יש לי לא מעט מה לכתוב בנושא,
מטבע הדברים לכל אחד דעתו ועמדתו - ויכול להבין גם אותך מארט וגם אותך תומר.
לא יהיה לי זמן עד מחר בלילה - מאוד עמוס,
רק דבר אחד מחייב כרגע מבחינתי התייחסות:
מארט זה שאתם מסתכלים כל הזמן על סטטיסטיקות של אנשים פה זה לגמרי חדירה לפרטיות(במיוחד שאתה מפרסם את הסטטיסטיקות של אותו חבר לכולם
אל תכנסו לאנשים לווריד!!
[/quote]
תומר היקר,
1.
לגבי "סטטיסטיקות וחדרה לפרטיות" - לא קיים דבר כזהאין כאן שום חדירה לפרטיות. סטטיסטיקת הפעילות ולמעשה כל התגובות, על מספרן תוכנן, של כל חבר פורום ובכלל זה כל מנהל פורום, פתוחות וגלויות בפני כולם.
כל חבר פורום ללא יוצא מן הכלל, יכול ללחוץ על שם המשתמש של כל חבר פורום אחר, על שלי ועל שלך ועל של מארט ועל של נאור ועל מי שלא יהיה, ייפתח בפניו הכרטיס האישי עם הפרטים הבסיסיים שמילא חבר הפורום עם ההרשמה או כפי שעדכן אותם בהמשך, ולמטה רשום "הראה את ההודעות האחרונות של משתמש זה."
ברגע שתלחץ על "הראה את ההודעות האחרונות של משתמש זה." - אפשר לראות את כל התגובות וההודעות שהעלה חבר הפורום, מהראשונה ועד האחרונה.
מספר ההודעות והתגובות המצטבר, ממילא רשום מתחת לשם המשתמש בכל תגובה או הודעה שהוא מעלה. דפדף בשרשור הזה ותראה שכך הוא לגבי כל מי שהגיב בשרשור הזה, כך בכל שרשור אחר.
לכן, מארט לא "פרסם לכולם" שום סטטיסטיקה של מישהו, גם כי נתון "הסטטיסטיקה" (מספר ההודעות) של נאור לגמרי גלוי ברגע שנאור העלה תגובה, כך גם שלך ושלי ושל כל חבר פורום, ממילא וכפי שציינתי - מי שהעלה תגובה או הודעה בפורום העלה אותה לכולם וכל ההודעות של כל אחד ללא יוצא מן הכלל פתוחות לכולם.
2.
לא ברור מדוע כתבת "אתם" ומדוע אתה כותב בלשון רבים לכל חבר פורום יש את דעתו ואת זכותו להביע אותה, אתה הוא תומר ולא "אתם או הם" - הבעת דעתך ועמדתך והסברת אותן, מארט הוא מארט - שהביע דעתו ועמדתו והסביר אותן, כך גם כל אחד ואחד כאן.
יש מי שחושב כמו מארט ויש מי שחושב כמוך, יש מי שחושב קצת כמוך וקצת כמו מארט או חושב באופן שונה בצורה מסוימת מהאופן בו כל אחד מכם חושב... בכל אופן אין כאן "אתם". גם כשאכתוב תגובה מפורטת, לא אהיה "אתם" או "אנחנו" ואפילו לא "צוות הניהול של הפורום", אלא אהיה אני ואביע את דעתי שהיא דעתי שלי - ואז יהיה מי שיסכים ומי שלא מסכים ומי שיסכים עם חלק מהדברים ויסתייג מחלק אחר של הדברים.
מה שבטוח הוא, כי גם אתה תומר וגם מארט,
אתם אנשים מצוינים וחברי פורום מרכזיים ותורמים שתמיד משתפים מכל הלב והפורום הוא חלק מכם.
שניכם כתבתם את שכתבתם מתוך שראיתם לנכון - ובכל מקרה מתוך אכפתיות.
3.
לא רואה כאן "כניסה לוריד"לכל חבר פורום יש הזכות להגיב ולהתייחס לדברים שחבר פורום אחר העלה, כל עוד זה נעשה בצורה ראויה - עניינית ולא משתלחת. לא ראיתי בתגובה של מארט השתלחות בוטה וכיוצ"ב אלא הבעת דעה ועמדה.
מארט סבור כי להיות "צופה בלבד" אשר לאורך שנים קורא מבלי להתייחס ולהגיב, וכותב רק כשיש לו שאלה, זה לא מתאים ולא הולם. זו דעתו. לך יש דעה שונה ולשם המחשה: כתבת בתגובה למארט את דעתך ועמדתך שהן: "אל תתייחס/ו למספר התגובות של אנשים ואל תציינו זאת". זו דעתך. כפי שהתגובה שכתבת למארט איננה "כניסה לוריד" אלא הבעת דעה, כך גם סבורני כי התגובה של מארט איננה "כניסה לוריד" אלא הבעת דעה. כפי שאפשר להתייחס בתגובה לתוכן של מה שמישהו העלה - כך אפשר להתייחס גם לנתוני פעילותו. "הכרטיס האישי" בפורום של כל חבר פורום, היא פעילותו בפורום. כשכתבת למארט "ידוע שאתה נותן הרבה מעבר לפורום ואתה אדם נפלא וזה אני בטוח אין לי ספק בכך" - זה ידוע לך לא מתוך שמו או מתוך שמועות - אלא למדת להכירו ולתהות על קנקנו מתוך תגובותיו בפורום.
4.
המשך יבואמחר או מחרתיים, אביע דעתי לגופם של הדברים שנכתבו כאן...
המשך יום טוב לכולם...