פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   האם חברתי נכון את הדימויים? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: האם חברתי נכון את הדימויים? (נקרא 3481 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום לכולם רכשתי סוויבלים,סנפים וטבעות (בטבעות בנתיים לא השתמשתי) השאלה אם הרכבתי נכון 1.בדימוי הראשון מלמעלה הורדתי את הטבעת שהגיע איתו וחברתי סיכה, להשאיר כך או שאולי להחזיר את הטבעת ,לא הוספתי סוויבל(פשוט נראה לי מיותר יתכן שאני מפספס משהו) 2. הדימוי האמצעי השארתי את הטבעת המקורית (זה נראה לי הכי נכון עקב המסיביות שלה) והוספתי סנאפ ומעל סוויבל 3. בדימוי התחתון ביותר חברתי סנאפ לחיבור הראשי ומשם המשכתי עם סיכה וסוויבל 1.האם הרכבתי את הכל נכון? 2.האם לאחר הסוויבל צריך להרכיב סיכה או לקשור ישר את החוט?   תודה רבה
|
|
|
|
|
1.הטבעת מאפשרת סוג של תנועה חופשית יותר של הדימוי. 2.לפי דעתי סוויבל מיותר אני משתמש רק בסיכה להחלפת דימוי שבו אני קשור ישרות את החוט.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
היי משה. החיבור הבסיסי הוא קשירה של הלידר לסיכה. הקשר הזה הוא קבוע ואין שום צורך או היגיון לפרק, לקשור מחדש או לשנות את הקשר הזה. קושרים סיכה בתחילת הדייג, וכל היתר מתחבר אחריה. את הרוב המוחלט של הדמויים מחברים ישירות לסיכה הקשורה, עם כמה שפחות אביזרים נוספים בדרך. בצורה הזו השחייה של הדמויים תהיה הטובה ביותר. הסביבל היחיד שאפשר להוסיף הוא על הניקל, דמוי שמסתחרר הרבה, לחבר סביבל אל הספליט שלו, ואת הסביבל בזמן שימוש מחברים לסיכה. לגבי הג'יג, גם אותו מחברים ישירות לסיכה, בשתי צורות אפשריות, או לטבעת של הג'יג, או לסוליד של האסיסט. אם בכל זאת אתה רוצה לעבוד עם הסביבלים באופן קבוע, הצורה הנכונה היא לדעתי לקשור את הלידר לסוויבל, ועליו לשים ספליט קבועה, ולוותר על הסיכה בסט אפ הזה. עם טבעות ספליט איכותיות, הסידור הזה יהיה חזק יותר מהסיכה, אבל החיסרון הוא שכל החלפה של דמוי מצריכה עבודה עם הפלאייר
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אין צורך על כל דמוי לחבר סיכה את הסיכה מחברים לשוק לידר ואליה מחברים כל פעם את הדמוי הרצוי לגבי הטבעת על הדמוי הראשון במקרא הזה ניתן לוותר עליה בגלל שהדמוי הזה הוא סוג של טופ ווטר ולדעתי טופ ווטרים מרבלים תנועה טובה יותר שהם מחוברים ישירות לסיכה בדמויי מינו הייתי משאיר את הטבעת לגבי הג'יג אם מדובר על ז'ירז'ור את האסיסט תחבר עם טבעת ספליט לאוזן של הג'יג ואת הסיכה לאוזן של הג'יג
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
מה היתרון בקופסה שהראית לג'יגים צור ?
|
|
|
|
|
|
אישית : גיגים עובד עם סביבל כי הגיג במיים מסתובב גם סביב הציר של עצמו והסביבל מונע סיבוב של החוט ולעיתים סיבוך לגבי דמויים , עובד עם סיכה בלבד בהצלחה 
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לדעתי, לא הייתי עושה דבר מתוך כל מה שעשית.
נתחיל בכל שאני ככלל נגד "סיכות" - עוד נקודת חולשה אפשרית ועוד כשל אפשרי, לטעמי מיותר. יתכן גם שהסיכה פוגעת במקצת בשחיית הדמוי האופטימלית - אינני רוצה גם סיכוי להפחתה של 20% בתקיפות הפוטנציאליות משום שחיית הדמוי מעדיף בהחלפת הדמוי לחתוך את הדמוי ולקשור דמוי חדש - לוקח לי בדיוק 15-20 שניות. אם כבר שמים סיכה - אז דווקא כן הייתי מותיר סביבל בצמוד לסיכה.
בדמוי העליון: הגיע עם טבעת - לא רואה טעם להוריד אותה. אישית הייתי קושר ישירות לטבעת או מוסיף לה סביבל (קטן וחזק) וקושר לסביבל. *אם אתה מתעקש על סיכה - לוקח בחשבון כי בדמוי טוב ובמיוחד אם הקשיקה היא בחלק התחתון, שיתכן וליצרן היתה סיבה לשים טבעת (הקשורה בתנועת הדמוי ושחיה מיטבית שלו), לכן הייתי מחבר סיכה לטבעת אך מאוד תלוי בטבעת - וראה ההסבר לגבי הדמוי השני.
בדמוי האמצעי: מאוד לא אהבתי מה שראיתי, כי הספליט-רינג פתוחה יחסית, כנראה איננה חזקה מה שאומר כי הסיכה (או סביבל או טבעת סגורה אך במיוחד סיכה שהיא דקה יחסית) - עשויה מתישהוא לגלוש ולהכנס לתוך הטבעת וכך להשתחרר (הדמוי עם הדג יעלמו) או להשבר (במקרה של דג גדול שיפעיל לחץ, הסיכה תלחץ ע"י הטבעת ועם הזמן והשחיקה היא נחלשת). אז לפני הכל, תחליף לטבעת ספליט איכותית שאחרי הכנסת סיכה/סביסל/רינג תחזור להסגר גם לאחר שפתחת עם הפלייר. אישית - הייתי קושר חוט ישירות לניקל, אך אם אתה מתעקש על סיכה - אז כאן הייתי שוקל להוריד את הטבעת לאור מיקום "החור לקשירה" כי אין השפעה על השחיה, ומחבר סיכה ישירות לניקל.
בדמוי השלישי: ממש לא לטעמי.. אם לחבר לג'יג - חוט ישירות או סיכה עם סביבל, אז לטבעת הסגורה (לא זו שעליה מולבשת הקרס). החיבור כפי שעשית יהיה רלוונטי מבחינתי רק במצב אחד - בו קרס/י האסיסט ללא טבעת ונקשרת/נקשרות ישירות לג'יג, רק אז הייתי מחבר ישירות לג'יג
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
מקצה שיפורים מקווה שעכשיו זה טוב ואם לא אשמח להערות. הניקל תודה על תשומת הלב אכן הסיכה יכלה לחליק בקלות החוצה יתכן שאני הרסתי אותה כי אני משתמש כרגע בלהב של סכין (בעדינות) כי עדיין אין לי פלייר יעודי (ולמען האמת חשבתי שהוא מיותר) שמתי לב שגם טבעת חדשה של Decoy לאחר התקנה יש לה מעט "זיכרון" אומנם אפילו לא קרוב לזה שהיה קודם אבל ניתן להבחין (הסיכה לא יכולה לצאת) על כל פנים אם הבנתי נכון אז התקנתי את הסיכה ישירות לאוזן של הדימוי ללא תיווך והרכבתי על הסיכה סובייל. הדימוי שהורדתי לו את הטבעת הסיבה שהורדתי אותה כי היה נראה לי שהיא לא נחוצה כי יש חיבור נוסף לדימוי עצמו (יתכן שטעיתי) בנוסף הטבעת נראת לי מעט רכה מידי באופן יחסי וחששתי שהיא נקודת תורפה, עם זאת רכשתי חבילה של ספליט רינג ש Decoy במידה 4 (50LB) אך נראה שהטבעת הנל גדולה באופן משמעותית מקורית זה לא בעייתי. בתמונה רואים את 2 הטבעות ליד הדימוי הקטנה זאת הטבעת המקורית והגדולה זאת האופציה להחלפה הג'יג הורוד לא הבנתי מה בדיוק לשנות הסיכה מחוברת לחור הראשי כאשר מאותו חור משתלשל טבעת ספליט ואלא עוד טבעת סגורה ואלא החוט האדום עם הקרס הג'יג הורוד גם בו חברתי ישירות לאוזן הראשית אלא שכאן לאוזן הראשית מחובר ספליט שאליו מחובר ישירות החוט האדום עם הקרס  תודה על העזרה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
לניקל הייתי מוסיף טבעת ואל הטבעת מחבר את הסיכה לדעתי יתן יותר חופש תנועה לניקל אישית אני עובד בצורה הזו הדמוי סבבה מחובר כמו שצריך בג'יג הורוד הייתי מוותר על הטבעת קפיץ את האסיסט מלביש על הסיכה ואז את הג'יג הג'ג הכחול נראה בתמונה שיש טבעת אחת וזה נראה סבבה במידה ויש שתי טבעות כמו בורוד אז לעשות מה שכתבתי בג'יג הורוד
|
|
|
|
|
בג'יג הורוד הייתי מוותר על הטבעת קפיץ את האסיסט מלביש על הסיכה ואז את הג'יג הג'ג הכחול נראה בתמונה שיש טבעת אחת וזה נראה סבבה במידה ויש שתי טבעות כמו בורוד אז לעשות מה שכתבתי בג'יג הורוד
כך הג'יגים הנל מגיעים מהאריזה למעט הסיכה שהוספתי הורוד 20 גרם מגיכ עם טבעת ספליט וטבעת נוספת סגורה אליה מחובר החוט האדום עם הקרס. הכחול 15 גרם מגיע ללא טבעת סגורה (כמו בתמונה) האם עדיין לשנות את הג'יג הורוד? תודה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בג'יג הורוד הייתי מוותר על הטבעת קפיץ את האסיסט מלביש על הסיכה ואז את הג'יג הג'ג הכחול נראה בתמונה שיש טבעת אחת וזה נראה סבבה במידה ויש שתי טבעות כמו בורוד אז לעשות מה שכתבתי בג'יג הורוד
כך הג'יגים הנל מגיעים מהאריזה למעט הסיכה שהוספתי הורוד 20 גרם מגיכ עם טבעת ספליט וטבעת נוספת סגורה אליה מחובר החוט האדום עם הקרס. הכחול 15 גרם מגיע ללא טבעת סגורה (כמו בתמונה) האם עדיין לשנות את הג'יג הורוד? תודה לדעתי כן אבל מציע שתשמע דעות נוספות
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אני לא הייתי מוותר על טבעת הסוליד (הטבעת הסגורה נקראת סוליד- solid ring). היא מאפשרת לאסיסט לנוע בחופשיות מבלי שהתנועה שלו תגרום לחיכוך של החוט והחלשה שלו. ה"חוק" שלי בחיבור ג'יגים, אם לג'יג ישירות או לטבעת של האסיסט, הוא שאם יש רק קרסים עליונות (אסיסטים), אני מתחבר לסוליד של האסיסט, או בכלל מחבר בנפרד לסיכה אסיסטים וג'יג, וכך אפשר גם לבחור אסיסטים שונים לפי הצורך (יותר רלוונטי לשור ג'יג כבד או לג'יג בסירה), אבל אם יש קרס תחתונה אני מחבר תמיד לעין של הג'יג עצמו, וזה כדי שלא יהיה מצב שנעלתי דג והוא עובד מול 2 טבעות ספליט לפני החיבור לחוט, מפני שספליט הוא תמיד חוליה חלשה בשרשרת. לגבי פלאייר, משה, רוץ לקנות אחד מיד, וזרוק כל טבעת שאיבדה את ההידוק לפח, שימוש לא נכון בספליטים זו הדרך הכי טובה לאבד דגים ודמויים. פלאייר פשוט ב-20 שקלים חוסך הרבה התפתלויות מיותרות בחיבור הטבעות, ובעיקר חוסך את התיסכול של דג שברח עם הקרס או הדמוי בגלל טבעת שנפתחה...
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני לא הייתי מוותר על טבעת הסוליד (הטבעת הסגורה נקראת סוליד- solid ring). היא מאפשרת לאסיסט לנוע בחופשיות מבלי שהתנועה שלו תגרום לחיכוך של החוט והחלשה שלו. ה"חוק" שלי בחיבור ג'יגים, אם לג'יג ישירות או לטבעת של האסיסט, הוא שאם יש רק קרסים עליונות (אסיסטים), אני מתחבר לסוליד של האסיסט, או בכלל מחבר בנפרד לסיכה אסיסטים וג'יג, וכך אפשר גם לבחור אסיסטים שונים לפי הצורך (יותר רלוונטי לשור ג'יג כבד או לג'יג בסירה), אבל אם יש קרס תחתונה אני מחבר תמיד לעין של הג'יג עצמו, וזה כדי שלא יהיה מצב שנעלתי דג והוא עובד מול 2 טבעות ספליט לפני החיבור לחוט, מפני שספליט הוא תמיד חוליה חלשה בשרשרת. לגבי פלאייר, משה, רוץ לקנות אחד מיד, וזרוק כל טבעת שאיבדה את ההידוק לפח, שימוש לא נכון בספליטים זו הדרך הכי טובה לאבד דגים ודמויים. פלאייר פשוט ב-20 שקלים חוסך הרבה התפתלויות מיותרות בחיבור הטבעות, ובעיקר חוסך את התיסכול של דג שברח עם הקרס או הדמוי בגלל טבעת שנפתחה...
תודה רבה על התגובה ועל התרגום בהחלט עזר לי להבין אם כך אני צריך לחפש באיביי או מקום כל שהוא פליייר באיכות סבירה לניקל אני הוסיף טבעת ספליט לאחר מכן סובול ואז סיכה (כי הסוביל לא נכנס פיזית לספליט כי העיין שלו קטנה מידי) ולנסיכה החוט לידר ובכל השאר לא לגעת?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לדעתי היתר בסדר גמור. לגבי פלאייר (split ring pliers), הפשוטים ביותר, שעשויים מפלדה שטוחה וידיות פלסטיק, לא שווים הרבה, בקצת הפעלת כח הם מתעוותים, אם אתה מנסה לחלץ קרס שנעוצה היטב בפה של דג, או לפשק איתו טבעת רצינית, הוא מתחיל להצליב את השיניים... פלאייר פלדה חזק, דומה לאלה שבארגז הכלים רק עם שיניים לטבעת, או פלאייר אלומיניום עם להבי פלדה, שמתחילים באיביי באיזור 35 שקלים, וברור שמשם זה יעלה צפונה גם ל-100$ ויותר.... אלה מאלומיניום גם חותכים ביעילות חוטי בד, יתרון חשוב לטעמי, וגם אופציה לצביטת שרוולי מעיכה באותו פלאייר יכולה להוסיף נקודות. לא אחפש לך קישורים, כי אני יודע שאתה שולט היטב בחיפוש באיביי
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|