| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 28/10/2017 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| אחרצ | בצק מתוסף - ;) | טרכון ים תיכוני | 1 | 250-300 גרם |
| אחרצ | בצק מתוסף - | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 10 | נחמד |
הדו"ח:
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל בסיכום של יציאה קודמת שקרתה לפני כמעט חודש (לפני נסיעה לחול בסוכות) שהלכתי למרינה הרצליה והיה ים אכזבות, הרבה בורים מולי אני עם הבוס האהובה יותר עליי אבל הבצק איכזב מאוד כי הוא היה מאולתר מקמח מלא והיה גם מקמח לבן ישן מאוד וכבר לא טוב לא טוב כל כך לשימוש, נתפסו באותה יציאה כ10 אראסים חלק נזרקו לחתולים שיושבים לפעמיים בסלעים במרינה וחלק נזרקו חזרה, מכיוון שלא הצלחתי בורי היציאה נחשבה ככשלון.
כעבור שבועיים וחצי אנחנו חוזרים מחול ואני רוצה ללכת לדוג בשישי ולא מסתדר בסוף אז נדחה בשבוע וקצת לעכשיו.
אתמול,חוזר מבית ספר מותש ממבחן באנגלית (עבר טוב חוץ מקטע אחד שבו דפקו לטור שלי שאלות קשות ולטור השני הוראה לא נכונה-לא ארחיב יותר מידיי) חוזר אבא ישן אחרי עבודה בלילה לא מעיר אותו,לפני שנכנס לבניין אני מתקשר לאמא אומר אני הולך לקנות בצק היום רוצה לדוג...הולך קונה לא מתבזבז זמן רב בקופה כמו שקורה ברגיל בקופה,חוזר הביתה לנוח.
השעה 4,יוצאים למקום הרגיל והמוכר ואני חמוש בבצק במרקם הנכון ומהחומרים הנכונים וזה מתכון ודאי להפתעות

...
מתמקם בנקודה ופותח בוס זריקה 2 יוצא אראסים גדול של כ15 ס''מ,מכיוון שזה דג ראשון אני מרחם ומשחרר,נהנה מאוד פייטים של כמה כאלה ואז זורק יותר רחוק כשאני מחומם,כעבור כמה זריקות בלי שום קשר למצב הים ולמיקום היה דג אחד רעב והוא התגלה לעייני לאחר פייט של כ50-60 שניות עם קיפול מטורף בחכה (פחדתי על החוט והחכה והזמן אז הוצאתי בזהירות מירבתי) הרבה נגיחות וירידות לסלעים היו לו מה שהסגיר את זהותו כטרחון ולא כלוקוס (קרה שנתפש לי על בצק והוא לקח לסלעים ובסוף יצא) ומתגלה בפניי במלוא הדרו בפעם הראשונה,עוד דג חדש לרזומה בבוס
עכשיו נשאר רק מטורפי החוף רק הגומבר ואני אומר שזה עוד יקרה מתישהו!אחר כך נהיה יותר שקט בגזרה שלי יש אכילות של הלהקה ובסוף הם מתרחקים חזרה לעומק לעומת זאת השכן הקבוע שלי (אני השכן שלו ליתר דיוק
) מתחיל לתפוס אראסים בזוגות וגם בורים. מתחיל להיות רעש,השובר יחסית לרוב הזמן מפוצץ בדייגים ויש רעש שמבריח דגים,לקרת קיפול יש זרם רציף של רתיחות פשוט שטיח מהסוג שאני ראיתי רק במרינה הרצליה,חברים אני שמח להודיע שהעונה התחילה באופן רשמי.צאו לים!בהצלחה!!והמשך עונה נהדרת!!!
בצק שהוכן באופן הסודי שלי (ותוספת קטנה
)מגבת לאראסים
פלייר קטן מאוד לשחרור קרסים ומספריים
מים
תיק קטן שבו נכנס הכל+פוטר קליל אם יהיה קר בערב
נקודות למחשבה:
*פעם הבאה לקנות תולעים ולשים קרס אחת תולע קרס שנייה בצק
*להשתמש בתנאי המקום כדי להרחיק בזריקה
*למצוא בור נוסף באיזור ואם יהיה בעיות אז לעבור לשם
*לדוג ברעש אפילו של מרחק גדול יחסית לא כדאי
*להאריך חוט של הבוס מ4.5 מטר ל5.5-6 מטר על מנת להשיג זריקה רחוקה מספיק לבורי ועדיין יהיה מתח בחוט
*להסריט את מהלך הדיג על מנת לראות נקודות לשיפור אחרות ומיקסום הידע עם בוס כדי לתפוס דגים טורפים אחרים.