בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  דיג טרחונים בפתיונות
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דיג טרחונים בפתיונות  (נקרא 5057 פעמים) הדפסה
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 7274

דיג טרחונים בפתיונות
« ב- : יולי 14, 2011, 11:05:36 AM »
אמצע יולי ואוגוסט הם החודשים בהם מגיעות להקות הטרחונים לקרבת החוף, ואנחנו שם, ממתינים להם  paddle
עם משקלים שבין 200 גר' ועד 4 ק"ג ולעיתים אף יותר, כח מתפרץ אדיר ומשיכה מטורפת הדג מהווה מקור משיכה לדייגים, ואתגר לדייג ולציוד.
בצעירותו הדג עסיסי ומתאים לכל שיטת בישול - טיגון, אפיה על הגריל ובבגרותו במשקלים שמעל קילו בשרו יבש יותר ויש להתאים לו מתכון ראוי.


כמה מילים על הדג:

שם מדעי: צנינית אטלנטית/caranx crysos
שם עממי לועזי: blue runner
שם עממי: טרחון ,טרולוס
 
חי בלהקות של פרטים בודדים או להקות ענק ,ניזון בעיקר מדגיגים ומחסרי חוליות
  
סימני היכר :
בלסת העליונה שורה חיצונית של שיניים חדות,
החלק האחורי של קו הצד מכוסה מגנים גרמיים.

שעות תפיסה
הטרחון נתפס מהחוף החל מאור ראשון עד שעה, שעתיים אחרי הזריחה. וכן בשעות השקיעה.
חופים חוליים או מסולעים, ים שקט או רוגש.
הטרחון הוא דג טורף והוא אורב בגל ורץ לאורכו. למרות שהדג נתפס לעיתים ממש בקרבת החוף הרי שלרוב הוא נמצא באיזור שבירת הגל או מאחריו ולכן יש לזרוק רחוק.

פתיון מועדף
הפתיון האולטימטיבי הוא קלמרי - רצועת קלמרי על קרס, להקפיד להשאיר את הקצה של הקרס חשוף.
ריג: טלאי קצר או ארוך, מעל או מתחת למשקולת, קרס אחת או 5 הכל עובד. ברגע שהם באיזור הם תוקפים.
גם גמברי יעבוד היטב אבל לדגיגים קל יותר לפרק אותו ולכן הקלמרי מועדף.

שיטת האכילה
הטרחון בולע את הפתיון ולא לועס או קורע  (אלא אם הפתיוך ממש גדול) ולכן מירב התפיסות יהיו בוושט או בלשון ומיעוטן בשפה ובלסת.
לאחר הבליעה כשהדג מבין שנתפס הוא מיד מתחיל לרוץ ואז רואים את המקל משתחווה וחוזר חזרה כאילו כלום - בשלב זה הרבה פעמים הטרחון שוחה במהירות לכיוון החוף ובקרבת החוף שובר ימינה או שמאלה. אם הדג מחליט לרוץ לעומק המקל כמובן ישאר כפוף ויש לשים לב שלא יעוף לים. שינויי כיוון כאלה מאפיינים את הטרחון כמו גם המשיכה האלימה והברוטאלית.

קרסים
קרס חזקה שלא תתישר במהלך הפייט ושלא תשבר. הטרחון נתפס על כל סוג קרס - סירקל, צוואר ארוך, צוואר קצר, אוקטופוס וכו' ולכן איני רואה עדיפות ליצרן מסויים ודגם מסויים. קרס חזקה וחדה.
גודל הקרס - ממס' 5 ועד 0/1 - לזכור שאנו רוצים שהדג יבלע ויתפס ולא יתחיל להתעסק עם פתיון גדול מידי על קרס גדולה.

שיטת התפיסה
אני אוהב לעבוד עם כמה קרסים לאורך הריג. מחמש בקלמרי וזורק רחוק. כמה מקלות במרחק של כ 10 מ' אחד מהשני. קלאצ' חצי פתוח... וויושב וממתין לתקיפה.

הערות
כאמור הדג הוא מהחזקים שנמצאים בים (קרוב משפחה קטן של ה GT....) ולכן להקפיד שהמקל מעוגן בסטנד, לא יזיק קלאצ' חצי פתוח וליהיות מוכן.

מה הניסיון שלכם עם הטרחון?
יש לכם מתכונים מעניינים?
טכניקות מיוחדות?

שתפו אותנו
 IP: [ מחובר ]
קובי לוי
אין כמו בים
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 51

הודעות: 368

אני כאן תמיד בשבילכם 052-6570506

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #1 ב- : יולי 14, 2011, 16:25:00 PM »
יופי של מאמרון ושיטות עבודה
לי יצא להוציא פעמים בודדות במשקלים יחסית נמוכים עד קילו
בציוד זירזור לייט
פייט מהנה ובאמת משיכה דיי ברוטאלית לגודלם
הבשר  לא מי יודע מה
אבל הפייט תענוג
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 47

הודעות: 4555

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #2 ב- : יולי 14, 2011, 19:54:57 PM »
אוטוטו זה מתחיל  yahoo

איך שאני מחכה לזה  הגזעי
-------------------------------
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
 IP: [ מחובר ]
איל הלפרין

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 58

הודעות: 1572

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #3 ב- : יולי 14, 2011, 19:59:11 PM »
עד היום קשה לי לשכוח ארוחת טרכונים בביתו של מוטי תלתלים...

היה מעדן  בירה
-------------------------------



 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #4 ב- : יולי 15, 2011, 10:18:17 AM »
לצערי עד היום לא יצא לי לתפוס טרולוס שלא הסתכלתי עליו בתור פיתיון... אביל

השנה אני מקווה לשנות את המצב. נקווה שיהיה שיתוף פעולה מצד הטרולוסים  אתה בסדר
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
taltalim
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 23

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #5 ב- : יולי 15, 2011, 13:56:03 PM »
יופי של מאמר.
רק יש לי הארה קטנה בנוגע לשעת תפיסה.
לי יצא לתפוס כמות מכובדת של טרכונים (15 יחידות במשקל כולל של 17 ק"ג) וכל זאת בשעתיים,
מהשעה 22:00 עד השעה 24:00
הלפרין, לדעתי הארוחה היתה מהסידרה הזאת.
כמובן שהיו עוד תפיסות, אך טעמם נישכח כאילו לא היו. בוכה


מוטי
 IP: [ מחובר ]
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 4812

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #6 ב- : יולי 15, 2011, 14:12:54 PM »
יש כאן מנהל בפורום

שבערב דייג  35 דקות של טרוף ללא  קפה  אף לא רגע לשבת 

17 חתיכות יפיפיות לדלי

ובקשר לטעם  אמר יש להם טעם של גרב צבאית



לאחר מספר ימים  עשיתי נסיון טיגון בחמאה יצא טעים{מובן טיגון מהיר }

 יותר טעים מגרב מטוגנת הבחור טעה
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
 IP: [ מחובר ]
LiatH
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 59

הודעות: 498

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #7 ב- : יולי 15, 2011, 18:48:05 PM »
הלפרין, לדעתי הארוחה היתה מהסידרה הזאת.
כמובן שהיו עוד תפיסות, אך טעמם נישכח כאילו לא היו. בוכה
מוטי,
אנחנו נשארנו עם טעם של עוד.... גיחוך
 IP: [ מחובר ]
taltalim
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 23

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #8 ב- : יולי 15, 2011, 20:24:06 PM »
הלפרין, לדעתי הארוחה היתה מהסידרה הזאת.
כמובן שהיו עוד תפיסות, אך טעמם נישכח כאילו לא היו. בוכה
מוטי,
אנחנו נשארנו עם טעם של עוד.... גיחוך



ליאת, תאמיני לי גם אני. כועס
כבר הרבה זמן שלא ראיתי טרכונים.
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #9 ב- : יולי 17, 2011, 18:40:02 PM »
יופי של מיני-מאמר,
שזה למעשה "הכל בתמצית על דייג טרחון מהחוף".... אתה בסדר

כייפ לראות כאן את מוטי- ברוך הבא מסייה תלתלים

השאלה המענינת היא אם יש באמת שעות מועדפות-
או שמא זה משתנה מיום ליום...

גאיצ'וק-
"רק לפתיונות" כי היו תמיד קטנים?

בכל מקרה, אחד הדגים החזקים שיש-
ההתנגדות שלו והפייט שהדג הזה נותן,
ללקק ת'אצבעות... מוצאי לשון
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #10 ב- : יולי 17, 2011, 18:44:17 PM »
גאיצ'וק-
"רק לפתיונות" כי היו תמיד קטנים?


אני חושב שהגדול ביותר שתפסתי עד היום (תפסתי הכוונה שיצא לנשום אויר ולא עשה לי ויברח מתחת לרגליים...) היה סביב ה-800-900 גרם.
מבחינתי זה פיתיון...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 7274

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #11 ב- : יולי 17, 2011, 18:51:22 PM »
גאיצ'וק-
"רק לפתיונות" כי היו תמיד קטנים?


אני חושב שהגדול ביותר שתפסתי עד היום (תפסתי הכוונה שיצא לנשום אויר ולא עשה לי ויברח מתחת לרגליים...) היה סביב ה-800-900 גרם.
מבחינתי זה פיתיון...

זה באמת בייבי

לנו היו כאלה שיישרו קרסים וקרעו חוטים
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #12 ב- : יולי 17, 2011, 18:52:08 PM »
גאיצ'וק-
"רק לפתיונות" כי היו תמיד קטנים?


אני חושב שהגדול ביותר שתפסתי עד היום (תפסתי הכוונה שיצא לנשום אויר ולא עשה לי ויברח מתחת לרגליים...) היה סביב ה-800-900 גרם.
מבחינתי זה פיתיון...

זה באמת בייבי

לנו היו כאלה שיישרו קרסים וקרעו חוטים

אתה מדבר על טרולוסים או אבו-נפחות ? 
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 7274

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #13 ב- : יולי 17, 2011, 21:49:10 PM »
גאיצ'וק-
"רק לפתיונות" כי היו תמיד קטנים?


אני חושב שהגדול ביותר שתפסתי עד היום (תפסתי הכוונה שיצא לנשום אויר ולא עשה לי ויברח מתחת לרגליים...) היה סביב ה-800-900 גרם.
מבחינתי זה פיתיון...

זה באמת בייבי

לנו היו כאלה שיישרו קרסים וקרעו חוטים

אתה מדבר על טרולוסים או אבו-נפחות ? 

אבונפחות לא מיישרים קרסים, הם לוקחים אותם או שוברים אותם.

ביציאה לילית שלי עם מוטי בשבוע שעבר מהקיאק, המנוול שבר לאינציקו את הקרס... וזו לא הפעם הראשונה שאני רואה את זה. לא מבין את הביומכאניקה ויחס חוזק החומרים בעניין אבל במו עיני ראיתי.
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: דיג טרחונים בפתיונות
« הגיב #14 ב- : יולי 18, 2011, 11:01:15 AM »
הכול נכון, כולם מחכים שיגיע הדג הזה לחופים. אני מקווה להיות בעל קיאק כבר בשיא העונה שלהם, לכן מתכנן בתור יציאות ראשונות ולא רחוקות, לנסות לטרגט אותם.

כמה מילים בנוגע לאופן הכנת הדג: קודם כל, למעט פרטים קטנים מאוד, לא רצוי לטגן\לבשל\לאפות. זה דג שאפשר לאכול או נא, או כבוש. בשתי השיטות אין להקפיא את הדג. בשיא העונה יוצאות כמויות גדולות פר דייג, אבל בגדול אין יותר מדי מה לעשות עם כל כך הרבה. כמה צנצנות של טרולוס כבוש אפשר להחזיק בבית? כמה סביצ'ה\סשימי אפשר לאכול בשבוע?

בתור דג נא, יש לפלט, להסיר את כל העצמות הקטנות (קוצים, בקו האורך של הדג. מוציאים עם פינצטה או בשיטה מיוחדת עם סכין חד), להסיר את העור ולהפריד את שני הנתחים (עליון ותחתון). לאחר מכן, לפרוס באלכסון (זווית של 45 מעלות). להתחיל מהזנב ולעלות למעלה. מה שמתקבל הן פרוסות אלכסוניות בעובי של שליש סנטימטר בערך. אפשר יותר, אפשר פחות. בגדול, ככל שהפרוסה דקה יותר, כך התיבול צריך להיות עדין יותר, שכן הדג יכול להיצרב (מתאפיין בשינוי צבע לכיוון הלבן ואיבוד הברק) יתר על המידה על ידי הלימון. אפשר לקחת את זה לכיוון אסיאתי עם סויה וקצת ווסאבי, ואפשר להישאר בים התיכון עם שמן זית, קצת לימון, זרעי עגבניה וטרגון. קצת מלח ופלפל כמובן.

בתור דג כבוש, ישנן כמה שיטות. הקלה ביותר היא כבישה במלח. מפלטים את הדג ומפרידים את שני הנתחים (כמוסבר בנ"ל). מכניסים לתוך קופסה שיש בה כבר שכבה של מלח גס (!) בגובה 2 סנטימטר, ולאחר מכן מפזרים מעל הנתחים עוד שכבה של מלח גס עד לכיסוי מלא. מכניסים לקירור בתחתית המקרר (שלא יהיה קר מדי). עוצמת הכבישה נקבעת על ידי הזמן שבו הדג יושב במלח. כאן המשחק האמיתי. הכול תלוי בעובי הנתח (גודל הדג), מידת הכבישה הרצויה והרצון לאכול. בהערכה גסה, הכבישה נעה בין שעה לבין 5 שעות. אפשר לבדוק, אבל לא רצוי להתעסק עם זה יותר מדי, אלא לתת למלח לעבוד. במקרה הכי גרוע יצא משהו קצת לעיס יתר על המידה ואז תדעו שהדג היה קצת יותר מדי זמן במלח. אחרי זה שוטפים את הנתחים שטיפה מהירה מאוד ואז סופגים את כל (!) הנוזלים בעזרת נייר סופג. מכניסים לתערובת של שמן זית ותבלינים שונים לפי הטעם (שמן עד לכיסוי מלא). אפשר לאכול את הדג בכל מיני צורות. הבסיס הוא לחם, דג, שמנת חמוצה, עגבניה ובקבוק וודקה\אוזו.

*אפשר להוסיף גרגרי ערער, גרגרי כוסברה או גרגרי שומר על הדג לפני הכבישה. זה יוסיף לו טעם מעניין.

להעביר דחוף את החלק הקולינרי לפורום מתכונים 
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!