בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  קצת על דגמי GARMIN החדשים והבלאגן שחוגג עם הטרנסדוסרים (העיניות) החדשים שלהם
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קצת על דגמי GARMIN החדשים והבלאגן שחוגג עם הטרנסדוסרים (העיניות) החדשים שלהם  (נקרא 4423 פעמים) הדפסה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

היי, לאחר כמה ימים של טחינת החומר על ידי ועל ידי מור, לרבות שיגוע שירות הלקוחות שלהם, "קריעת" מאמרים ולבסוף הזמנת מכשיר, הנה סקירה מושלמת וקצרה של מה שהתחדש. אני סוקר כאן בקצרה רק עבור הגדלים שמתאימים לקאייק: 4/5/6/7 אינץ'. יש גם 9 ומעלה לבעלי הסירות...

כמה נקודות חשובות בקצרה:
1. GARMIN קנו את NAVIONICS !  תבינו לבד את המשמעויות :-)
2. GARMIN אכלו אותה בתביעה ע"י לורנס ונאלצו לשנות דראסטית את ה-DI (סריקה אנכית) שלהם, פירוט למטה.

מונחים חשובים:
 DI - DOWN IMAGING,  נקרא גם CV אצל גארמין. סריקה למטה, נותן תמונה של מה שיש למטה, איך זה באמת נראה.
SI - SIDE IMAGING, נקרא גם SV -  סריקה לצדדים, נותן תמונה של מה שיש מימין ומשמאל, קשה לקרוא ולדעתי מיותר עבורנו בארץ.
TRADITIONAL - למעשה סונר ה-2D הקלאסי שאנחנו מכירים.
CHIRP - שיטה מתקדמת יותר של סריקה, שבמקום לשלוח סיגנל בתדר מסויים שולחת הרבה סיגנלים בכמה תדרים ביחד ומנתחת. איכות תמונה הרבה הרבה יותר גבוהה.

הסיפור המשפטי ומה באמת קרה ל-DI
חברת האם של לורנס תבעה את גארמין על הפרת פטנט ה-DI ושימוש בשם מסחרי ללא רשות. בסופו של דבר גארמין החליטה לשנות את המודל של DI שלהם וגם את השמות של העיניות. במשך תקופה מסויימת הם די שיקרו לכל העולם וטענו שרק השם השתנה לשם שיווקי חדש שלהם, CLEARVU, אבל למעשה התברר בהמשך שהם משקרים ולמעשה שינו את השיטה שלהם באופן הבא: במקום קרן אחת ייעודית למטה הם שולחים קרן אחת ימינה וקרן אחת שמאלה, מי שנדפק מזה זה בדיוק אזור החפיפה שנמצא איפה שהכי מעניין אותנו מה יש למטה: מתחתינו בדיוק. את האיזור הזה לא ניתן לחשב לפי ההחזר של האות, אלא משתמשים בחישוב דיגיטלי של המידע שמתקבל משני הקרניים הצידיות - אבל אזור החפיפה זה לצערנו גם המקום שבו גם האות הוא הכי חלש (תחשבו על זה ככה, כפי שמסביר אחד המומחים: אם תאיר עם פנס על הרגליים למטה, הם יהיו מוארות היטב. אם תאיר במקום זה 20 מעלות ימינה עם פנס אחד ו-20 מעלות שמאלה עם פנס שני, הרגליים שלך יהיו עדיין מוארות, אבל הרבה פחות). כך שהדיוק נפגם, ואם ברדודים זה עוד סביר, הרי שבעומק זה כבר בכלל לא זה... (למעשה, HUMINBIRD משתמשת בשיטה דומה בהרבה דגמים שלה, אבל יש לה גם את שיטת ה-MEGA שנותנת את התמונה היפה ביותר בשוק כיום של DI).
שורה תחתונה -
1. מה לעשות, בתחום ה-DI, הסריקה התחתית - גארמין היום נחותים לעומת כל המתחרים ובמיוחד מול לורנס. כל הדגמים החדשים של העיניות, שמתחילים באות CV, משתמשים בשיטה הזו (הדגמים הישנים שמתחילים במילה GT, ועוד כמה סוגים, הם הטובים יותר בסריקה תחתית). לא משנה אם זה CHIRP או לא.
2. לא לשכוח שעדיין מדובר רק על DI, זה לא משפיע לא בסונר 2D הקלאסי ולא ב-SI, הסריקה הצידית.
3. הכי חשוב: אם אתם מתקינים את העין בתוך הקאייק, לא בוטח בכלל כמה ה-DI וה-SI טובים אצלכם (כמו אצל בהובי 2014 למשל, שאין לו "לורנס רדי"). טרם בדקתי את זה אבל המומחים אומרים שזה נדפק במעבר, בניגוד לסונר 2D שם זה לא משנה.
4. מה עושים? הם לא מספרים את זה, אבל יש לי אישור רשמי מהם שהדגמים החדשים ואלו של שנה שעברה יודעים לתמוך בעין מהסוג הישן, כך שאם חשוב לכם DI, תקנו מכשיר לחוד ועין לחוד (לפני שייגמרו בשוק....).

איזה סוגי עיניות רלבנטיים יש עבור דגמי ה-STRIKER וה-ECHOMAP ?
מהדגמים החדשים (עם הבעייתיות שלהם כאמור לעיל) יש 3 סוגים (אני מתעלם מדגמים שיש להם גם SI כרגע):
CV20-TM למעשה נותן לנו CHIRP רק ל-DI, ולא עבור 2D. זה מה שמגיע עם כל דגמי STRIKER PRO. למים רדודים יותר.
CV22HW-TM - שזה High Wide, תוספת של 170 דולר - מותאם גם לרדודים יותר, נותן CHIRP מלא גם DI וגם סונר.
CV23M-TM - שזה Medium -  עולה 200 דולר, התדרים שלו מותאמים מראש לעומקים גדולים יותר והוא עוצמתי הרבה יותר. ב-2D אין הבדל, ב-DI אישית אני חושב שהוא יותר מתאים, אבל גם 22 יעבוד.

ומהדגם הישן, חפשו אותו דבר עם GT, למשל GT20M-TM שימו לב, זה באוסטרליה, בארה"ב אסור לגארמין למכור אותם. יש המון לרכישה ברחבי ברשת.

* אם תקנו מדגמי 22, 23 ייתכן ותצטרכו כבל מתאם מ-8 פינים ל-4 פינים. לא לשכוח, עולה פחות מ-20 דולר אבל מבאס שאין לכם אותו בהזמנה

קצת מאמרי סקירות של הסדרות
Garmin STRIKER PLUS series review
Garmin ECHOMAP PLUS series review

סקירה:
טוב, GARMIN הוציאו ממש בימים האחרונים את סדרות 2018 במטרה לשבור את השוק של המכשירים המשולבים של GPS+FISH FINDER והצליחו בזה, חלקית.

STRIKER PLUS
גארמין הוציאו את סדרת ה-  STRIKER PLUS עבור מי שרוצה מכשיר מעולה במחיר רצפה שכולל GPS, FISH FINDER ויכולות של סריקה תחתית וצידית, וכן אופציה אדירה של "הכנת מפה אישית" (QuickDraw) שבה בעצם כאשר אתם שטים, המכשיר אוסף את המידע שהוא סורק למטה ובונה מזה מפה. בדגמי ה-7 אפשר גם לשתף את המפה עם הקהילה וכך למעשה נוכל למפות את חופינו בחינם.
יתרונות: הכי זול בשוק, נותן הכל עבור מכשיר משולב. החל מ-140 דולר לדגם הזול של 4אינץ !!!! מסך מעולה גם לשמש.
חסרונות: אין מפות "בילט אין", אין כרטיסי זכרון להכניס הרחבות והחסרון הגדול לטעמי: רוב המכשירים (למעשה רק ה-7,אינץ' היקר עם סריקה צידית שונה בקטע הזה) מגיעים עם העין שכוללת CHIRP רק עבור הסריקה התחתית ולא עבור הסונר. זה דורש עוד 170/200 דולר, ועין של 100 דולר (שמגיעה איתו) שתשב אצלכם אחר כך בצד ללא מעש. בדקתי מול החברה ואין אפשרות לרכוש מראש עם עין אחרת. נפילה רצינית לטעמי כי מדובר בדגמים יוצאי דופן במחיר מעולה.
הבדלים בולטים בין מכשירים:
7אינץ - מגיע עם wifi שמוסיף הרבה אפשרויות של עדכון ושיתוף.

ECHOMAP PLUS
סדרת הדגל של מכשירי הביניים הנפוצים: ECHOMAP PLUS
גארמין שברה את המחירים בשוק במכשירים משולבים איכותיים קטני מידות (4 עד 9 אינץ').
המכשירים הללו מגיעים עם מפות מובנות, וזה ההבדל בספרה האחרונה שלהם (למשל, 62, 73....ראו למטה):
x2 - מגיע עם מפה בסיסית עולמית, WORLDWIDE BASEMAP
x3 - מגיע עם אגמים בארה"ב LAKEVU
x4 - מגיע עם BLUECHART של חופי ארה"ב
x5 - מגיע עם אגמים בקנדה CANADA LAKEVU

אותנו לדעתי אמור לעניין רק דגמי x2 כלומר 42, 62, 72.
* גדלים: 4, 6,7 - אין 5אינץ !!! הם הבינו שכולם רואים תצוגה משולבת והרחיבו את ה-5 הריבועי ל-6 מלבני.
יתרונות: מחיר !!!! 350 דולר ללא העינית ל-6", 200 דולר ל-4",  !!!!  מכשירים איכותיים בכל מודול שלהם - מסך, GPS, תוכנות משולבות. לכולם יש הרחבה לכרטיס. מגיעים עם תושבת חכמה שמגעים נמצאים בה, לא צריך לנתק כבלים, רק להניח בתושבת. תוכנות משולבות למחשב ולנייד שיאפשרו לך לשתף, לתכנן, לראות....חפשו סרטונים אם זה מעניין אתכם, זה מכפיל כח רציני לאלו שאוהבים לתכנן היטב לפני. כמובן שקיימת תוכנת ציור המפות תוך כדי תנועה (QuickDraw)
חסרונות: הכיסוי של בית הכרטיס ידוע לשמצה כחלש (יעלה 10 דולר לאחד חדש... לא בעיה רצינית).

הבדלים בולטים בין מכשירים:
6,7 אינץ' - יש להם גם wifi.
7אינץ' - מגיע עם מסך מגע (וגם כפתורים...) וגם עם חיבור ethernet.

המלצות: לקנות ללא העינית ולקנות בנפרד עינית לפי הצורך שלכם. אישית הזמנתי 6 אינץ' עם עין מהזן הישן, הבטיחו שלי שייתמך, יגיע עוד חודשיים בערך ואז אתן סקירה לאחר שימוש על מה באמת קורה בפועל. עלה לי 490 דולר ביחד... פחות מ-1800 שקל לדגם של 6 אינץ', עם GPS מובנה, סונר 2D ןסריקה תחתית ששניהם CHIRP, מפות בסיסיות, wifi...

יאללה, ממתין שיגיע, מקווה שעזרתי למישהו  
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2017, 22:50:40 PM על ידי Eldad79
 IP: [ מחובר ]
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

איזה אלדד , כל הכבוד לך ולמור
לא רק על הזמן שהשקעתם בהבנת החומר לעומק , אלא גם בשיתופו
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
אמיתי

חבר פורום

מנותק מנותק

תודה רבה על סקירה ממש מושקעת
יצא לי לשחק עם גרמין לא זוכר את הדגם נראה לי 73 המכשיר מאוד טוב ממשק קל ודווקה הסייד סקאן היה מדהים ברדוד לאזור שהוא אמור לקרוא קרא יפה מאוד מיבנים /דגים
והסטנדרטי נתן קריאות יפות מאוד ל500 מטר
הייתה לו עיין של קילו וחצי
והחלק המדהים זו המפה שהוא יוצר לך
תומר בכר

חבר פורום

מנותק מנותק

ואוו איזה סקירה מושקעת!!

כל הכבוד ...

יש לי פיש כל כך פשוט...עומק,וקרקע פחות או יותר מראה לי...אני מסופק

בכל מקרה...נראה מעניין מאוד
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלדד, אכן עשית עבודה מושקעת בחפירת הנושא,
וכתבת מעולה.

אני מאמין שחסכת הרבה כאב ראש להרבה אנשים, שפו.
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

050-9020301

איזה סקירה מושקעת

כל הכבוד אתה בסדר
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

תודה על השיתוף וכבוד על ההשקעה  בירה

מארט  אתה בסדר
מאור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד כל הכבוד על ההשקעה ההבנה והלימדה ובמיוחד ששיתפת אותנו בנושא
יש הרבה מה ללמוד בנושא הזה  אתה בסדר
תודה אלדד 
מאור מזרחי
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

אלדד תודה על הסקירה המושקעת
אין ספק שעשית סדר ללא מעט חברים שהתענינו בתחום
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד ומור ...שאפו  בראוו
סקירה מקיפה ואיכותית 
מודה שאני עובד עם המנברייד פשוט שנותן לי יכות לדעת עומק ותוואי קרקע , וממש לא יודע באיזה איכות
יתכן שאראה את ההבדל באכויות למול המוצרים שהצגתם יפול לי האסימון

בכל מקרה תודה על השיתוף אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
ErezAkale

חבר פורום

מנותק מנותק

כל הכבוד על הפוסט המפורט
אני בדיוק עכשיו בחיפוש אחר המכשיר האידאלי בשבילי וכמעט נסגרתי על הגרמין
ועכשיו אני ממש מבולבל  
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

כל הכבוד על הפוסט המפורט
ועכשיו אני ממש מבולבל  

אל תיהיה, אתה צריך לענות על כמה שאלות:
1. תקציב - זה פחות או יותר ימקם אותך על סוג המכשיר.
2. האם אתה צריך\רוצה מפות.
3. האם חשוב לך Down Imaging ו- Side Imaging.

אם תצטרך עזרה, תפנה לאלדד או אלי, נשמח לעזור לך.
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

כל הכבוד על הפוסט המפורט
ועכשיו אני ממש מבולבל  

אל תיהיה, אתה צריך לענות על כמה שאלות:
1. תקציב - זה פחות או יותר ימקם אותך על סוג המכשיר.
2. האם אתה צריך\רוצה מפות.
3. האם חשוב לך Down Imaging ו- Side Imaging.

אם תצטרך עזרה, תפנה לאלדד או אלי, נשמח לעזור לך.

מור צודק לגמרי, ורק אוסיף נקודה אחת: CHIRP ! הסיבה שאני לפחות פסלתי על המקום חלק מהמכשירים (כמו סדרת הסטרייקר החדשה) זו העובדה שהם לא מספקים לך CHIRP בסונר הרגיל (2D) בחבילה הסטנדרטית שהם מוכרים. אני חושב שהיום, במצב שבו הטכנולוגיה נמצאת מול העלות שלה, חבל לקנות ללא זה.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד, סקירה מרתקת עם כל מה שצריך
לא רק סקירה השוואתית לשמה אלא גם מדריך וטיפים.
שאפו גדול לך ולמור על עבודת המחקר ועל הצגת הדברים האיכותית והמקצועית.
מה שהעלית כאן זה נכס.
השקעה עצומה שאיננה בגדר המובן מאליו.
יישר כוח
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד, כל הכבוד על הסקירה המושקעת  אתה בסדר
הסיפור עם גרמין ולורנס כבר רץ ברשת הרבה זמן