פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   פורסם נוהל רשיונות דיג מעודכן - פברואר 2018 |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: פורסם נוהל רשיונות דיג מעודכן - פברואר 2018 (נקרא 70172 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
תאמת לא מבין את אכיפת תכני הרשיון,אפשר לכתוב המון דברים על מגבלות ונהולים וכו. אבל אם אין אכיפה זה כאילו לא קיים. מי פה לא שמע על הרשתות 50 מטר מהחוף? נראה כי כמעט בכול חוף התופעה הזאתי קיימת ואיפה הפקחים?? הצוללנים הדגים ללא רשיון?? אישית ראיתי לא מזמן 2 צוללנים הדגים עם מיכל למה הם עושים זאת? כי הם יודעים שאין פקחים.
בפעמים היחידת שהייתי על סירה בחיים בחזרה לנמל לא ספרנו לנו את הדגים או משהו,רוצה לדעת עם יש משהו בפורום שספרו לו את משקל הדגים פקחים.
זה לא שאני בא נגדכם או משהו אם הדבר היה בענייני הייתי מפסיק את הדיג המסחרי בארץ לכמה שנים טובות. ואני גם חושב שהמגבילות אבסורדיות,רק כמעט ולא ראיתי אכיפה במזרח התיכון.
תשובה שבהחלט מצריכה התייחסות והסבר: ראשית, אכן כמעט ולא היתה אכיפה בארץ בתחום הדיג. גם מיעוט כוח פיקוח וכנראה גם חוסר עניין מצד הרגולטורים. בעבר היותר רחוק, כשהיתה אכיפה - היא היתה רק כנגד הספורטיביים ובמסחריים לא נגעו. העמדה שלנו היא בשני מישורים ובכיוונים אלו אנחנו פועלים כבר כמה שנים: א. יש לתת קדימות ולפעול למיגור דיג מסחרי הרסני - בראש ובראשונה מכמורתנים, ג'ארפים, צוללני מיכלים, ב. אין להטיל איסורים על פעילות דיג הפנאי (דיג ספורטיבי) - אלא מגבלות שלל מידתיות. הבהרנו בתוקף לאגף הדיג ולפיצו"ח כי לא נסבול מצב בו ההתמקדות תהיה בדייגי הפנאי (הספורטיביים), לפחות בתקופת איסור הדיג בעונת הרביה 2017 נוצר הרושם כי הניחו לנו והתמקדו בדיג המסחרי. החל משנת 2018 הפיקוח עבר לרט"ג וכבר קיימנו עמם שיחות בנושא, יש להניח כי החל ממחצית 2018 תהיה יותר אכיפה - כוונתנו לוודא שיפעלו בסדר העדיפויות הנכון ויתמקדו תחילה בגורמי הנזק הממשיים. הדברים לא נעשים ביום אחד ומדובר בתהליכים שלעיתים לוקחים זמן. בקרוב תהיה עמותה רשומה ונרים הילוך מבחינת הפעילות. יש יעד וליתר דיוק יעדים, והיעדים האלו יושגו במוקדם או במאוחר, נקווה שמוקדם ככל שניתן: בגדול, היעד העיקרי הוא החלת רגולציית דיג נכונה ובכלל זה גם מבחינת אכיפה אפקטיבית, כזו שבמסגרתה תהיה התמקדות בגורמי הנזק הממשיים ותכובד במלואה הזכות לדיג פנאי מידתי. רגולציה כזו תהיה אך ורק בשיתוף עם דייגי הפנאי (הדייגים הספורטיביים). לאחרונה נראים כמה סימנים בכיוון הנכון מצד הרגולטורים, הם מבינים שאנחנו גורם שחייבים להקשיב לו ולהתחשב בעמדותיו. אני אופטימי ומאמין שיהיו שינויים ולטובה.
|
-------------------------------
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
יש משהו שאינו ברור...
יש לי סירה ואני רוצה להוציא דיג ספורטיבי, האם אני ממלא רק את הבקשה לרשיון דיג ספורטיבי לספינה...?
האם הרשיון תופס לגבי כל מי שדג אצלי מהסירה?
תודה מראש לעונים...
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
יש משהו שאינו ברור...
יש לי סירה ואני רוצה להוציא דיג ספורטיבי, האם אני ממלא רק את הבקשה לרשיון דיג ספורטיבי לספינה...?
תודה מראש לעונים...
על פי חוק כל מי שדג עם חכה, שלא מהחוף, מחוייב ברשיון דייג , בין אם מקצועי או ספורטיבי. במידה ובסירה יש שימוש ביותר משלוש חכות ( בו זמנית להבנתי ) יש צורך להוציא רשיון גם לסירה. אז עקרונית אם תיקח שלושה חברים, שלושתם צריכים רשיונות והסירה גם כן, כי ארבעה אנשים ידוגו
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
דבר נוסף שלא ברור זה הקשר בין רישום פלילי למתן רישיון דייג אם רישיון נהיגה ניתן לקבל או לחדש למרות נוכחות של רישום פלילי למבקש למה זה צריך להיות מגבלה למבקש רישיון דייג?
לדעתי לא אמור להיות קשר. בכל אופן, הם מבקשים לקבל וזו זכותם - לדעתי לא סירבו ולא יסרבו לתת רשיון בגלל עבר פלילי, אם יסרבו ומישהו יעתור - להערכתי הוא יזכה והם יפסידו. שימו לב שהם מפרטים בדיוק על אילו עבירות פליליות הם מדברים. ציטוט: " להלן סוגי העבירות בגינן לא יינתן רישיון דיג למבקש חדש: 1 .סחר בסמים – למשך 5 שנים מההרשעה; 2 .הברחות מכס – למשך 5 שנים מההרשעה; 3 .תקיפת עובד ציבור – למשך 5 שנים מההרשעה; 4 .עבירות על בטחון המדינה – למשך 10 שנים מההרשעה. 5 .עבירות על פקודת הדיג ותקנותיה – על פי המפורט בסעיף ד' מטה." 1 - הגיוני, כך לא תוכל להשתמש ברשיון הדיג שלך כדי לאסוף ו/או למסור סמים. 2 - סופר הגיוני, אני אפילו בעד פסילת רשיון משיט למקרה כזה. 3 - תקיפת עובד ציבור (פקח וכד') הינה עבירה חמורה ואם תקפת איש ציבור שוללים לך את הרשיון. 4 - לגיטימי לחלוטין 5 - הכי לגיטימי שאפשר, כמו שלילת רשיון נהיגה על עבירות תנועה חמורות. סה"כ בנושא התיק הפלילי הם בסדר...
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
יש משהו שאינו ברור...
תודה מראש לעונים...
על פי חוק כל מי שדג עם חכה, שלא מהחוף, מחוייב ברשיון דייג , בין אם מקצועי או ספורטיבי. במידה ובסירה יש שימוש ביותר משלוש חכות ( בו זמנית להבנתי ) יש צורך להוציא רשיון גם לסירה. אז עקרונית אם תיקח שלושה חברים, שלושתם צריכים רשיונות והסירה גם כן, כי ארבעה אנשים ידוגו קצת הזוי לטעמי, אם יש רשיון דיג ספורטיבי לסירה, מן הסתם זה אומר שמותר לדוג מהסירה. אני חושב שהנושא לא ממש פתור, נראה לי שצריכים לקבל הבהרות...
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
יש משהו שאינו ברור...
תודה מראש לעונים...
על פי חוק כל מי שדג עם חכה, שלא מהחוף, מחוייב ברשיון דייג , בין אם מקצועי או ספורטיבי. במידה ובסירה יש שימוש ביותר משלוש חכות ( בו זמנית להבנתי ) יש צורך להוציא רשיון גם לסירה. אז עקרונית אם תיקח שלושה חברים, שלושתם צריכים רשיונות והסירה גם כן, כי ארבעה אנשים ידוגו קצת הזוי לטעמי, אם יש רשיון דיג ספורטיבי לסירה, מן הסתם זה אומר שמותר לדוג מהסירה. אני חושב שהנושא לא ממש פתור, נראה לי שצריכים לקבל הבהרות... לדעתי זה די ברור וכך עולה מהתקנות, האם הגיוני או לא זה עניין אחר באוסטרלייה למשל אתה לא נדרש לרשיון דייג מסירה אם לסירה עצמה יש רשיון להוציא אנשים לדייג פנאי. מצד שני, אתה כן נדרש להחזיק רשיון דייג מסירה אם לא. אני חושב שאם הייתה רגולציה נכונה לדייג פנאי עם מגבלות על כמות ואורך כמו בכל העולם, אז זה היה מייתר את הצורך ברשיון גם לסירה.
|
|
|
|
|
שלום חברים, דעה אישית: כמו בנושא השלום עם הפלשתינאים, כל עוד אין הכרה במדינת ישראל מצידם אין שום משא ומתן. ולמה דומה הדבר? כל עוד לא יכירו בדייג החובבן/ספורטיבי וימשיכו לטעון טענות לא מבוססות על כמות השלל אותו מוציא הדייג הספורטיבי, העומד כיום על 25% ( לטענתם) מכלל שלל הדגים הנידוגים בישראל , אין עם מי לדבר. אני גם טוען שבמלחמה כולם מפסידים. אבל מה לעשות שהצד השני אטום, מניפולטיבי, מחליט החלטות חד צדדיות בקשר לעתיד הדייג בישראל מבלי לשתף אותנו הדייגים קודם כל! אני יודע שיש הרבה כמוני שתוהים על עתיד התחביב שלהם, אין מנוס מעימות ואין לנו מה לפחד,
רק צריך לזכור שבבוא העת יעד תפנה לכל אחד מאיתנו להתייצב מאחוריה ועלינו לשתף פעולה ולהיות שם למען עתידנו. גם אם נאלץ לוויתורים כואבים, ברגע שהדבר יוחלט בשיתוף פעולה עם משרד החקלאות, נכבד ההסכם.
|
|
|
|
|
שלום חברים, דעה אישית: כמו בנושא השלום עם הפלשתינאים, כל עוד אין הכרה במדינת ישראל מצידם אין שום משא ומתן. ולמה דומה הדבר? כל עוד לא יכירו בדייג החובבן/ספורטיבי וימשיכו לטעון טענות לא מבוססות על כמות השלל אותו מוציא הדייג הספורטיבי, העומד כיום על 25% ( לטענתם) מכלל שלל הדגים הנידוגים בישראל , אין עם מי לדבר. אני גם טוען שבמלחמה כולם מפסידים. אבל מה לעשות שהצד השני אטום, מניפולטיבי, מחליט החלטות חד צדדיות בקשר לעתיד הדייג בישראל מבלי לשתף אותנו הדייגים קודם כל! אני יודע שיש הרבה כמוני שתוהים על עתיד התחביב שלהם, אין מנוס מעימות ואין לנו מה לפחד,
רק צריך לזכור שבבוא העת יעד תפנה לכל אחד מאיתנו להתייצב מאחוריה ועלינו לשתף פעולה ולהיות שם למען עתידנו. גם אם נאלץ לוויתורים כואבים, ברגע שהדבר יוחלט בשיתוף פעולה עם משרד החקלאות, נכבד ההסכם.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
דבר נוסף שלא ברור זה הקשר בין רישום פלילי למתן רישיון דייג אם רישיון נהיגה ניתן לקבל או לחדש למרות נוכחות של רישום פלילי למבקש למה זה צריך להיות מגבלה למבקש רישיון דייג?
לדעתי לא אמור להיות קשר. בכל אופן, הם מבקשים לקבל וזו זכותם - לדעתי לא סירבו ולא יסרבו לתת רשיון בגלל עבר פלילי, אם יסרבו ומישהו יעתור - להערכתי הוא יזכה והם יפסידו. שימו לב שהם מפרטים בדיוק על אילו עבירות פליליות הם מדברים. ציטוט: " להלן סוגי העבירות בגינן לא יינתן רישיון דיג למבקש חדש: 1 .סחר בסמים – למשך 5 שנים מההרשעה; 2 .הברחות מכס – למשך 5 שנים מההרשעה; 3 .תקיפת עובד ציבור – למשך 5 שנים מההרשעה; 4 .עבירות על בטחון המדינה – למשך 10 שנים מההרשעה. 5 .עבירות על פקודת הדיג ותקנותיה – על פי המפורט בסעיף ד' מטה." 1 - הגיוני, כך לא תוכל להשתמש ברשיון הדיג שלך כדי לאסוף ו/או למסור סמים. 2 - סופר הגיוני, אני אפילו בעד פסילת רשיון משיט למקרה כזה. 3 - תקיפת עובד ציבור (פקח וכד') הינה עבירה חמורה ואם תקפת איש ציבור שוללים לך את הרשיון. 4 - לגיטימי לחלוטין 5 - הכי לגיטימי שאפשר, כמו שלילת רשיון נהיגה על עבירות תנועה חמורות. סה"כ בנושא התיק הפלילי הם בסדר... תודה על ההבהרות לא ראיתי את הסעיפים שצרפת אכן נשמע הגיוני
|
|
|
|
|
לגבי הצילום שצירפתי, עשיתי חשבון קצר ופשוט המשווה בין דייג של אינטיאס ממכמורת לבין דייג מסירת דייגים/קיאק. להלן הנתונים המדהימים ואני ממש לא גאון.
שלל שנתי של מכמורתן כ 70,000 אינטיאסים ! בארץ כ 600 סירות דייגים ספורטיביים. הנחה: הספורטיביים מוציאים דג אחד לסירה בשבוע. בהנחה שסירת דייג יוצאת בממוצע פעמיים בחודש. מכאן שדייגים ספורטיביים מוציאים שלל שנתי של 15,000 אינטיאסים.
ממוצע משקל אינטיאס למכמורתן 3.5 ק״ג ממוצע משקל אינטיאס לדייג ספורטי 5 ק״ג
שלל לוואי מכמורתן שנזרק מת לים - 50% !!! כ 30% מהשלל שמובא לנמל מתחת לגודל המינימום!!! עם פוטנציאל גדילה. שלל לוואי של דייג ספורטיבי - אפסי!
מכאן לקחו זאת חברינו בני בריתנו בחל״ט והפכו את הדייגים הספורטיביים לאויבי הים. מאשימים אונו בלקיחת 25% מהשלל, ואני עוד הייתי מאוד מתון עם המספרים...
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 21, 2018, 18:57:07 PM על ידי searasta
|
|
|
|
|
|
לגבי הצילום שצירפתי, עשיתי חשבון קצר ופשוט המשווה בין דייג של אינטיאס ממכמורת לבין דייג מסירת דייגים/קיאק. להלן הנתונים המדהימים ואני ממש לא גאון.
שלל שנתי של מכמורתן כ 70,000 אינטיאסים ! בארץ כ 600 סירות דייגים ספורטיביים. הנחה: הספורטיביים מוציאים דג אחד לסירה בשבוע. בהנחה שסירת דייג יוצאת בממוצע פעמיים בחודש. מכאן שדייגים ספורטיביים מוציאים שלל שנתי של 15,000 אינטיאסים.
שלל לוואי מכמורתן שנזרק מת לים - 50% !!! כ 30% מהשלל שמובא לנמל מתחת לגודל המינימום!!! עם פוטנציאל גדילה. שלל לוואי של דייג ספורטיבי - אפסי!
מכאן לקחו זאת חברינו בני בריתנו בחל״ט והפכו את הדייגים הספורטיביים לאויבי הים. מאשימים אונו בלקיחת 25% מהשלל, ואני עוד הייתי מאוד מתון עם המספרים...
מטורף לחלוטין מעלה את הסעיף ברמות שאין כאלה !!! 
|
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
 |
|
|
לדעתי כל סקר שנתון בו רשום כ"מוערך" או "הערכה" זה סקר שאפשר לזרוק לפח, אבל זו מדינת ישראל. אני דווקא הסתכלתי על זה שהם אומרים שדייג ספורטיבי תופס 25% אבל אחראי ל-50%  והמשפט שמראה יותר מכל את האבסורד שבתמונה, זה שהם לא כוללים את שלל הלוואי של דייג מסחרי כי אז האחוזים יעלו יותר, וכנראה מישהו שם חשב שזה לא יהיה הוגן. ומה שעצוב, שזה מה ששכנע את וועדת הכלכלה כי " גורמים מקצועיים" הכינו את זה. בחלם ישבו חכמים יותר ממי שמנהל את המדינה הזו ומשפיע על חיינו.
|
|
|
|
|
 |
|
|
לדעתי כל סקר שנתון בו רשום כ"מוערך" או "הערכה" זה סקר שאפשר לזרוק לפח, אבל זו מדינת ישראל. אני דווקא הסתכלתי על זה שהם אומרים שדייג ספורטיבי תופס 25% אבל אחראי ל-50%  והמשפט שמראה יותר מכל את האבסורד שבתמונה, זה שהם לא כוללים את שלל הלוואי של דייג מסחרי כי אז האחוזים יעלו יותר, וכנראה מישהו שם חשב שזה לא יהיה הוגן. ומה שעצוב, שזה מה ששכנע את וועדת הכלכלה כי " גורמים מקצועיים" הכינו את זה. בחלם ישבו חכמים יותר ממי שמנהל את המדינה הזו ומשפיע על חיינו. אני רק השתעשעתי לי בנתונים משנת 2009 לגבי דייג אינטיאסים. חכה שתראה מה הם עושים לפלמידה הלבנה...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|