
עם משקלים שבין 200 גר' ועד 4 ק"ג ולעיתים אף יותר, כח מתפרץ אדיר ומשיכה מטורפת הדג מהווה מקור משיכה לדייגים, ואתגר לדייג ולציוד.
בצעירותו הדג עסיסי ומתאים לכל שיטת בישול - טיגון, אפיה על הגריל ובבגרותו במשקלים שמעל קילו בשרו יבש יותר ויש להתאים לו מתכון ראוי.
כמה מילים על הדג:
שם מדעי: צנינית אטלנטית/caranx crysos
שם עממי לועזי: blue runner
שם עממי: טרחון ,טרולוס
חי בלהקות של פרטים בודדים או להקות ענק ,ניזון בעיקר מדגיגים ומחסרי חוליות
סימני היכר :
בלסת העליונה שורה חיצונית של שיניים חדות,
החלק האחורי של קו הצד מכוסה מגנים גרמיים.
שעות תפיסה
הטרחון נתפס מהחוף החל מאור ראשון עד שעה, שעתיים אחרי הזריחה. וכן בשעות השקיעה.
חופים חוליים או מסולעים, ים שקט או רוגש.
הטרחון הוא דג טורף והוא אורב בגל ורץ לאורכו. למרות שהדג נתפס לעיתים ממש בקרבת החוף הרי שלרוב הוא נמצא באיזור שבירת הגל או מאחריו ולכן יש לזרוק רחוק.
פתיון מועדף
הפתיון האולטימטיבי הוא קלמרי - רצועת קלמרי על קרס, להקפיד להשאיר את הקצה של הקרס חשוף.
ריג: טלאי קצר או ארוך, מעל או מתחת למשקולת, קרס אחת או 5 הכל עובד. ברגע שהם באיזור הם תוקפים.
גם גמברי יעבוד היטב אבל לדגיגים קל יותר לפרק אותו ולכן הקלמרי מועדף.
שיטת האכילה
הטרחון בולע את הפתיון ולא לועס או קורע (אלא אם הפתיוך ממש גדול) ולכן מירב התפיסות יהיו בוושט או בלשון ומיעוטן בשפה ובלסת.
לאחר הבליעה כשהדג מבין שנתפס הוא מיד מתחיל לרוץ ואז רואים את המקל משתחווה וחוזר חזרה כאילו כלום - בשלב זה הרבה פעמים הטרחון שוחה במהירות לכיוון החוף ובקרבת החוף שובר ימינה או שמאלה. אם הדג מחליט לרוץ לעומק המקל כמובן ישאר כפוף ויש לשים לב שלא יעוף לים. שינויי כיוון כאלה מאפיינים את הטרחון כמו גם המשיכה האלימה והברוטאלית.
קרסים
קרס חזקה שלא תתישר במהלך הפייט ושלא תשבר. הטרחון נתפס על כל סוג קרס - סירקל, צוואר ארוך, צוואר קצר, אוקטופוס וכו' ולכן איני רואה עדיפות ליצרן מסויים ודגם מסויים. קרס חזקה וחדה.
גודל הקרס - ממס' 5 ועד 0/1 - לזכור שאנו רוצים שהדג יבלע ויתפס ולא יתחיל להתעסק עם פתיון גדול מידי על קרס גדולה.
שיטת התפיסה
אני אוהב לעבוד עם כמה קרסים לאורך הריג. מחמש בקלמרי וזורק רחוק. כמה מקלות במרחק של כ 10 מ' אחד מהשני. קלאצ' חצי פתוח... וויושב וממתין לתקיפה.
הערות
כאמור הדג הוא מהחזקים שנמצאים בים (קרוב משפחה קטן של ה GT....) ולכן להקפיד שהמקל מעוגן בסטנד, לא יזיק קלאצ' חצי פתוח וליהיות מוכן.
מה הניסיון שלכם עם הטרחון?
יש לכם מתכונים מעניינים?
טכניקות מיוחדות?
שתפו אותנו