| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 30/12/2017 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 10:00 | גיג בינוני - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 3 |
| 9:00 | גיג בינוני - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 1 |
| 11:00 | גיג בינוני - | אבו- נפחא (לגינון נודד) | 2 | 2 |
הדו"ח:
יום שישי, כל החברה יכולים לצאת, ים שקט, חמים ונעים.... אשתי מפרגנת כמו תמיד...
מדבר עם מתן מזרחי ומקבל הזמנה להצטרף עם הצוות, מגיע לים ב-5 וחצי (סירונית נתניה), מלא מלא קאייקיסטים, לדעתי 12-15 איש. מתארגנים ויוצאים כשיש אור אבל השמש עדיין לא יצאה, גוררים ללא נגיעה (כל היום לא היה כלום בגרירות) עד הגעה לאזור 30 מטר ומשם משחקים כל היום בעומקים של 30-35, מתרוצצים בין כל מיני אזורי סלעים...
אנחנו 4 שדגים יחד: שחר כהן, קובי, מתן מזרחי ואנוכי האשכנזי בשביל הגיוון האתני (כולם סחים עם קפה שחור, תה עם ג'ינג'ר, בפלות עם אמבה וככה... רק אני "הה, מישהו רוצה פירות יבשיייים ?")
זו רק היציאה הרביעית שלי על קאייק והיום "הצלחתי" לשבור 3 נאחסים, 3 דברים שלא יצאו לי בעבר:
1. להוציא לראשונה דג בג'יג - כמו פעם ראשונה עם בחורה, עכשיו אתה יודע שאתה עושה משהו כמו שצריך, מכאן נשאר רק להרים את הסטנדרטים ולגוון

2. לאבד ג'יג לראשונה.... (ובשנייה, ובשלישית....)
3. להוציא אבו נפחה. כן כן, אחרי 35 שנות דייג (מתוך 38) הוצאתי אבו נפחה לראשונה. זה לא שלא איבדתי המון ציוד איתם עד כה, אבל תמיד תמיד הם נשארו בים, היום אחת המשיכה את המסורת ונפלה למים, אבל אחת אחרת עלתה לקאייק ו"שברה לי את הנאחס"... היית מעדיף להישאר עם הנאחס הזה לא שבור ואני מקווה שזה לא מתחיל כאן מסורת....
טוב לענייננו: זורק מאדאיי וג'יגים של 60 ו80 גרם. תמונות למטה.
מקבל בום קטן, ורפיון, כנראה שפלמידה לקחה בדרך למטה. הלך ג'יג אהוב אבל יודעים שיש משהו.
שעה 9:00, מקבל תקיפה בחלק העליון של פני המים (עומק 5 מתוך 35), ריצות שלא מביישות בייבי אינטיאס, חכה מכופפת, בסוף יוצאת טונית של קילו, פשוט כיף עם הלוחמות האלו.
שעה 10:00, הולך לנקודה של סלע שאני רואה בתוכנת NAVIONICS בטלפון הנייד (המכשיר המשולב עדיין בארה"ב...), הר קטן שמתרומם בחדות מעומק 35 לעומק 31. רואה דגים מסביבו, מתחיל לעבוד בסובב ומקבל נעילה יפה, מגלגל בקלות יחסית עד החלק העליון (לי ולדג היו אותם תכניות, הוא התקדם לכיווני), כשמגיע אלי מתחיל להבין ומתחילה מלחמה נחמדה. בסוף מרים פלמידה של קרוב ל- 3 ק"ג, מחליט להרים ישר בין הרגליים ולא עם רשת כדי שלא תקפץ החוצה (גם רואה שהיא תפוסה היטב, אין סכנת נפילה), דוחף לה שחילר בפה ואח"כ מתפנה להוציא את הקרסים. בין לבין כמו פלמידה טובה היא ממלאת אותי בקשקשים קטנטנים, אני נראה כמו הבנות שלי אחרי סשן קעקועי נצנצים...
ממשיכים, המאדאיי שלי פתאום מתכופף... סלע. או שהיה שם לוקוס? לא נדע, בסוף חתכתי לאחר מאבק ארוך.
ג'יג נוסף הלך לסלע.
אבו נפחות עושות שמות בציוד שלי - תמונות למטה.
בסוף אחת עולה על מאדאי, מתנפחת לה ומייד מקבלת פנצ'ר מהסכין (יש לי תמיד סכין צלילה קשורה לרגל, נקראת "המלטפת"...בדיוק בשביל זה). אחת נוספת נופלת באוויר...
רואה דג נוסף למטה, מוריד ונחתך...לא נדע מה זה היה, כנראה עוד אבו נפחא, או אולי פלמידה?
בדרך חזרה מתן טס הביתה כי לילד יש חום, אבל הוא ושחר בדיוק נפלו על להקה פסיכית של פלמידות ושחר שואל אם אני יכול לחזור איתו לשם.... בטוח. רק ברור שעד שאני שם הן כבר הלכו.... שחר אוכל את עצמו על גן החיות שהלך לו שם ואיך הוא רק עם אחת ולא עם 4...
בין לבין: מתן הוציא פלמידה יפה, כמו שלי, שחר הוציא אחת טיפה יותר קטנה, היו שם חברה שהוציאו אינטיאסים של 4-5 על סנפנים, עוד כמה חברה עם טוניות ופלמידות, היו נעילות יפות שכופפו חכות והשתחררו, היו בפישפיינדר מדי פעם צוללות אירניות למטה, שה' ישמור אותן (אינטיאסים או פלמודים מפלצות כנראה).... היו 4 צבי ים גדולים וסקרנים שאהבו לעלות בינות לקאייקים דווקא (היו מלא מדוזות לדעתי הצבים היו במצב רוח של משתה אכול כפי יכולתך ונהנו מהשמש החמימה על הגב)
סה"כ, יופי של יציאה. הדגים פולטו והוכנו כ Fish & Chips, הנה מתכון (פלמידה ודגים לבנים מעולים לזה)
מתכון לבצק בירה Fish & Chips אורגינל
שרק יהיו יציאות כאלו כייפיות
עוד מסקנה: הוספתי משולשת תחתונה לג'יגים. הוכיח את עצמו, 2 הדגים הסתבכו בה יופי ולא היה להם סיכוי. עוד 2 נעילות שאיבדו ג'יג. וגם סלע אחד שתפס את המשולשת, שווה.
נקודה למחשבה: האם לעבוד עם כבל ברזל כלשהו (מצופה ניילון, wire או אחר). כמה באמת זה יפחית את התפיסות? כי זה הוכיח את עצמו כדי כואב כשיש פלמידות ואין כבל.... (2 ג'יגים)
לסקר דייג: 2 חכות במים, ג'יג ופתיון, או חכת אחת גוררת. 6 שעות במים, 2 דגי מאכל, 2 אבו נפחות. 4 צבים

זה יותר בקטע של איום על הדג.. "שמע, אני הורדתי ג'יג עכשיו... חבל לא תאכל, חבל.... היה לך פנים יפות..."..