פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   כיצד מחברים וויר לראשי/ללידר ? |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: כיצד מחברים וויר לראשי/ללידר ? (נקרא 3539 פעמים) |
הדפסה |
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תודה על העזרה קובי  , יש לי ספליטים לא רעים מסתבר, כעת רק אזמין solid rings  ואמתין לברקודה בפינה ארז, לברקודה לא צריך וויר זה אולי לגומברים/פלמידות
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תודה על העזרה קובי  , יש לי ספליטים לא רעים מסתבר, כעת רק אזמין solid rings  ואמתין לברקודה בפינה ארז, לברקודה לא צריך וויר זה אולי לגומברים/פלמידות שרגא, זה מאוד תלוי באיזה ברקודות מדובר. ברקודות בים תיכון, שבדרך כלל לא עוברות את הקילו וחצי- שניים, יוצאות גם על רגלו בלי בעיה, אבל הברקודות אצלנו בים האדום, שמגיעות למשקלים דו סיפרתיים, חותכות לידרים כמו קאטר מושחז, ולפעמים גם מרסקות דמויים. לי חתכו לא פעם לידר פלורוקרבון של 60 ו-70 ליברה ושחו הביתה עם הדמוי בפה....
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
תודה על העזרה קובי  , יש לי ספליטים לא רעים מסתבר, כעת רק אזמין solid rings  ואמתין לברקודה בפינה ארז, לברקודה לא צריך וויר זה אולי לגומברים/פלמידות שרגא, זה מאוד תלוי באיזה ברקודות מדובר. ברקודות בים תיכון, שבדרך כלל לא עוברות את הקילו וחצי- שניים, יוצאות גם על רגלו בלי בעיה, אבל הברקודות אצלנו בים האדום, שמגיעות למשקלים דו סיפרתיים, חותכות לידרים כמו קאטר מושחז, ולפעמים גם מרסקות דמויים. לי חתכו לא פעם לידר פלורוקרבון של 60 ו-70 ליברה ושחו הביתה עם הדמוי בפה.... קובי, אצלכם זה עולם אחר  ודגים בגדלים אקסטרה לארג מכיוון שארז דג בים התיכון, אני מניח שיספיק לו 
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
האמת שרגא שגם אני חשבתי שמה שחתך לי את החוט היה גומבר אבל מכיוון שזקן השבט שראה דג או שניים בחייו התעקש שהדג שקפץ היה ברקודה....יישרתי קו 
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
האמת שרגא שגם אני חשבתי שמה שחתך לי את החוט היה גומבר אבל מכיוון שזקן השבט שראה דג או שניים בחייו התעקש שהדג שקפץ היה ברקודה....יישרתי קו  ארז, אם המטרה שלך ברקודות כאן בים התיכון, תעזוב את נושא הוויר גם אם הולך דמוי פעם ב.... זה לא נורא לעומת ריכוז התקיפות של דגים אחרים בלי הוויר. רק לגומברים (כאשר אני עם דמוי רגיל) או פלמידות בז'רז'ור אני שם וויר. גומברים עם טופווטר גדול, תמיד היה אצלי ללא וויר .
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
 תודה על הטיפ
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
שרגא בהחלט צודק. ציינתי כבר בהתחלה שאני לא אוהב לעבוד עם ואייר, והסיבה היא שללא ספק, שימוש בואייר פוגע בשחיית הדמויים ולכן מפחית תקיפות ותפיסות. הוא מונע איבוד של דמויים, אבל במחיר יקר, ולכן ברוב המקרים אני מעדיף לקחת את הסיכון של איבוד הדמוי ולא שם ואייר. עבודה עם דמויים ארוכים גם היא מפחיתה את הסיכוי לחיתוכים, והם יכולים לשמש פיתרון טוב לברקודות וגומברים, אם כי פלמידות לרוב לא תוקפות את הדמויים המאוד ארוכים. בדמויים קצרים אפשר לוותר על הקרס הקדמית, ולהשאיר אחורית בלבד, לפעמים זה מוריד את אחוז הנעילה אבל מנגד, כשדג עם שיניים חדות ננעל על קרס קדמית השיניים מאוד קרובות ללידר, בדג גדול נעילה בקרס קדמית בנשיכה מלאה (המצב הקלאסי שהקרס בתוך הפה), סיכוי גבוה שתסתיים בחיתוך הלידר בסמוך לקשר
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|