פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דג סול/דג משה רבינו |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דג סול/דג משה רבינו (נקרא 3029 פעמים) |
הדפסה |
|
|
בילדותי שאבא שלי לימד אותי לדוג בגיל 6-7 אני זכור שאני או אבא שלי היו תופסים מידי פעם דגי סול. עברו שנים מאז ואני לא זכור שתפסנו את הדג הזה כבר 10 שנים או יותר.
האם משהו ממכם נתקל בדג הזה? אם כן איזה קרסים ופיתיונות ומה האזור המחייה שלו סלעי חולי?
|
|
|
|
|
הזן הזה כבר לא נפוץ בארץ בכלל לפי דעתי, וכמו שזה נראה הוא גם לא יחזור.
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
הדג הזה הוא שוכן קרקעית למיטב ידיעתי. אחרי עשרות שנים שהמכמורתנים חרשו את הים עם הגלגלים והפטישים אני חושב שייקח לאוכלוסיה יותר מעשור להתאושש...
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
נראה שהוא די נכחד במדינת ישראל היה דג טעים מאוד
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
באמת בתור ילד הייתי תופס אותם לפעמים, די בטעות... אני לא חושב שמישהו באמת היה מטרגט אותם, כי הם תמיד היו דגים די נדירים וגם לא נעים בלהקות אלא בבודדים או זוגות. כשכבר נתפסו, זה היה בריג פשוט לדייג חופי קליל, לטלויזיות ומרמירים, 2 קרסים קטנות, אחת מעל המשקולת והשניה מתחת למשקולת, בחוף חולי
|
|
|
|
|
באמת בתור ילד הייתי תופס אותם לפעמים, די בטעות... אני לא חושב שמישהו באמת היה מטרגט אותם, כי הם תמיד היו דגים די נדירים וגם לא נעים בלהקות אלא בבודדים או זוגות. כשכבר נתפסו, זה היה בריג פשוט לדייג חופי קליל, לטלויזיות ומרמירים, 2 קרסים קטנות, אחת מעל המשקולת והשניה מתחת למשקולת, בחוף חולי
יש מדינות שהוא דג המטרה. יד גם דמויים מיוחגים לדג הזה.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
יש מדינות שהוא דג המטרה. יד גם דמויים מיוחגים לדג הזה. אתה ממש מתבלבל. אנחנו מדברים על דג סול/משה רבנו/ שטצד, דג קרקעית קטן. מה שראית בחו"ל זה פלאונדר, דג קרקעית אחר, שגם הוא אמנם שוחה על הצד וצמוד לקרקעית, אבל הוא מגיע לגדלים אדירים, מאוד טעים, ובהחלט משמש דג מטרה מבוקש לדייג ספורטיבי, עם דמויים יעודיים ואפילו מקלות יעודיים
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
יש קבוצה מטורקיה בפייסבוק בה ראיתי מספר פעמים תפיסות של דג שנראה כמו דג סול לפי כמות הפעמים שראיתי דיווחים שלהם נראה שהדג הזה לא כלכך נדיר שם
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
יש קבוצה מטורקיה בפייסבוק בה ראיתי מספר פעמים תפיסות של דג שנראה כמו דג סול לפי כמות הפעמים שראיתי דיווחים שלהם נראה שהדג הזה לא כלכך נדיר שם
בטורקיה, אם מכמורתן עובר על החוק שורפים לו את סירה. במכמורתנים שם לא רוצחים את הקרקעית, ובכלל הדיג שם נראה אחרת. בערב אחד אתה יכול לצאת עם 5 ברקודות ויותר. יש הרבה מזון, אז יש הרבה דגים... . בישראל האפס של המכמורתן יישחט את הים בלי לחשוב על מה זה ייגרום.
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
|
לפי דעתי מדובר בדג סול היותר גדול (Common Sole) המגיע עד יוון וטורקיה.
|
|
|
|
|
יש מדינות שהוא דג המטרה. יד גם דמויים מיוחגים לדג הזה. אתה ממש מתבלבל. אנחנו מדברים על דג סול/משה רבנו/ שטצד, דג קרקעית קטן. מה שראית בחו"ל זה פלאונדר, דג קרקעית אחר, שגם הוא אמנם שוחה על הצד וצמוד לקרקעית, אבל הוא מגיע לגדלים אדירים, מאוד טעים, ובהחלט משמש דג מטרה מבוקש לדייג ספורטיבי, עם דמויים יעודיים ואפילו מקלות יעודיים אההה לא ידעתי חשבתי שזה אותו דבר
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
זה מה שהם תופסים בטורקיה
|
|
|
|
|
זה מה שהם תופסים בטורקיה
דג סנדל,סוג אחר של דג שטוח Plaice באנגלית.
|
|
|
|
xytkhi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בטורקיה, אם מכמורתן עובר על החוק שורפים לו את סירה. במכמורתנים שם לא רוצחים את הקרקעית, ובכלל הדיג שם נראה אחרת. בערב אחד אתה יכול לצאת עם 5 ברקודות ויותר. יש הרבה מזון, אז יש הרבה דגים... . בישראל האפס של המכמורתן יישחט את הים בלי לחשוב על מה זה ייגרום. צודק לגמרי הייתי בטורקיה תפסתי בזמנו ברקודות גדולות וגם פלמידות יפות ! כאן בארץ גועל נפש לא חוקים לא אכיפה מדינת עולם טיפשי. מזעזע.
|
יותר זול לקנות דגים בסופר או בשוק מאשר לקנות ציוד,לקום מוקדם,לחטוף מכות קור או חום להתעצבן על רשתות דייג ומכמורתנים מחורבנים. יוצא לסופר קונה לי דג. זהו.
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לי לא זכור בעשר שנים האחרונות שנתקלתי בדיווח על תפיסה של הדג הזה בארץ 
|