| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 31/12/2017 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק בים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 11:00 | גיג בינוני - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 1.300 |
הדו"ח:
שבוע טוב וכמעט שנה חדשה לחברים
אחרי תקופה לא קצרה בה הקיאק שלי נח תחת כיסוי הברזנט , יש הזדמנות בשישי להחזיר אותו למלוחים , אפילו מוותר על הזמנה ליאכטה של גדי עם רפי ורון,

יום שישי השעה 05:45 נפגשים בחוף אנוכי , קובי , מתן ואלדד, ,,,,אבל איתנו עוד כ-10 קיאקים מכל הסוגים והצבעים ולרגע חשבתי יש תחרות ולא הודיעו לי

פוגשים עוד פרצופים מוכרים ,ואהובים (רונן מועלם היקר), ואחרי ברכות מתחילים להתארגן.
כניסה למיים אור ראשון , ים מדהים ומזמין אין כמעט רוח והכל נראה טוב.
בגרירה אין שום מענה , למעט שפיץ שברח ממשהו וקפץ ישר לתוך הקיאק של קובי
( נשמר לתפירה בפעם הבאה)עומק 25 , מזהה משהו למטה ומוריד גיג 100 גרם כסוף,,,עבוד ה 2...3..4 ובוםםםםםםםםם,,,מלווה בריצה מהירה של 5-6 שניות ..........ופה זה נגמר ....אמרה בוקר טוב ותודה על העגיל החדש...

ממשיך לעבוד אבל הפיש לבן....מתקדימים לאזור ה30 – 35 אבל אין כלום אצלי ,,,,,,ככה חולפות שעתיים וחצי ואני מתחיל להתעצבן.....החברה ננעלו פה ושם אבל אצלי ....כלום

מחליט לרדת חזרה לנקודות באזור ה-20 ,,,ושם מזהה פתאם להקה של פלמידות בפיש...זריז יורד לו גיג חדש (גיגפרה ורוד כסוף 60 גרם) ,,,מתחיל לעבוד 2,,,3,,,4,,,5 ובום...יש נעילה יפה ...עבודה רגועה ויש דם על הקיאק
,,,פלמידה יפה של אזור 1.300+- ...... מהר לשחילר ...מתקן לנקודה והגיג יורד שוב, החוט יוצא מהרולר בקצב קבוע ,,אבל פתאם הקצב מתגבר והחוט טס מהשפולה.
....מבין לשנייה שהפלמידה לקחה את הגיגי בירידה וממשיכה איתו ,,,התלבט בין סגירת קשת או לתת לה לעצור רגע...אבל אחרי 2 שניות אין יותר התלבטות ,,,,כי חוזר רק חוט. 
גיג נוסף נשלף מהקופסה, מחליט לוותר על טבעת 8 שאני בדרך כלל קושר ומחליט לקשור את החוט ישירות לגיג ,,,והוא נשלח לחזית ...2....3...4...5....6....ובוםםםםםםם נעילה רצינית ויש קרב הפעם חזק יותר ....עובד בנחת והנה היא עולה ,,,,מגיעה לפני המיים ואני מעריך חתיכה של בערך 3 קילו שרואה אותי ומייד דופקת צלילה מתחת לקיאק ,,,אבל אני מחזיר אותה למקום כמה סיבובים ואני מכוון אותה לכיווני על מנת להעלות אותה ואז........נשאר רק עם חוט כאשר היא שוחה לה בנחת עם הגיג מתנופף בצד הפה חזרה למעמקים ....
כולי בעצבים מקלל בשקט ,,אבל יודע שאשמה כולה בי ,,,,המהירות לקשור גיג שוב באופן לא רציני ,,,הויתור על טבעת כמו שצריך....ולכן על טעויות משלמים ואני הפעם שילמתי בטואטל 150 ₪ של גיגים

מכאן כבר מחליט חזור לחוף שעת צהריים יום שישי
בפעם הבאה אני עוד אנקום

, בהצלחה שחר