בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  איך אפשר לדלג על זה?! פרשת המסרונים - השופטת והתובע
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: איך אפשר לדלג על זה?! פרשת המסרונים - השופטת והתובע  (נקרא 3397 פעמים) הדפסה
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

רפי,
אכן ראיתי כהמלצתך, מודה שלא נחרדתי. ראיתי תוכניות תחקירים יותר גרועות. למשל על מח"ש.
אני גם בטוח שבפרקליטות יושבים אנשים שלפעמים האגו והרצון לנצח בכל מחיר מביא אותם לעבור לתחום האפור או השחור.
אני יוצא מתוך הנחה שבכל מערכת שמורכבת מאנשים יש הטיות וטעויות אנוש.
אני בטוח שהמערכת השיפוטית והפרקליטות יכולות לטפל יותר טוב במקרים האלו ובשופטים שסרחו, אבל בין זה לבין האמירה שהכל רקוב המרחק עוד רב.
רק דוגמא קטנה...
כחלק מהעבודה שלי אני מכיר קצת את עולם התעופה. שם מנסים בכל דרך וטכנולוגיה אפשריים להתגבר על המגבלות האנושיות, אבל עדיין קורות תאונות כתוצאה מטעויות ורשלנות וגם הזנחה ומדיניות כושלת לפעמים.
אם היו מאמצים בכל המערכות את רמת הבדיקה והבקרה וגם הענישה כמו בעולם התעופה, היינו חיים בעולם הרבה יותר טוב, אבל המאמץ והתקציב שהיה נדרש לשם כך היו גורמים לקריסה כלכלית של המדינה.

אז המערכת יכולה להיות מושלמת כמו מרכיביה, וכשהמרכיב העיקרי הוא בני אנוש, יהיו שגיאות וטעויות. צריך לטפל בהן ולסלק גורמים שפועלים במזיד. אבל לשרוף את כל המערכת זה לא הפיתרון.

עריכה אחרונה: מרץ 06, 2018, 21:20:37 PM על ידי GilH99
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי,
אכן ראיתי כהמלצתך, מודה שלא נחרדתי. ראיתי תוכניות תחקירים יותר גרועות. למשל על מח"ש.
אני גם בטוח שבפרקליטות יושבים אנשים שלפעמים האגו והרצון לנצח בכל מחיר מביא אותם לעבור לתחום האפור או השחור.
אני יוצא מתוך הנחה שבכל מערכת שמורכבת מאנשים יש הטיות וטעויות אנוש.
אני בטוח שהמערכת השיפוטית והפרקליטות יכולות לטפל יותר טוב במקרים האלו ובשופטים שסרחו, אבל בין זה לבין האמירה שהכל רקוב המרחק עוד רב.
רק דוגמא קטנה...
כחלק מהעבודה שלי אני מכיר קצת את עולם התעופה. שם מנסים בכל דרך וטכנולוגיה אפשריים להתגבר על המגבלות האנושיות, אבל עדיין קורות תאונות כתוצאה מטעויות ורשלנות וגם הזנחה ומדיניות כושלת לפעמים.
אם היו מאמצים בכל המערכות את רמת הבדיקה והבקרה וגם הענישה כמו בעולם התעופה, היינו חיים בעולם הרבה יותר טוב, אבל המאמץ והתקציב שהיה נדרש לשם כך היו גורמים לקריסה כלכלית של המדינה.

אז המערכת יכולה להיות מושלמת כמו מרכיביה, וכשהמרכיב העיקרי הוא בני אנוש, יהיו שגיאות וטעויות. צריך לטפל בהן ולסלק גורמים שפועלים במזיד. אבל לשרוף את כל המערכת זה לא הפיתרון.

גיל,
ממש לא הצעתי "לשרוף את המערכת" ולא עלה על דעתי שזה הפתרון.
מצד שני, לטפל בעשבים השוטים במערכת - וגם במערכת המשפטית בדיוק כמו במערכת הפוליטית!
כי כאשר המערכת מגנה על הסורחים - היא נותנת הכשר לסרוח ומגבירה את השחיתות.
בסופו של דבר, מדובר בבני אדם - אלו שהתמנו לשיפוט אינם יותר ערכיים או נעלים מאחרים,
דווקא זו המערכת שמחייבת נקיון מירבי ולכן - עשבים שוטים יש לבער.

הוזכרה כאן השופטת ורדה אלשך, אז בבקשה - ראה מה זו שחיתות שלה ושל המערכת!
ואם היא היתה מועמדת לדין פלילי, כולל השעיה מיידית וענישה הולמת, אז אולי לא היתה פרשת המסרונים.
תציץ כאן -
 https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4261141,00.html

לא יודע מה אתך, אך אותי זה מחריד מה שיש בקישור:
*שופטת מחוזית אשר שבע שנים היא מכהנת כיו"ר נציגות השופטים הארצית -
  מזייפת בדיעבד פרוטוקול דיון כדי לגבות מכתב תלונה שלה כנגד עו"ד שהופיע בפניה!
  להזכיר, זיוף מסמך מהווה עבירה פלילית!!!
*שים לב לציטוט מהכתבה: "בירור התבקש לאור חוות דעתו של נציב תלונות הציבור על שופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, מתחה ביקורת נוקבת על השופטת אלשיך, וקבעה כי ביצעה תיקונים טכניים ומהותיים בפרוטוקול, בניגוד לחוק. בין השינויים שנוספו לפרוטוקול הדיון, גם כאלה שנועדו להחמיר עם תיאור התנהלותו של עורך דין שלקח חלק בדיון בפניה, ונגדו היא הגישה תלונה ללשכת עורכי הדין."

ומה שמחריד לא פחות הוא הקטע הזה:
"ההערכה בקרב גורמים משפטיים היא שגרוניס ונאמן ינזפו באורח חמור בסגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל-אביב. מדובר בעונש חמור לשופטת ותיקה העומדת על סף פרישה. עוד אמרו הגורמים שנשיא בית המשפט העליון אינו יכול לעבור לסדר היום על קביעותיו של נציב התלונה נגד שופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג בפרשה. מאידך, אלשיך היא שופטת ותיקה, רבת זכויות."

עבריינית שמזייפת מסמך משפטי כדי להביא להרשעת אחר בעבירה משמעתית, אשר במידה והיא אזרח רגיל או פוליטיקאי - זה כתב אישום פלילי, לא מועמדת לדין פלילי רק כי היא שופטת. ומה נרשם שם? קבל:
"ההערכה בקרב גורמים משפטיים היא שגרוניס ונאמן ינזפו באורח חמור בסגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל-אביב. מדובר בעונש חמור לשופטת ותיקה העומדת על סף פרישה. עוד אמרו הגורמים שנשיא בית המשפט העליון אינו יכול לעבור לסדר היום על קביעותיו של נציב התלונה נגד שופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג בפרשה. מאידך, אלשיך היא שופטת ותיקה, רבת זכויות."
במקום כתב אישום - נזיפה?!!!!!!!!!!!!
זה "עונש חמור"?!!!
ככה לא עוברים לסדר היום על עבירה חמורה??!!!
והכי מצחיק הוא הנימוק של "שופטת ותיקה, רבת זכויות"...
רמון או איציק מרדכי או קצב או דרעי, לא היו פוליטיקאים "רבי זכויות"?!!
מה זה הקשקוש הזה?!!!
דווקא עת מדובר בשופטת שזייפה מסמך משפטי - העונש צריך להיות הכי חמור....
רק שהמערכת רוצה למנוע כותרות בסגנון "שופטת זייפה והועמדה לדין פלילי",
בכך לשמור על "נראות נקיון הכפיים של המערכת"...
התוצאה היא ששומרים על הנראות - אך הבודדים בתוך המערכת מגבירים את השחתת המידות והמוסר,
פועל יוצא הוא השחתת המערכת ועובדה -
לא בכדי אמון הציבור במערכת המשפט הולך ופוחת.
-------------------------------
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בהמשך לשרשור ולידיעתכם,
הוחלט להדיח את השופטת
http://www.news1.co.il/Archive/001-D-401776-00.html

מתוך הכתבה -
"שופטת בית משפט השלום בתל אביב, רונית פוזננסקי-כץ, תודח בעקבות הודאתה בעבירות אתיות בפרשת המסרונים. כך החליט (יום ד', 18.7.18) בית הדין המשמעתי בראשות נשיא בית המשפט העליון בדימוס, אשר גרוניס, שופט העליון ניל הנדל והשופטת המחוזית אסתר הלמן. פוזננסקי-כץ תסיים את כהונתה ב-31.7.18, אם כי היא יכולה לעתור לבית המשפט נגד פסק הדין המשמעתי.

זוהי הפעם הראשונה בה שופט מודח במסגרת דין משמעתי בשל פעולות הקשורות במילוי תפקידו; בעבר פרשו שופטים כדי למנוע את הדחתם. גרוניס, הנדל והלמן אומרים: "התנהגותה של השופטת חרגה במידה משמעותית מן המצופה, הנדרש והמתחייב מאדם המכהן כשופט ברשות השופטת"."

===================
ההדחה הוקפה משום שהשופטת עתרה לבגץ כנגד ההחלטה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בהמשך לשרשור ולידיעתכם,
הוחלט להדיח את השופטת
===================
ההדחה הוקפה משום שהשופטת עתרה לבגץ כנגד ההחלטה

בס"ד

די צפוי, למרות שאם יהיה רעש כלשהו, אין בעיה לדחות את העתירה שלה, כי אין בעיה שיהיה שעיר לעזאזל בשביל להצדיק את קיום המשך השחיתות. ואחרי זה, ישתמשו בזה כקלף חזק בשביל להגיד לכולם איזו מדינת צדק יש כאן.
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!