פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   סקר! רשיון דיג לדיג עם חכה מהחוף - טוב או לא? בעד או נגד? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: סקר! רשיון דיג לדיג עם חכה מהחוף - טוב או לא? בעד או נגד? (נקרא 32825 פעמים) |
הדפסה |
|
yaad
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
ביחד נעשה ונצליח!
|
|
שלום חברים,
נכון להיום, המצב החוקי לפי פקודת הדיג, הוא כזה: כל דיג בישראל כולל דיג פנאי (ספורטיבי) חייב ברשיון דיג, מלבד דיג עם חכה מהחוף. זה נכון לא רק לים התיכון, אלא גם לכנרת ולים סוף.
הרעיון של החלת חיוב ברשיון דיג על על דיג עם חכה מהחוף, הועלה ע"י פקיד הדיג באחת הפגישות, בינתיים בגדר שאלה של "מה דעתכם ומה תהיה עמדתכם". הנושא עשוי לעלות בעתיד, בין מולנו ובין בתור אקט יזום מצד פקיד הדיג. מטבע הדברים, ברגע שיהיו רשיונות - יהיו גם עוד מגבלות (אם כי מגבלות אפשריות גם ללא רשיונות). כמו בכל עניין, יש יתרונות ויש חסרונות, תלוי בהרבה דברים ובנקודת מבט סובייקטיבית של כל אחד.
חשוב לשמוע ולדעת את עמדת ציבור דייגי הפנאי (הדייגים הספורטיביים), לא כשזה יעלה או יגיע - אלא כבר עכשיו ומבעוד מועד. שמיעת והבעת דעות, כמו גם סיעור מוחות, יסייעו לגבש עמדתנו מבעוד מועד ולהיערך בהתאם.
דעתכם חשובה ולא לשכוח להצביע!
|
-------------------------------
י.ע.ד - ים עם דגים! נלחמים על הדיג הספורטיבי! נלחמים על עתיד הים והדגה!
|
|
|
|
שלום רב: אני בעד רק בתנאי שיחול שינוי רציני גם ביחס ואכיפה מול סירות ורשתות ששוחטים את הים. כמו"כ על מכמורתנים הגבלות ואכיפה בילתי מתפשרת, לגבי איזורים מותרים וחודשים בהם אסור לדוג כלל. מוטב שיגרטו את המכמורתנים הללו.
|
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
|
בעד רק אם תהיה אכיפה מסודרות של גדול דגים וBag limit וכמובן אם תהיה איסור פעילות של דייג מסירות (מסחרי או ספורטיבי) עד ל100 מטר מהחוף ואכיפה של הרשתות מהחוף.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הצבעתי לאפשרות השניה.
עמדתי היתה מאז ומתמיד: כמו במדינות בחו"ל בהן יש רגולציית דיג מפותחת ומתקדמת. בארה"ב אין הבחנה וכל סגנון מחייב רשיון דיג - אך שם יש רגולציה כוללת וראויה פרי סקרים ומחשבה.
במסגרת רגולציית דגיג כוללת ונכונה, ככל שמתישהוא תהיה כאן, הדבר יאפשר לדאוג לעתיד הים גם באזור החופים - דיג מידתי ומבוקר מבחינת גדלי מינימום לפי מינים וזנים יביא בסופו של דבר לדגה ולדיג מהנה יותר, כפוף כמובן לטיפול נכון ובראש ובראשונה - סילוק רשתות הג'ארפים מהחופים.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
הצבעתי לאפשרות השניה.
עמדתי היתה מאז ומתמיד: כמו במדינות בחו"ל בהן יש רגולציית דיג מפותחת ומתקדמת. בארה"ב אין הבחנה וכל סגנון מחייב רשיון דיג - אך שם יש רגולציה כוללת וראויה פרי סקרים ומחשבה.
במסגרת רגולציית דגיג כוללת ונכונה, ככל שמתישהוא תהיה כאן, הדבר יאפשר לדאוג לעתיד הים גם באזור החופים - דיג מידתי ומבוקר מבחינת גדלי מינימום לפי מינים וזנים יביא בסופו של דבר לדגה ולדיג מהנה יותר, כפוף כמובן לטיפול נכון ובראש ובראשונה - סילוק רשתות הג'ארפים מהחופים.
בס"ד אני באותה הדעה שלך רפי... וככל הנראה שאם לא יהיה דייג מסחרי ששוחט את הים, אז אולי כבר רישיונות דייג לא יהיו נחוצים.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
הצבעתי לאפשרות השניה.
לפי דעתי אנשים צעירים מתחת לגיל 16 ואזרחים ותיקים מעל גיל 65 צריכים להיות פטורים מרישיון דייג.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
הצבעתי לאפשרות השניה.
לפי דעתי אנשים צעירים מתחת לגיל 16 ואזרחים ותיקים מעל גיל 65 צריכים להיות פטורים מרישיון דייג. בס"ד לגבי ילדים זה טיפה בעייתי לדעתי, מאחר והם יותר מתלהבים מהדייג ולכן הם גם הורגים דגים בגודל מינימליסטי שממש אין מה לעשות אתם וזה ממש חבל. ראיתי מצבים שכשהילד היתלהב בכינרת אז הוצאו המון דגיגונים בקלי קלות ופשוט מתו לחינם. הילד לא עשה אתם כלום אחר כך פשוט זרק אותם חזרה למים. לילדים אין מודעות ויכולים לגרום נזק, ולדעתי חייבים להיות עם פיקוח של אדם מבוגר / אחראי. ואז למבוגר שיהיה רישיון.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
השאלה בסופו של דבר אם תהיה אכיפה. אני לא מדבר על האכיפה נגד הסירות המסחריות (שכמובן נדרשת), אלא אכיפה מעשית בחופים עצמם. כי אם לא תהיה אכיפה בחופים, המשמעות היא שזה לא רישיון, אלא עוד מס להעשרת המדינה. ואז מי שמוציא רישיון יוצא "פרייר" לעומת זה שעומד לידו בחוף ו"עובר על החוק". כמו שכתבת רפי, בחו"ל יש חובה לרישיון, אבל יש גם אכיפה וגם "תמורה לאגרה".
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
אישית, בגדול מסכים עם גיל: השאלה בסופו של דבר אם תהיה אכיפה. אני לא מדבר על האכיפה נגד הסירות המסחריות (שכמובן נדרשת), אלא אכיפה מעשית בחופים עצמם. כי אם לא תהיה אכיפה בחופים, המשמעות היא שזה לא רישיון, אלא עוד מס להעשרת המדינה. ואז מי שמוציא רישיון יוצא "פרייר" לעומת זה שעומד לידו בחוף ו"עובר על החוק". כמו שכתבת רפי, בחו"ל יש חובה לרישיון, אבל יש גם אכיפה וגם "תמורה לאגרה".
אין לי בעיה לשלם על רישיון דייג, כל עוד הכסף הולך לשיפור הדגה,הדייג והאכיפה ולא יהווה "מס", כמו שציין גיל כמו-כן, אני רואה את כולנו(הדייגים הספורטיבים) באותה סירה, כמו שצויין בהודעה הראשונה, דייגי הסירה "על הנייר" כבר עכשיו צריכים להחזיק ברישיון ואני לא רואה את עצמי נבדל מהם. החובה לשמר ולשמור עד כמה שאפשר על הדגה בארצנו חלה על כולנו. הצבעתי לאפשרות השניה.
לפי דעתי אנשים צעירים מתחת לגיל 16 ואזרחים ותיקים מעל גיל 65 צריכים להיות פטורים מרישיון דייג. מכבד ב-100% את דעתך אך מאמין באם באמת תגיע ההחלטה הזו ביום מן הימים, כל אדם שמטרתו לדוג עליו לשלם על הרשיון ללא יוצאים מהכלל אולי אחרי כמה שנים שכל העיניין יתחיל לרוץ ובאמת יעבוד כמו בתאוריה, יהיה מקום להתגמשות אך כרגע מאמין בלב שלם שחייבים להיות נחרצים פשוטים ויעילים,ולא להשאיר "חורים" שהאזרח הישראלי אוהב לנצל
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 15, 2018, 15:45:27 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ללא חוקים ברורים לכולם ללא אכיפה אמתית על כולם ללא הגבלה של עונות , זנים , וגודל לכולם אין מה לרוץ לעשות רישיון אם כל זה יקרא רישיון יהיה נחוץ ונכון
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
גם אני בחרתי באפשרות השניה , למרות שמאוד היה בא לי ללחוץ על השלישית..
לדעתי , ראוי שכל מי שמחזיק חכה בידו ישא ברשותו רשיון דייג.
לללא הבדל מין וגיל.
כן כן , גם ילד בן 4.
כמובן עם תשלום סימלי לפי שכבת הגיל.
בחרתי באפשרות השניה כי אני מאמין שחייבת להיות רגולציה נכונה ואכיפה נורמלית.
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
נגד לא חושב שמצב הדגה בארץ מצדיק רשיון ולכל אלו שחושבים שדווקא זו סיבה לרישוי אני אומר שזה ברמה העקרונית בדיוק מה שטוען הרגולטור. חושב שאין דייג אין כמות גדולה של דייגים.וכו קצת דוגמאות 15 מזרזרים בתקופה של חצי שנה(פעם בשבוע) מוציאים 3 דגים בכל התקופה לכל הדייגים(דייגים מנוסים מעל ל10 שנים) ובשעות זריחה
|
|
|
|
|
נגד מהסיבה הפשוטה שלא צריך מס כדי לשמור על הים ישנם מספיק חוקים קיימים בנושא הים שאינם נאכפים ולא מעוניינים לאכוף אז לשלם מס בדמות רשיון דייג נראה לי כתרוץ להוצאת כסף נוסף מחובבים כאמור התיחסותי הינה לדייג חובבים בלבד
|
|
|
|
|
שוב נגד ועוד סיבה איך יתכן רישוי והגבלות כל שהם על דייג ספורטיבי בעוד שלדייג מסחרי אין חוקים.אכיפה.ובכלל תחושת מערב פרוע.. דהיינו הספורטיביים שאין להם כמעט השפעה על הדגה יחולו חוקים ימוסו מיסים בעוד הללו המשפיעים ביותר על הדגה(דייג מסחרי ומכמורתנים) פטורים מכל דין ודיין
משמע קודם שיטפלו(יחוקקו חוקים שלשם שינוי גם עם אכיפה אפקטיבית) ורק אז יעברו ל"טפל" בנו-הספורטיבים..
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
בעד רק אם תיהיה רגולציה נכונה. מכיוון שאין סיכוי שתיהיה אכיפה , אז אין שום טעם ברשיון הזה רק כדי לצאת לידי חובה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2