תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
22/12/2017 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק בים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
דג מת - מקרל שלא שרד חי | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 5-6 |
הדו"ח:
לילה לפני מדבר עם ארז על כמה שלהביא פתיונות גוזל זמן דייג יקר , ומחליטים להביא מלכודת ולחסוך זמן ..
קובעים ב 4 וחצי בחוף , מגיעים , מורידים את הקיאק , לוקחים משוט וארז נכנס זורק את המלכודת ויוצא מהר ..
מתחילים לארגן את הציוד , מארגנים הכל ונכנסים למי כעבור 40 דקות בערך .. מעלים את המלכודת ו...כלום !
טוב מתבאסים ומנזים להוציא פתיונות ברדוד עוד שעה בערך וגם אז .. כלום !
בלית ברירה עולים למעלה ואני קולט בפיש להקה של פתיון .. מוציאים סנפנים , ג'רבידות ומקרל אחד חמוד .
ועולים לריף .. מגיעים באיחור היסטרי כולם כבר על הריף מלא סירות וקיאקים ואנשים תפסו קצת טוניות חמודות כבר ..
מתחילים את הדריפט והים ח-ל-ו-ם , גם בכנרת אין דברים כאלה !
ים עם ראות של 20 מטר , ובלי משהו שחשוד כהתחלה של גל בכלל !
מגיעים מוריד בהתחלה את הג'רבידות ובסוף כולם נגמרו ..
מוריד את הסנפנים הגדולים , וגם הם נגמרו ואז נשארו רק סנפנים בגודל של אצבע וחצי ( יש לי יד קטנה

ומחליט לוותר עליהם ולהוריד את המקרל שכבר מת שהעדפתי לקחת הביתה ..
ארז כבר עם טונית , ואני רק מחכה לדג שיבוא למרות שהציפייה לא הייתה בשמים בגלל הים הרגוע הזה..
טוב .. באה משטרה , בדקה אותי , הכל בסדר , יש כושר שייט רק שנפלו לי כמה ספרות - השוטר צועק לי : " רביבו אל תתן לי להביא לך דו''ח על השטויות האלה " אומר לו שלא יקרה יותר ..
וממשיכים , ארז עושה ג'יג עם חי במים ואני עושה ג'יג עם המקרל במים ..
תוך כדי שיחה עם ארז ו.. הקליקר מתחיל לצעוקקק , וכמובן שאחיכם הביא לו ברקס של החיים !
מתחיל להעלות אותו ומרגיש משהו מכובד מאוד !
ופתאום הוא עולה לו לוקוס אדום מפלצת !!
ואני מבסוט שאין דברים כאלה !
ממשיכים לעבוד .. אין יותר מדי עניין , נהיה מאוחר ו.. חוזרים , ארז אומר לי בוא נוריד טרולינג ואני שפחות מתחבר לטרולינג בובות אומר לו שיוריד הוא לי אין כוח לזה ..
מתקדמים קצת רואים רתיחות אבל עוד לא ננעל משהו ...
אני רואה בפיש שהדגים באיזור ה 15 מטר שיוריד בובה ששוקעת יותר עמוק ..
והוא מחליף לבובה שיורדת 12 מטר ..
3 דקות עוברות וננעלת לה עוד טוניות .. מתקדמים לכיוון החוף עושים את הקטע הקבוע של ה"ראית את הכריש" ליד הילדים עם הגלשנים חחחחח
ושנינו מבסוטים שחבל על הזמן !
יום מעולה , ים מעולה , ודגים !
המתכון לתענוג צרוף !