בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  זה לא נגמר.... עד שזה נגמר - סיכום תחרות דייג חופי 2017
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: זה לא נגמר.... עד שזה נגמר - סיכום תחרות דייג חופי 2017  (נקרא 3806 פעמים) הדפסה
צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
15/12/2017דרום - אשדוד מים מלוחיםגועש0 - 10 מטרדיג חופי בים - פתיונות (סרף)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
02:00שרימפס - לבט / קורבינה/קורבל (יבלן האדווה)1 800 גרם לערך
06:30שרימפס - סרגוס (סרגוס משורטט)1 לא נשקל
06:40-07:0שרימפס - מרמיר (שישן מסורטט)6 לא נשקל

הדו"ח:
יום חמישי ה 14/12/17 התקיימה תחרות דייג חופי בחוף ט"ו באשדוד.

בראש ובראשונה רוצה להודות למוטי אשר קידם את התחרות הנ"ל ואשר עושה רבות לקדם את הדייג החופי ולהביא אותו למקום הראוי לו ובשיתוף עם עוד מספר אנשים שיצא לי להכיר עם הצטרפות לקבוצה מדהימה בוואטצאפ של דייגי חוף, ובחסות חנות הדייג של גנאדי שגם לו מגיע שאפו על ההירתמות בכל הזדמנות לתחום הדייג הן בפורום והן מחוצה לו, באמת אנשים יקרים שרק יירבו כמותם.

יום חמישי לוקח חופש מהעבודה ע"מ שאוכל להתארגן ללא לחץ ולהכין את הנדרש לתחרות, לאחר הבנה שכמות האנשים שנרשמו ועם זה שלכל איש יוקצה לפחות 30 מטר, יש סיכוי גדול לצעדה ארוכה על החוף.

מכיוון שהגוף כבר אינו בן 20 מחליט לקמבן עגלה שתעזור לי לסחוב את הציוד, אבל תכנון לחוד ומציאות לחוד, החצי הראשון של הבוקר נתפס עבור מספר פעילויות, לכן מתחיל את העשייה רק לקראת 10 וחצי בבוקר, מה שלא משאיר לי הרבה זמן לשפצר כפי שתכננתי.

מארגן לי 2 ארגזים של תנובה שמאחד מהם חותך את התחתית שיהווה מכסה לשני, מפרק מעגלת קניות קטנה את כל המנגנון של הידית ומחבר לארגז, את הארגז מחבר עם בנדים בצורה זמנית לעגלה של הקיאק מפאת חוסר זמן, אבל עושה רושם שיחזיק מעמד לכמה שעות (כאן רוצה להגיד שהרעיון המקורי היה של מאור והחלטתי לאמץ זאת).

מפה לשם הזמן עבר מהר מבלי להרגיש וכבר השעה 1 וחצי כאשר יודע שבמרכז יום חמישי אחרי הצהריים סבירות גבוהה לפקקים, מעמיס את המשפחה ויוצא לדרך, חוק מרפי עושה את שלו ולאורך רוב הדרך יש את הנהגים האלו שלא מכירים את הנתיב הימני או את מהירות הנסיעה המותרת.

לקראת 3 וחצי מגיע לאזור פ"ת ומתגלה פקק ענק באזור בר-אילן ביציאה לכביש 4 לכיוון אשדוד עצבן עצבן עצבן, אני כבר על גחלים כשיודע שלקראת אשדוד גם מחכה לי פקק לא קטן, אחרי כ 20 דקות מתגלה הסיבה לפקק, 4 שוטרים על אופנוע עוצרים ונותנים דוחות לנהגים שנדחפים מהנתיב הימני לשמאלי לכיוון אשדוד עצבן עצבן עצבן, אתם מבינים, במקום לעזור ולפנות את הפקק הם הגורם לכך כי צריך לסיים ולהכניס עוד מספר גרושים לקופת המדינה לפני שמסיימים את השנה.

מוריד את המשפחה אצל חמתי וממשיך לכיוון אשדוד, לפני הכניסה שוב פעם פקק של עוד 20 דקות אבל בסופו של דבר מצליח לנחות על הנקודה 15 דקות אחרי השעה המקורית ב 16:45.

פורק הציוד, מגיע לעמדה, שלום ,שלום, וכמה דקות אחרי מתחילים את הרישום וההעמדה של המשתתפים לפי הגרלה על החוף, עבדכם הנאמן שולף מספר ויוצא 44, מתחיל מסע כומתה של קילומטר בערך עד לנקודה ביחד עם עוד משתתף שהגריל מקום אחריי.

בדרך עובר על פני משתתפים שהגיעו עם ציודים ברמה של תחרויות בין לאומיות, ואני עם עגלת תנובה מאולתרת וחכות ורולרים בני 17 שנה בערך, הרגשתי כמו חיפושית שנת 67 באולם תצוגה של פורשה חדשות.

מגיע לסקטור שלי ומתחיל לארגן את הציוד, מנסה לארגן את הפיתיונות ואז מגלה ששכחתי את המספריים באוטו (עוד חוק מרפי) , מנסה לבדוק אם יש למישהו בגזרתי מספריים ספייר להשאלה אבל אין בנמצא  וואלה לא יודע, שוב פעם מסע כומתה לרכב וחזרה כאשר בדרך מבין שכבר נתנו אור ירוק להתחיל.

אז בשעה טובה מתחילים , הים לא ממש משחק לטובתנו, גלים גבוהים שנשברים בערך 40 מטר מהחוף כאשר כל ה 40 מטר הראשונים בגובה של חצי מטר בקושי ורדוד, סחף חזק דרומה וגם עם שימוש במשקולות סחף עדיין הזרם לוקח חזק דרומה ובנוסף רשתות לאורך החוף במרחק 200 מטר שגרמו להרבה מהמשתתפים לאבד ריגים, אז ציפיות גדולות לא היו לי, מכוון תחילה לגזרת הגומברים וזורק 2 חכות (המקסימום שניתן לשימוש בו זמנית) אחת עם פילה בורי מומלח והשניה עם ראש של קלמארי.

לקראת השעה 7 כבר רצה בקבוצה וידאו של אחד הבחורים שהוציא גומבר, מה שמוריד קצת את רמת האופטימיות, 20 דקות לאחר מכן יש אכילה וריצה של חוט על החכה עם הראש קלאמרי, לא יודע אם בגלל ההתרגשות או עייפות אבל עושה טעות כמו של טירונים, הקלאץ' היה משוחרר קצת יתר על המידה ולכן הדג לא ננעל, וכאשר מוציא את החכה שוכח לתת הוקסט, מספיק עוד להרגיש לרגע את הניעורים שלו ונגמר, מגלגל את החוט ובקושי נשאר שארית מהקלמארי, קצת מבואס אבל חושב לעצמי יש פעילות בגזרה מבחינתם ואולי עוד יבוא משהו, מחמש שנית בראש נוסף עם תפילת הדרך.

ממשיך כך במשך שעתיים כאשר אין תגובה בכלל, מחליף את אחת החכות לאחרת עם ריגים לסרגוסים וכד' עם 2 קרסים (גם כאן המקסימום שאושר) עם קלמארי, בודק כל 15 דקות לערך תוך כדי שלפעמים אוסף חוט רק בגלל הסחף שלוקח את הכל שמאלה, אין תגובה ושיתוף פעולה, מנסה גם שרימפס קריסטל ושניצל אבל ללא הצלחה , כשעה אח"כ מחליף גם את השניה.

בינתיים בחור נוסף מוציא סרגוס מכובד של 28 ס"מ לערך, כעבור כ 20 דקות סרגוס נוסף ולאחר עוד כחצי שעה עוד אחד, סה"ב 3 סרגוסים, כאן אציין שהאורך המינימאלי שהוגדר לסרגוסים, מרמירים וכד' כ 20 ס"מ, לגומברים לברקים וכד' 30 ס"מ.

7 שעות מתחילת התחרות ואין קול ואין עונה, כ 100 חכות במים ונתפסו רק 4 דגים, מצב עגום לכל הדעות.

ב 2 בלילה היה נדמה לי שיש נגיעה על אחת החכות, בודק את החוט ומזהה מידי פעם משיכה קטנה, נותן הוקסט ומתחיל לאסוף חוט , מרגיש שיש קצת משקל בקצה, וסוף כל סוף יש הצלחה, לבט של 800 גרם לערך ו 32 ס"מ החליט להפתיע אותי, צילום ודיווח לקבוצה ולצידנית, גם מקום שלישי בהחלט מתאים לי.

בהמשך חוזר חלילה   ללא נגיעות עד 6 וחצי בבוקר, 7 נקבע כשעת הסיום.

6 וחצי עם תחילת אור ראשון אוסף את אחת החכות ומרגיש שוב שיש משהו בקצה, סרגוס באורך 21 ס"מ וקצת מגרד את הרף המינמאלי, אני מבסוט ומתחיל להתמלא אופטימיות כרגע מקום שני, עוד דג אחד ויכול להיות שהיוצרות יהיו לטובתי לכיוון המקום הראשון.

מחליט לעבור לקריסטל בלבד, מהיכרותי עם החוף לפני מספר שנים כשגרתי במרכז ידעתי שתמיד הלך לי טוב יותר עם קריסטל מאשר פיתיון אחר.

5 דקות לאחר מכן הבחור עם הסרגוסים הוציא עוד 2 מרמירים, פה כבר אמרתי שכנראה זה אבוד ומקום שני מכובד גם הולך, אבל כנראה שלמישהו למעלה היו תוכניות אחרות, בודק באחד המקלות את החוט עם האצבע ומזהה שכנראה יש דג בקצה, גלגול ויוצא לו מרמיר באורך המתאים, ומדידה צילום ודיווח ושולח את החכה בחזרה למים ועובר לבדוק את השניה, גם שם מזהה שיש כבר נעילה, גלגול וצמד מרמירים בגודל חוקי, פה כבר מגייס את השכן שיתעד וישלח בקבוצה על מנת לנצל את ה 10 דקות אחרונות כמה שניתן, שם פיתיון וזורק שנית, ניגש לחכה השנייה ושוב מזהה נעילה, גלגול ועוד מרמיר חוקי עולה, וככה אני באטרף רץ מחכה לחכה מגלגל וזורק חזרה, כאשר באחד הפעמים עלו זוג מרמירים שהיו קטנים בס"מ אחד מהאורך המינמאלי.

7 בבוקר מפסיקים ומתחילים לארוז הציוד, שוב פעם מסע כומתה מייגע שבסופו הייתי צריך 10 דקות להחזיר דופק.

מתעניין לדעת מה התוצאות, אומרים לי שאני כנראה מקום שלישי, שואל את מוטי אם עשו כבר מדידות והוא אומר שאכן חישבו לפי מה ששלחו בקבוצה, אני אומר לו שיש עוד מספר מרמירים שהוצאתי ולא צילמתי מפאת חוסר זמן, מוטי אומר לי תוציא ונמדוד.

מוציאים הכול ומתחילים במדידה , סה"כ אורך כולל של 132 ס"מ כאשר המקום השני 122 ס"מ, קרב צמוד ממש, אבל מהפך, ממקום שלישי כביכול למקום הראשון, כמובן שאין יותר מאושר ממני yahoo .

ממשיכים עוד כחצי שעה לטקס ולתודות ומסיימים את התחרות בעונג גדול, סה"כ תענוג של מפגש , יופי של חבר'ה ואחלה ארגון היה.

פרס ראשון היה חכת חוף 3 חלקים, מארז לחכות חוף של טורקנה (אחת מנותני החסות) ומתקן לתליית ריגים עם מגש.

מחכה למפגש הבא.

עריכה אחרונה: דצמבר 16, 2017, 22:06:49 PM על ידי צחי.א
 IP: [ מחובר ]
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

מברוק על הזכייה בתחרות  בירה
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

ברכות על הזכייה ותודה על השיתוף  בירה

מארט  אתה בסדר
-------------------------------
שי.פ
חבר פורום
**

מנותק מנותק

כל הכבוד ובהצלחה בהמשך הדייג ,
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

מברוק על הזכיה
הצלחת להעביר את חווית התחרות בצורה הטובה ביותר
הנסיעה לשם ההתארגנות והאקשן בשעה האחרונה
השקעת האמנת וזכית
falko782

חבר פורום

מנותק מנותק

כבוד כבוד כבוד אליפות של דוח. כיף לדעת שאחד מהפורום גנב להם את המקום הראשון אנחנו מספר 1 כל הכבוד
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

צחי ידידי
כל הכבוד על הזכייה
השקעת האמנת ובאת על שכרך הגזעי

אהבתי את התחושות והרגשות שעלו מהדוח שלך
שמח בשבילך על המקום הראשון אתה בסדר

דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

כל הכבוד !
מגיע לך על ההשקעה.
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

צחי ממש כל הכבוד על הזכייה בתחרות.
זה מדהים לראות את הרף שעולה מפעם לפעם ואת ההתקדמות וההשתפרות.

אתה לדעתי אחת הדוגמאות היפות בפורום בשביל להראות למידה, השקעה והצלחה.
מברוק  אתה בסדר
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

צחי, מברוק על הזכיה בתחרות הדיג החופי  בראוו
כבר שנים שלא ראיתי לבט 
כל הכבוד לגנאדי ומוטי על ארגון תחרות דיג חופי ברמה כזו