פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   יציאה ראשונה תרגול |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: יציאה ראשונה תרגול (נקרא 2679 פעמים) |
הדפסה |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 13/1/2018 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:אז כך היום יצאתי סוף סוף בפעם הראשונה לג'רג'ר הגעתי לרידינג כשעה לפני השקיעה והתחלתי להתאמת בהטלות מאוד הופתעתי למרחק שהדימויים מגיעים לאחר שהחשיך המשכתי לכיוון הנמל מלבד שקיות נילון לא נתפסו הפעם דגים באזור השעה 21:30 קפלתי ציוד. הנזק:Maria Duplex 65 שהתרסק לי על סלע בגלל זריקה לא מוצלחת ומקום ימצאו לא נודע... סה"כ מאוד נהנתי, ללא ספק עוד ארוכה הדרך, צריך להשתפר לא כל הזריקות יוצאות משלמות לעיתים הדימוי עף יותר מידי לגובה, צריך ללמוד ולשפר טכניקה. וזה המקום להודות לחברים היקרים שעזרו לי כוונו אותי לציוד שיתאים לי, לחבר היקר שעזר לי להרכיב את הציוד והסביר לי בסבלנות ולימד אותי לקשור אני בכוונה לא כותב שמות כי כדי חלילה לא לשכוח אף אחד.. תודה
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
אנחנו כאן בדיוק בשביל זה  עוד כמה יציאות אימון ותרגול והדג הראשון כבר יגיע 
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מברוק, משה, על היציאה הראשונה. ברור שיהיה מחיר של איבוד דמויים וג'יגים בשלב זה, זה חלק משכר הלימוד. הטכניקה בזריקה תלך ותשתפר ככל שתמשיך ותתרגל, נוח יותר לתרגל טכניקה לזריקה עם ג'יג או ניקל (אבל מצד שני, קל יותר לאבד אותם בשימוש לא זהיר....). אני ממליץ שתתחיל בלהתמקצע בסוג דמויים אחד להתחלה, הכי פשוט זה מינואים, ויותר נוח להימנע מאיבוד עם מינואים צפים, אחרי שליטה טובה בהם תעבור לג'יג, ובשלב מאוחר יותר לטופווטרים המצריכים שליטה גבוהה בטכניקה. שיהיה בהצלחה, נמתין בסבלנות לדו"ח עם קצת "בשר"...
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 14, 2018, 10:02:22 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
Matan mizrahi
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
35
אל תיתן לגבר דג. למד אותו לדוג
|
|
המון בהצלחה. מזל טוב על איבוד הדמוי הראשון. לאט לאט תשים לב שמכל תקלה אתה רק תשתפר ותלמד ליעל . המון הצלחה בהמשך
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
גם הפעם הראשונה היא משמעותית משה , כל הכבוד על הדוח
דרך אגב , לצאת לקלאמרי כבר יצא לך? אם לא , מציע שתמצא מישהו שיוצא ותנסה , זה כיף לא פחות מלהוציא דגים
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
טוב לראות אותך חוצה את הגבול שבין איסוף ציוד לבין תירגול  נותר רק הגבול שבין תירגול להצלחה  , טיפ חשוב בנוגע לרידינג,נסה להגיע לאחד השוברים -הקטן או הגדול , אחוזי ההצלחה שלי שם גדולים הרבה יותר מאשר באזור הדק והגשר ,פקח עיניים תמיד לרתיחות , וכאשר סירת דייג עם רשתות עוברת שם אסוף את החוט עד שזו תלך,יש להם תחביב מוזר לאסוף חוט של דייגי חוף, לי לקח המון זמן עד שהוצאתי דג ראשון, אז תנשום עמוק עד לבואו ,זה מתגמל .המון המון הצלחה  כמתחיל אל מתחיל
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
ההתחלות תמיד קשות, אבל עם התרבול והניסיון יגיעו גם התוצאות, המשך במלאכה ובהצלחה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תתחדש ותתחיל לתרגל עם הזמן והנסיון יגיעו התוצאות הסבלנות וההתמדה ישתלמו בסופו של דבר בהצלחה
|
|
|
|
|
מקווה שבעתיד הדוחות יהיו יותר פיקנטיים
מינואים? איזה דימויים שיכים למשפחה זו?
המון תודה על הטיפים העידוד
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מקווה שבעתיד הדוחות יהיו יותר פיקנטיים
מינואים? איזה דימויים שיכים למשפחה זו?
המון תודה על הטיפים העידוד
מינו= minnow= דמויים עם כפית, כמו למשל ה- tackle house node שיש לך, וגם הדופלקס שכבר אין לך... הם דמויים שבעיקרון מפעילים את עצמם, אתה עוזר להם באמצעות קצב הגילגול, טוויצ'ים ועצירות לפי הצורך. בעיקרון לא מעט תפיסות על מינואים קורות סתם תוך כדי גילגול רציף בקצב אחיד, בלי שום פעולה מיוחדת של הדייג. בדמויים האלה המטרה היא ללמוד להטיל אותם ביעילות ובמדוייק, וללמוד כל דמוי את קצב העבודה שמתאים לו לשחיה מיטבית, בהתאם למבנה של הדמוי וגם בהתאם לדג המטרה. כלל האצבע הוא שבדרך כלל כשהדמוי בטווח המהירויות האופטימלי, הוא מעביר רטט לקצה המקל. לאט מדי, הוא לא שוחה אלא עובר דרך המים, ולכן לא גורם לדגים להימשך אליו, ומהר מדי במקרים מסויימים יאבד את צורת השחייה ואפילו עלול להיגרר על פני המים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בשעה טובה משה (מקווה שזכרתי נכון את השם).... אם מצאת עניין והנאה בכל הבלגן של תחילת הדרך - זכית! משמח לשמוע כי כמו תמיד - היו חברי פורום נהדרים שסייעו לך בהכוונה וכו', לא מפתיע... טוב לראות אותך חוצה את הגבול שבין איסוף ציוד לבין תירגול  נותר רק הגבול שבין תירגול להצלחה  , טיפ חשוב בנוגע לרידינג,נסה להגיע לאחד השוברים -הקטן או הגדול , אחוזי ההצלחה שלי שם גדולים הרבה יותר מאשר באזור הדק והגשר ,פקח עיניים תמיד לרתיחות , וכאשר סירת דייג עם רשתות עוברת שם אסוף את החוט עד שזו תלך,יש להם תחביב מוזר לאסוף חוט של דייגי חוף, לי לקח המון זמן עד שהוצאתי דג ראשון, אז תנשום עמוק עד לבואו ,זה מתגמל .המון המון הצלחה  כמתחיל אל מתחיל רק נזכיר ארז, כי בשלב מסוים כבר התחלת לראות דגים עולים בחכתך  נסיים משה, בכך שכולנו מצפים לראות ביומן דו"חות הדיג את תמונת הדג הראשון שהוצאת בז'רז'ור  בהצלחה! מה שאומר כי המשך התמדה = תוצאות שצפויות להגיע...
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כול הכבוד לחברים מהפורום שעזרו  העיקר נהנית או לא נהנית מהיציאת דייג הזו ? 
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
כל הכבוד על שיתוף, התוצאות יגיעו בקרוב ! ממליץ לך כרגע לא לצאת לבד אלא עם מלווה מקצועי, מכמה בחינות: 1. בטיחות - יעזור לך להבין בזמן סכנות שאתה לא מודע אליהן (סכנות לך או לציוד) 2. מקצועיות - מלווה טוב מונע ממך לבזבז זמן, למשל אתה יכול לזרוק דמוי לא נכון, טכניקה לא טובה, מיקום לא טוב, קריאת ים לא נכונה.... 3. כיף - מלווה טוב נותן לך בטחון וכיף, גם אם המלווה מוציא דג ולא אתה זה תמיד כיף ונותן רעל, פתאום יש ניצוצות באוויר !, גם לא רע שיהיה עוד דמוי שיעשה רעש במים וימשוך תשומת לב, או ישאיר את הלהקה כאן כשאתה עסוק עם הדמוי מוץ למים.
ממליץ לך לחפש שותף לטיול לברקים בחוף עכשיו, יש חתיכות יפות ודייג לברקים הוא כייף: אתה עושה קילומטרים ברגל, זורק בכל מיני נקודות לאורך הדרך ולומד את החוף ואת המים, יותר מעניין מלעמוד בנקודה אחת על שובר.... ויש תוצאות יפות, הלברק לא חושב הרבה לפני שהוא תוקף...והוא תוקף גם ממש מתחת לרגליים (טיפ: אל תעמוד על קו המים כדי לא לבהריח דגים, תתרחק טיפה, הלברק מגיע עד התעלונת שלפני החוף, עומק של 20 ס"מ....אם הוא ייראה אותך הוא יברח) ואתה יכול לדוג עם סיליקונים, מאוד יעיל וזול במיוחד לשלבי ההתחלה, יעבוד אחלה ולא יעלה לך הרבה אם תיתקע בסלעים.
|
|
|
|
|
מברוק משה על יציאה לשטח רידינג הוא מקום מצויין ללמוד בו , ויש גם דגים יפים בגזרה הזו אם אתה דג בשבתות (יש כאלה שלא), אז תרים טלפון כי לעיתים אני בגזרה שלך וניתן יהיה לדוג בצוותא 
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 22, 2018, 19:52:32 PM על ידי Shahar Cohen
|
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
 |
|
|
מברוק משה על יציאה לשטח רידינג הוא מקום מצויין ללמוד בו , ויש גם דגים יפים בגזרה הזו אם אתה דג בשבתות (יש כאלה שלא), אז תרים טלפון כי לעיתים אני בגזרה שלך וניתן יהיה לדוג בצוותא  אין לי בעייה לדוג בשבת למען האמת זה הזמן היותר נוח עבורי אשמח אם תוכל להשאיר לי את הטלפון שלך (בפרטי) כך שאם אתה באזור אולי נפגש (ולא עם החוטים  אני אמשיך כאן את הדו"ח וחצי החדשים פשוט נראה לי שחבל לפתוח אשכול חדש (בכל זאת עדיין מתרגל) 19.1.18 יום שישי כזכור לכולם היה סוער מאוד בעיקר רוח חזקה (חזקה מאוד) היציאה הייתה באזור השעה 14:00-18:00 המקום רידינג השובר גלים: הרוח הייתה מאוד חזקה (מערבית) גלים מאוד גבוהים, תוך כדי הליכה על השובר (במעין שביל) נשבר גל ענק על השובר וכמות מים שנתזה ממנו ממש העיפה אותי לרצפה בתור אנסטינקט נצמדתי לרצפה תוך מחשבה שלא להשתף לצד הפנימי של השובר כאן זה המקום להזכיר כמו שכבר אמרו בטיחות מעל הכל, ולא להמעיט בכך הים (בערכתי לא נכון את עוצמת הגלים המגיעים, שעד אז לא ראיתי שהגלים מגיעים לכזה מרחק. טוב רטוב לגמרי לגמרי עם רוח חזקה התחלתי לדוג, ירדתי לשובר הפנימי שהיה מעט מוגן מהרוחות. התחלתי להזרוק ג'יג' איזה זריקות בשלב מסויים פחדתי שהדימוי יגיע לצד השני, זה לא בגלל איכות הזריקות שלי הרוח הייתה כלכך חזקה הדימי שהיה במשקל של כ20 גרם. הים היה מאוד מלוכלך העלתי בחכתי בהרבה שקיות נילון שהיו אימון לא רע בלהרים בעדינות לסלע ולנקז את המים (אימון לסבידות?) חביות וקרשים עברו במים בשלב מסויים הלך הגיג ולמזלי ההצלחתי לקרוע כנראה בחיבור של הלידר. עכשיו האימון האמיתי לקשור לידר חדש ברוח הזאת... הצלחתי לא רע תודות למה למישה שלמד אותי את הקשר בהמשך עברתי לשובר אחר הפנימי הפעם זרקתי ניקל 20גרם הניקל טס במיוחד עם הרוח גם כאן בשלב מסויים פחדתי שהוא יתקע במצופים רוח חזקה שחפים (אולי היו אלו עגורים לא זוכר בדיוק) צוללים במים חשבתי לעצמי מעולה אולי יש דגים את זרקתי לכיוון ושמתי לב שהציפורים ממש מתעניינות במה שזז לא במים הם ממש צללו באזור בשלב מסויים חששתי שהם הגיעו כי ראו את הניקל במים וחשבו שזה דג ושבמקום דג אני עלול לתפוס ציפור.... לסיכום: בטיחות מעל הכל גם שנראה בטוח עדיין לשים לב, תמיד ללמוד מנסיון העבר. הנזק בגדים רטובים שכבר יבשו  גיג' שהלך שנשאר היכן שהוא דוח נוסף 22.01.18 יצאתי אתמול משעה 19:00-22:30 לרידינג הפעם הלכתי על לדגום אזורים התחלתי באזור המזח מספר הטלות עם Xorus Patchinko 100 ללא תוצאות כל שהם המשכתי לכיוון השובר (זה שלאחר הגשר ליד המתקן של הגז) זרקתי מספר פעמים לא עבד החלפתי ל TACKLE HOUSE FEED נראה שהדימוי שוחה לא רע אבל תוצאות לא המשכתי לאורך השובר עד לרצה גם שם לא היו יותר מדי הפתעות חשבתי שאולי עדי לנסות מעת "גלישה" מהחוף גם כאן לא היו תוצאות החלפתי לNODE 130F מה שסמתי לב זה שלא משנה לאיזה כיוון זרקתי תמיד הדימוי חזר מאותו הכיוון עקב הזרימה של המים, לסיכום כנראה פחות כדי לזרוק (לפחות מנסיון הקצר שלי) גיג מהחוף בסביבה סלעית כיוון שהוא שוקע ואחת לכמה זריקות ונתקע בסלעים לעומת דימוי צף שפשוט חוזר הבייתה בשלום. דגים בנתיים לא היו מאמין שזה קשור בעיקר לטכניקה ולדעת איזה דימוי לבחור לאיזה דג (ואיזה דג יש בכל אזור)
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|