תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/12/2017 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:30 | דמוי דג בינוני - Rapala Max Rap Suspending Lure MXR11 | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 0.8-1 |
הדו"ח:
היום אני גאה במיוחד חברים ,אז כך היה :
יום שישי הגיע ואני יודע את המוטל עליי : לדאוג לפתיונות לדוד איציק ולחברנו המשותף ולי לדאוג לווייאר איכותי לאחר ששלשום לקח לי את הדמוי והלידר דג סורר, ביקור קצר בחנות הדייג הקרובה ( פעם ראשונה שהצלחתי להכנס לחנות דייג ולצאת עם קבלה של 100 שח בלבד) ונותר רק משחק ההמתנה..לנסות לתפוס תנומה קלה לפני שעת היציאה הקבועה 4:00 בבוקר מה שאף פעם לא קל , כשאני יודע שיוצא לים עם ציוד משופצר ומוכן , אסטרטגיה ברורה ותוכנית קרב האדרנלין מקשה על השינה להגיע ועם זאת , זה לעולם לא מורגש בדייג, רק בחזרה ממנו

נסענו לאזור נמל תל אביב,חושך עדיין, החבר'ה פורסים את חכות החוף שלהם , אני שכבר משופצר וקליל עם ציוד לייט פותח את המייג'ור שלי מחבר לה דמוי לקלאמרי ומנסה...עד שהם כבר מוכנים להטיל אני סיימתי עם סצינת הקלאמרי , האור עולה ואני מגלה על המזח בית מטבחיים של אבו נאפחות , לפחות 10 מפלצות קטנות וגדולות שהשאירו דייגי הלילה ,מחזה לא נעים עליי להודות, עם כל הידיעה שהם פולשים והם מזיק ומחסל דגה..לתת להם להתייבש על המזח היה נראה לי מעט אכזרי , אולי בגלל הכמות הלא נתפסת...איני יודע.
ניגשתי למסלעה בידיעה שאם יש טורפים מסוג אחד כנראה שיהיו גם אחרים כי טרף כנראה שיש והרבה,מטיל את הבובה של ראפאלה ולאחר עשר דקות משיכה מהירה לאחר שגילגלתי כבר את רוב החוט , מה שאומר שהתקיפה הייתה "בקרוב",מגלגל במהירות ואז בלימה מוחלטת ...אין תזוזה , ידעתי שאני קרוב לסלעים והנחתי שהחוט הסתבך בסלע או שהקרס עליו ... לאחר 3-4 דקות כבר הפנמתי שהלך הדג ואולי כדאי למשוך בכח שייקרע החוט ונחזור לפעילות לפחות, העדפתי להמתין בכל זאת, עוד 2-3 דקות עוברות והחוט משתחרר ממש מעט, קפצתי על המציאה והתחלתי לאסוף חוט מהר כדי לא לאפשר הסתבכות נוספת של החוט/הדמוי , כשעלה הדג הבנתי את פשר " ההסתבכות" - לוקוס שעשה עצירה בסלון שלו בין הסלעים ולא זז, הוא היה כל כך דומם שבאמת האמנתי שהלך הדג. היה זה הלוקוס הכי גדול שלי עד כה ( הערכות בחבר'ה נעו בין 800 גרם לקילו) ולאחר שניסיונות השכנוע לתת אותו לא צלחו ,דוד איציק צילם אותי הפעם ( אני לא נוהג להצטלם עם הדגים) משחרר את הלוקוס,מכיוון שזה סרטון התמונות שהעליתי לקוחות ממנו אז לא באיכות משהו . היה יום מהנה עם דג נפלא, לא יכול להמתין עד שבת הבאה