מרק משביע ופשוט להכנה במיוחד לימים הקרים
המצרכים:
1/2 ק"ג עדשים כתומות שטופות
1 בצל קצוץ
2 גזר מגורד גס
2 קישוא מגורד גס
7 כוסות מים רותחים
1-2 כפיות מלח
פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף/טעם עוף (לא חובה)
שמן זית
אופן ההכנה:
- לטגן בסיר את הבצל בשמן זית בסיר גדול עד ששקוף.
- להוסיף את הקישוא והגזר המגורדים ולאדות אותם כמה דקות תוך כדי בחישה
- לפזר את העדשים על הירקות
- להוסיף 7 כוסות מים רותחים ואת המלח
- לערבב היטב ולחכות שירתח ואז להנמיך את האש ולבשל כ 30-40 דק'
- כל 10 דק לבוא לערבב ולהוסיף מים אם סמיך מדי.
- אחרי כ 30 דק' להוסיף את הפלפל ואבקת המרק לערבב ולתקן את הטעם.
- לבשל עוד 5 דקות ולהגיש