ששולוטים בשוק וכל החנויות יונקות מהם...
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
שוק ריכוזי, אין כמט שום תחרות, יש מספר יבואנים ששולוטים בשוק וכל החנויות יונקות מהם...
בס"ד לצערי מי שרוצה להיות אטרקטיבי במחירים צריך גב כלכלי בשביל לעמוד לאורך זמן מול אלו היקרנים. לוקח זמן בשביל שמותג חדש יתפוס בשוק. ועד שהוא ייתפס, מה לעשות הפרנסה מזה לא תהיה מספקת. אז אם יש לך אורך נשימה ארוך אתה יכול להצליח... אחרת פשיטת הרגל לצערי הרב לא תאחר לבוא - וכאלו יש הממממון בכל שנה. לכן מי שבאמת מצליח "לאיים" על החנויות היקרניות הם חנויות האינטרנט למינהם. הם מוכרים לכל העולם ולא רק לדייגים במדינת ישראל הקטנה. דבר נוסף ולא פחות חשוב זה ניצול האנשים שלא קונים באינטרנט.... אפשר לראות כדוגמא את מרד/חרם הקוטג' שהיה... בחוץ לארץ הקוטג' של תנובה יותר זול מהארץ... משהו שאל את עצמו איך זה יכול להיות שבחו"ל זה יהיה זול יותר? הרי בנוסף ליצרן יש גם שילוח במטוס שזה יקר יותר ועוד יבואן שיקבל את הסחורה בחו"ל, ואז גם את הספק המקומי ובעלי החנויות שכל אחד ואחד לוקח רווח. בסופו של דבר, אנחנו ככלל, הם אלו שנותנים את הכח לאותם חנויות יקרות להמשיך ולחלוב מאיתנו את הכסף. בידנו גם הכח שזה לא יהיה. אני אישית אפילו לא חושב על רכישה של ציוד דייג בארץ. היחידים שקניתי מהם והיו הרבה יותר משפויים, הרבה יותר ממשתלמים מלקנות בחו"ל הם ארז מפיש פקטור - שלצערי הוא סגר, והיבואן של בלק הול. הם היחידים ששומרים על שוק שפוי. אם יש עוד כאלו באופן גורף אני הרבה יותר מאשמח לשמוע. אצלם זה לא רק המחיר הטוב אלא גם השירות הטוב והאדיב.
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
בס"ד לצערי מי שרוצה להיות אטרקטיבי במחירים צריך גב כלכלי בשביל לעמוד לאורך זמן מול אלו היקרנים. לוקח זמן בשביל שמותג חדש יתפוס בשוק. ועד שהוא ייתפס, מה לעשות הפרנסה מזה לא תהיה מספקת. אז אם יש לך אורך נשימה ארוך אתה יכול להצליח... אחרת פשיטת הרגל לצערי הרב לא תאחר לבוא - וכאלו יש הממממון בכל שנה. כנראה שאתה לא נמצא מספיק זמן בפורומים של הדיג וכנראה שאתה לא מכיר את שיטת העדר לפני מספר שנים היה מי שהביא את הגיג מדאי יצא עם הגיג למספר ימי דיג והצתלם עם כל הדגים שתפס ופירסם בפורומים וכמו במטה קסם תוך שבוע לא ניתן היה למצוא מדאי בחנויות למשך מספר חודשים והכי מצחיק שהמחיר היה בערך פי 2 ממחירו היום (בקיצור גזר קופון) וכך היה עוד עם מספר דגמים של גיגים, רולרים, חכות, ועוד, וככה החדירו מותגים חדשים. ולא צריך שום גב כלכלי אלא צריך לדעת לשווק וממש לדחוף את המוצר לשוק ולנישה מסויימת ושלא נשכך שצריך גם 2 ביצים גדולות כדי להביא מלאי גדול שאמור להמכר במחירי שוד לאור יום לגבי פשיטות רגל תבדוק טוב טוב ותראה שרוב פשיטות הרגל הם בגלל ניהול כושל ולא יותר מזה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 26, 2018, 16:04:20 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד לצערי מי שרוצה להיות אטרקטיבי במחירים צריך גב כלכלי בשביל לעמוד לאורך זמן מול אלו היקרנים. לוקח זמן בשביל שמותג חדש יתפוס בשוק. ועד שהוא ייתפס, מה לעשות הפרנסה מזה לא תהיה מספקת. אז אם יש לך אורך נשימה ארוך אתה יכול להצליח... אחרת פשיטת הרגל לצערי הרב לא תאחר לבוא - וכאלו יש הממממון בכל שנה. כנראה שאתה לא נמצא מספיק זמן בפורומים של הדיג וכנראה שאתה לא מכיר את שיטת העדר לפני מספר שנים היה מי שהביא את הגיג מדאי יצא עם הגיג למספר ימי דיג והצתלם עם כל הדגים שתפס ופירסם בפורומים וכמו במטה קסם תוך שבוע לא ניתן היה למצוא מדאי בחנויות למשך מספר חודשים והכי מצחיק שהמחיר היה בערך פי 2 ממחירו היום (בקיצור גזר קופון) וכך היה עוד עם מספר דגמים של גיגים, רולרים, חכות, ועוד, וככה החדירו מותגים חדשים. ולא צריך שום גב כלכלי אלא צריך לדעת לשווק וממש לדחוף את המוצר לשוק ולנישה מסויימת ושלא נשכך שצריך גם 2 ביצים גדולות כדי להביא מלאי גדול שאמור להמכר במחירי שוד לאור יום לגבי פשיטות רגל תבדוק טוב טוב ותראה שרוב פשיטות הרגל הם בגלל ניהול כושל ולא יותר מזה בס"ד לגבי אי המצאותי בפורומים אחרים של דייג אתה צודק  אני גם לא נמצא בשום פורום אחר באינטרנט. אבל, לגבי אפקט העדר... לגבי זה... לצערי הרב, אני מכיר את זה יותר מדי טוב. פה טמונה גם חלק מהבעיה. אתן דוגמא שהיתה לפני כמה שנים בצרפת. שם לפני כמה שנים העלו את מחיר הבגט בגלל העלאת מחיר הקמח, הצרפתים הכריזו חרם והפסיקו לקנות את הבגט. הם עמדו איתנים כעם נגד זה ואף אחד לא קנה. ואז פשוט אחרי זמן קצר (של כמה ימים) הכריזו בצרפת שמחיר הקמח יורד, רק שהפעם הוא ירד לפחות ממה שהוא היה בהתחלה... האם זה יכול לקרות כאן .... אני מהמר שלא דרך אגב, אין ספק שעם שיווק נכון עסק יצליח, אבל יש כאלו שגם עם זה, זה לא יעזור... ולכך שתי סיבות: 1. ואתחיל בשאלה, מה יקרה אם חנות תחליט שהיא רוצה למכור את המוצרים שלה בזול?  רוב היבואנים יסרבו למכור לה סחורה.... כי אז גם ילחצו אותם שאר החנויות שרוצות למכור ברווחים גדולים. בתופעה הזאת אני כבר נתקלתי מספר פעמים בחיים. 2. את הסיבה השנייה אסביר מסיפור אמיתי קצר מהחיים, ואתן לך מקרה שלמדתי מהחיים, מקרה שהייתי עד אליו (רק בלי לציין שמות). יום אחד בחנות נכנס סוכן מכירות של חברה א' והציע למכור סחורה מסוימת שכבר קיימת בשוק ע"י מתחרה אחר. הם מציעים בימינימום את אותה האיכות ובמחיר זול יותר - פחות מחצי. החברה הזאת נכנסה לשוק והתחלתי לראות אותה לאט לאט ביותר ויותר חנויות. ואז פתאום בתוך שבוע המוצרים של אותה חברה פשוט נעלמו מהשוק כלא היו. אני הייתי מופתע מהעובדה כי המוצרים לא נמכרו. יום אחד המדפים מלאים, ובתוך יום בהיר פשוט אין כלום. אני שהייתי תר אחרי חנויות שמוכרות את אותו מוצר, מצאתי לי חנות אחרת בעיר שבועיים אחר כך, לה עדיין היו לה את המוצרים. ה' גלגל את הדברים כך כשהגעתי לאותה חנות שהיו לה את המוצרים הבעלים של אותה חנות דבר אם אותו סוכן מכירות שאז ראיתי בהתחלה. עמדתי ליד המדפים והקשבתי לשיחה שלהם. בעל החנות אמר שהספק של חברה מתחרה, ושלה יש יותר מגוון מוצרים אמר לו שאם הוא ימשיך למכור את המוצרים של חברה א', אז הוא מפסיק לספק לו את כל המוצרים שיש לו. אותו בעל חנות העיף את הספק המתחרה מהחנות - אמר שלא אוהב שמאיימים עליו, והשאיר את חברה א' בחנות וכמובן שעכשיו גם נהיה להם יותר מקום במדפים. רק שחנות אחת לא תתן לחברה להתקיים. שאר בעלי החנויות נכנעו לאיומים של הספק המתחרה, וכך נסגרה לה אחלה חברה בשוק. אז פרסום לחברה א' היה, איכות מוצרים היתה לה (ןגם יותר טוב מהמתחרה המקורי), מחיר מעולה היה - הכי זול בשוק, שוק לקוחות טוב גם היה... אבל חוסר עמוד שידרה לבעלי החנויות וספק מלוכלך גרם לזה שהחברה תסגר זמן מאד קצר לאחר מכן ושאנשים פשוט ימשיכו לשלם יקר. אז אולי לאותו אחד עם המדאי זה עבד, רק השאלה מה עוד הוא מכר (אם בכלל). מי עמד מאחוריו או האם את המוצרים שלו כבר נלקחו בבעלות על ידי ספק גדול אחר...לאחד זה אולי עבד וגם זה כמובן בעקבות גריפת קופון על חשבון האנשים ולא על ידי זה שהיה זול יותר מכולם. אמרת נכון - ניהול כושל גורם לרוב פשיטות רגל - אבל לא לכולם. לדעתי אם היה עמוד שדרה נכון לכל שרשרת האספקה - כולל הלקוח הסופי לא היו משלמים פה יקר. סוף פסוק! ויש פה ושם ספקים הגונים, וגם יש פה ושם בעלי חנויות הגונים - אני לא מכליל מצטער שהיה ארוך
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 26, 2018, 17:27:51 PM על ידי אברהם כהן
|
|
|
|
|