פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   כאילו שיא עונה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: כאילו שיא עונה (נקרא 4097 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 17/11/2017 | צפון צפון : ראש הנקרה - חיפה | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:אהלן חברים הבטחתי לפני תקופה שאני חוזר ליומן הדוחות ולא קיימתי מכמה סיבות, לחץ עבודה וירידה בקצב היציאות אבל לפחות אני משתדל עכשיו לקיים נתחיל מזה, שעונת הקייץ השנה היתה יותר מוצלחת משלושת השנים האחרונות, האם זה תלוי בהשבטת הטרולים? מאמין שזה השפיע במידה גדולה על מצב הדגה לפחות באזור הצפון בהמשך לעונת הקייץ ומרדף אחרי מלכות, למרות שהתקופה לא טיפוסית לסגנון דייג זה, לפחות לפי מובן רוב הדייגים, החלטתי בתחילת השבוע לאתר אותן בבולוס ליילי. תוך חצי שעה מגייס עוד שני חברים. יום שני בערב מתארגנים ויוצאים לכיוון העומק, לפי התחזית צפונית חזקה וים מבורבר, לא נרתעים והולכים על זה. תוך כדי הפלגה מרגיש שהים נח, אין צפונית ואין כלום, דרום מערבית סבירה לאורך כל הדרך. מגיעים לנקודה ראשונה ומתחילים לעבוד. זריקה ראשונה מרגיש אכילה של מלכה פסוסה , מתחיל לגלג, נלחם אתה כמה מתרים ומשתחררת כי נתקע לי מסדר חוט ברולר חשמלי. לא חשוב יבוא דג אחר. עושים תיקון פעמיים ללא מענה, פעם שלישית מקבל שוב מכה של מלכה, סוגר ומתחיל לגלגל, הדג משתולל ובולם ונלחם על חיו, משחק של דקות ספורות ורואים צבע, רשת למים ומרים מלכה פסוסה . למרות העייפות הנוראית התעוררתי !!! עוד שני תיקונים ללא מענה. מקובל עלינו דג אחד לנקודה ראשנה עוברים נקודה, בדרך מבקש מהחברה שיעירו אותי אם יהיה עניין בנקודה שניה, מגיעים ולא מתאפק, זורק גם בנקודה החדשה, משחרר חוט וכמעט נרדמתי, פתאום החוט עף לי , סוגר ומתחיל לגלגל, שני מתרים ונתפס ברצפה, לרגע חשבתי שאני הולך לאבד את הדג, מנסה למשוך חזק ומשתחרר החוט, כנראה נתפס בעשבים, מודיע לחברים על לוקוס יפה, במתרים האחרונים מודיע שמדובר בלבן לפי התנהגות הדג, זינק לכיוון תחתית הסירה, לאט לאט מעלה אותו, ישר לרשת ונותן לו להמשיך להשתולל על הסיפון. שוב התעוררתי, עכשיו בא לי מלכות בלדי. זורק שוב ומשחרר חוט כרגיל, הפרידות הקטנות מציקות לי כל הזמן, אבל לא מוותר, תבוא מלכה, לפי נסיון אמורות להיות מלכות בסביבה לפי תנאי ים וקצב הקטנים. כמה זריקות ללא מענה מצד הגדולים, הקטנים שולטים, החברה על הסירה חוגגים על הקטנים על קרסים קטנות. אישית לא מוותר על הגדולים. פתאום הסקיפר מבקש רשת הרמה, יש לו מלכה יפה, שמחתי מאוד בשבילו ובשבילי, סימן שהן בסביבה. ממשיך לעבוד ומשחרר חוט, פתאום החוט טס כמו טיל, סוגר עוצר את הדג ומתחיל לעבוד איתו. כבר ברור שמדובר במלכה בלדי גדולה, עובד אתה לאט לאט עד שמגיעה לסירה, ישר לרשת ואני נותן חיוך גדול בגודל המלכה. חותך בניה ויאלה לצידנית. ממשיכים לעבוד והחברה ממשיכים להוציא פרידות קטנות, אישית עדיין מטרגת גדולים, בהמשך תופס פרידה בינונית. כבר רואים אור ראשון, הזדמנות אחרונה לפני שאבו נפחה מתעורר, ממהר לחדש פתיונות וזורק עם תחושה טובה, עוד פעם משחרר ומרפה חוט ופתאום עוד מכה יפה וריצת חוט, אין ספק שמדובר בעוד מלכה, שמח ומאושר מגלגל ומביא אותה עד הסיפון. ניצלתי הזדמנות אחרונה, מי שזרק עוד פעם חווה אכילת אבו נפחה. בשלב זה מחליטים לעבור לסגנון אחר, טרולינג. מתארגנים מהר ושלושה דמויים במים בדרך חזרה לנמל, היתה תקיפה אחת והשתחרר. כולם חזרו מבסוטים עם שלל מכובד, אישית דגים גדולים והחברה עם ערימת קטנים. ציוד: רולר חשמלי דאיוא טאנאקום 750, חוט בד 65 ליברות של וויפלש. קרסים 0/6 , פתיון: קריסטל שלם דגים בתמונה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 17, 2017, 11:02:17 AM על ידי סאמח איוב
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
סאמח, איזה יופי לראות אותן עדיין כאן  אתה מתמיד בנסיונות החיפוש ומצליח למצוא אותן בתקופה לא אופיינית להן  אחלה שלל ובתאבון
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
איזה יופי של לילה  דג שלא רואים הרבה אתה הולך ומצליח לטרגט אותו כאילו נמצא כאן בהמוניו.. אשמח לקצת פרטים על השיטה , על קריאת תוואי הקרקע , מה מחפשים , איפה מחפשים.. איזה עומקים מדובר פלוס מינוס 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
|
ואוו סאמח איזה יופי של דייג ושלל על איזה ריג עבדת לפרידות ואיזה גודל קרסים.?
|
|
מאור מזרחי
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
יופי של עבודה, כל הכבוד על היכולת למצוא אותן מחוץ לעונה, לחשוב מחוץ לקופסא.באיזה עומקים עבדתם?
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
האלוף הבלתי מעורער של ה "ביג גיים בולוס" אחלה עקשנות, אחלה דוח אחלה שלל.. בקיצור אחלה מהכל 
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
דוח מדהים אתה שוקע בו עמוק כתוב כמו שצריך להיות דגים יפים המשך הצלחה גבר 
|
|
|
|
|
|
|
תודה על הפרגון חברים, יהיו תשובות מפורטות לשאלות בקרוב
|
|
|
|
|
|
|
איזה יופי של לילה  דג שלא רואים הרבה אתה הולך ומצליח לטרגט אותו כאילו נמצא כאן בהמוניו.. אשמח לקצת פרטים על השיטה , על קריאת תוואי הקרקע , מה מחפשים , איפה מחפשים.. איזה עומקים מדובר פלוס מינוס  אבי וכל החברה המתעניינים, מסכים שהדג הזה לא רואים הרבה, לכן סורקים אזורים שונים בעלי תוואי קרקע ועומקים שונים. לפעמים תופסים אותן על חארף, לפעמים זבזב ולעתים על סלע קשה. לכן עוברים מנקודה לנקודה ומנסים, ולפעמים סורקים שעות ללא מענה עד שנגיע לנקודה/אזור בו הדגים משתפים פעולה אם בבולוס ליילי, עדיף לילה ללא ירח לגבי עומקים מ 40-60, קרסי ג'יג עם קריסטל שלם מקווה שעזרתי
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2017, 20:34:22 PM על ידי סאמח איוב
|
|
|
|
|
|
|
סאמח, איזה יופי לראות אותן עדיין כאן  אתה מתמיד בנסיונות החיפוש ומצליח למצוא אותן בתקופה לא אופיינית להן  אחלה שלל ובתאבון אשתדל להפגין נוכחות כמה שאפשר, תודה על הפרגון
|
|
|
|
|
|
|
היה שווה לחכות לדוח כזה מקצוען שיודע מה שמחפש,וגם מוצא  דגים מדהימים סאמח  המשך הצלחות 
|
|
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
מסכים שהדג הזה לא רואים הרבה, לכן סורקים אזורים שונים בעלי תוואי קרקע ועומקים שונים. לפעמים תופסים אותן על חארף, לפעמים זבזב ולעתים על סלע קשה. לכן עוברים מנקודה לנקודה ומנסים, ולפעמים סורקים שעות ללא מענה עד שנגיע לנקודה/אזור בו הדגים משתפים פעולה אם בבולוס ליילי, עדיף לילה ללא ירח לגבי עומקים מ 40-60, קרסי ג'יג עם קריסטל שלם
מקווה שעזרתי
תודה על התשובה, רק סיבך אותך בעוד שאלות  1. חארף זה חול/סלע לא ? וזבזב? 2. באמת ללא ירח עושה הבדל כזה גדול? אפילו אם זה בעומק? האם זה נכון באופן כללי בבולוס או בעיקר לפרידה. 3. איזה גודל של אססיסט הוק אתה ממליץ? (אני מניח שאתה מתכוון לאסיסט הוק), לא סירקל?
|
|
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
אלוף הפרידות יופי של שלל ודוח באיכות גבוהה תודה המשך הצלחות
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
|
 |
|
|
מסכים שהדג הזה לא רואים הרבה, לכן סורקים אזורים שונים בעלי תוואי קרקע ועומקים שונים. לפעמים תופסים אותן על חארף, לפעמים זבזב ולעתים על סלע קשה. לכן עוברים מנקודה לנקודה ומנסים, ולפעמים סורקים שעות ללא מענה עד שנגיע לנקודה/אזור בו הדגים משתפים פעולה אם בבולוס ליילי, עדיף לילה ללא ירח לגבי עומקים מ 40-60, קרסי ג'יג עם קריסטל שלם
מקווה שעזרתי
תודה על התשובה, רק סיבך אותך בעוד שאלות  1. חארף זה חול/סלע לא ? וזבזב? 2. באמת ללא ירח עושה הבדל כזה גדול? אפילו אם זה בעומק? האם זה נכון באופן כללי בבולוס או בעיקר לפרידה. 3. איזה גודל של אססיסט הוק אתה ממליץ? (אני מניח שאתה מתכוון לאסיסט הוק), לא סירקל? 1- חארף זה תפר בין זבזב/חול, סלע/חול, סלע/זבזב 2-בולוס בלילה עם ירח מלא יניב סרגוסים קטנים, לוקוסונים, בעונת הקיץ מלכות פה צהוב, ובכל עונות השנה הרבה אבו נפחה 3- משתמש בקרסים בצורת BEK/BEAK מספר 04-06 של החברות VANFOOK ו HAYABUSA, למלכות לא משתמש בסירקלים בדרך כלל. רצוי שחתיכת קריסטל תכסה את כל הקרס ללא שאריות מבחינת קרסים ממליץ על האיאבוסה, קרס חזקה עם השחזה כימית, מחיר סביר והמוצר זמין בשוק המקומי עוד דבר חשוב שחלק גדול מהדייגים מזלזל בו, שהו טריות הפתיון. רצוי שהפתיון יהיה טרי, אם לא זמין לדאוג לקריסטל שעבר כריתת ראש לפני אחסון במקפיא. לא תאמינו כמה זה משפיע על האכילות, לא לזלזל בזה!!!!
|
|
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|