| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 21/10/2017 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק בים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 00:30 | דמוי דג קטן - דמוי לדיונון | קלמארי (דיונון) | 3 | 300גרם |
| 9 | קלמארי - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | 250 גרם |
| 13:15 | קלמארי - סקוידויד | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 1 | 1 |
הדו"ח:
אהלן חברים יקרים!!!

מאז היציאה האחרונה שלי באולגה אני חם על הדוראדו!!
אז ביום חמישי האחרון התעוררתי מש"נצ לאחר דייג חופי וארגנתי את הקיאק.
בשעה 10 בלילה יצאתי מחברון הרחוקה לחדרה..
הילל התעקש שאגיע לחוף כדי שאראה את הנקודה ושאנסה להוציא קלמארי שם. אני רציתי להוציא בקסריה כי שם יותר טוב.
בשעה 12 בלילה מגיע לחוף ופוגש את הילל שמתארגן לשינה... שמן!!
אני פונה אל השובר לזרזר ואין כלום.
מודיע להלל שאני נוסע לקסריה כי שם יש יותר סיכוי להוציא משו.
הילל טוען שאני משוגע ואני טוען שאני משוגע שרק רוצה להוציא קלמארי כדי שיהיה עם מה לעבוד.
מגיע לנמל ומזרזר .. מתייבש קצת ואז בא הראשון.. איזה כייף המקום הזה לא מאכזב.. ואז עוד אחד קטן עוקב אחרי הדמוי אבל לא תוקף... חכה פה רגע חמוד... רק אני אוציא לך בובה מידה 1.7 של זבקו אתה תאהב אותה.... הנה קח...
יאמי! כן אני רואה את הדיו השחור... זהו הוקסט.. לך לדלי...

ואז עוד אחד
יש לי מספיק... אבל הילל ביקש שאביא לו גם... כבר 2 בלילה.. צריך לישון
אנסה עוד קצת... אין כלום. עוד אחד עוקב אחרי הדמוי ואז אני זורק והוא נבהל ובורח לעומק(מסקנה לא לזרוק ממש עליהם אלא לזרוק קצת רחוק ולהביא אליהם את הבובה)
שקט מנסה ומנסה ואין כלום עוד כמה זריקות ואני רואה שיש מישו שהוציא עוד כמה זריקות וכלום.. בינתיים מישהו הוציא סרגוס קטן אז ביקשתי אותו ושמתי בדלי.
כבר 3 ורבע מאוחר.. חייב לישון.. חוזר לאולגה בשעה 3 וחצי נכנס לשק שינה...

5 בבוקר ארז וישראל מגיעים ומעירים אותי לא רוצה לקום!! תנו לישון!!
"מה אתה טמבל.. למה אתה הולך לזרזר קלמארי במקום לישון? עכשיו קום" אוףףף הם לא יתנו לי מנוחה...
קם מארגן את הקיאק ויוצא
גורר יו זורי והוא נתקע לי ברשת איזה באסה הלך חצי שעה!!
מגיעי לעניה ואין כלום.. כבר 8 מגיעים לעניה ואין כלום מגיעים לריף ומורידים סביקי וחי(את הסרגוס מאמש עדיין היה חי למרות הדיו )
אבו קקות מורידים לי את כל הקרסים בסביקי... תפסתי איזה 5 קטנים ועוד כמה סנפנים... נגמרו הקרסים בסביקי אבו נפחות מעצבנים!!
מוריד מדאי וגם הוא נחתך...מוריד סביקי נוסף ועולה לה פרידה בדודל כף יד!! איזה כייף לי.. ממשיך ואז משו ענק נתפס נראה לי לוקוס או פארידה גדולה.. השתחרר.. ממשיך לעבוד עד 10 וחצי.
הילל מחליט להתקפל ואני ממשיך עוד קצת.. רואה שנסחפתי הרבה צפונה... 2 קילומטר יותר מידי אוי ואבוי לי.. רוח דרומית מתונה.
מגיע להילל והחברים ורואה שצוות סטלה מחוברים כולם לחבל והילל גורר אותם עם המנוע !!! שמנים גם אני רוצה!!
מתחבר גם ואני אחרון מוריד יו זורי בשושו חחחחח

המנוע לוקח את כולנו יפה מאוד.... ככה איזה קילומטר וחצי.. מוציאים חטיפים ונהנים מהנסיעה... צחוקים!!
ליד הבויות אני מתנתק ומאחל דרך צלחה... אני רוצה להביא דוראדו... מתחיל לסרוק בויה אחת אין כלום...
מתחבר לבויה אחרת עם העוגן ומוריד את הפארידה חיה!! ובינתיים מנסה להביא דוראדו בזירזור עם סקויד ומדאי בתור משקולת.. כלום יבש...לאחר רבע שעה מעלה את הפרידה המסכנה שנשאר ממנה לא הרבה בשל אבו קקות
יאלה הבייתה.. גורר סקוידים ואין כלום.. מקיף את העוניה.. עוןבר בגשר וכלום..
מוסיף מדאי לריג אולי יאכלו למטה.. כלום!!! ככה מנסה ומנסה והשעה כבר רבע ל1ויום שישי הגיע הזמו ללכת... זורק נותן לריג לשקוע... " זהו עכשיו הבייתה" אני אומר לעצמי תוך כדי שאני מתחיל לחתור... "חלאס לא נורא אז לא היו דגים היום" בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

איזה כייף רק נתתי כמה משוטים ויש משהו... מתחיל לגלגל ויש משהו כבד שנוגח מזכיר לי ממש את התחושה של הדג שברח בריף
משו כבד אני מחליט ללכת ראש בראש ומושך חזק כדי שלא יצלול ואז הולך המתח והדג ברח!! מעלה ורואה שהוא פתח לי את הסיכה ולקח את הסקויד איזה באסה . (כשהגעתי הבייתה זרקתי את הסיכות האלה) מחליף לסיכה חזקה שם סקויד חדש וחוזר לאותה נקודה כי הדריפט החזק לקח אותי.. מנסה ומנסה אולי איזה 10 זריקות וכלום כבר מאוחר מאוד מאוד והשעה 1 ורבע ויום שישי הגיע הזמןללכת... זורק נותן לריג לשקוע... " זהו עכשיו הבייתה" אני אומר לעצמי תוך כדי שאני מתחיל לחתור... "חלאס לא נורא אז לא היו דגים היום" בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בדיוק כמו קודם!!! רק שהפעם יש לי סיכה חזקה וקרס סירקלית (כי בסקויד החדש שמתי סירקלית.) מעלה יש פייט נחמד וכשהדג מגיע למעלה הוא מתחיל לקפוץ!!! דוראדו!! איזה כייף מביא אותו צמוד ונראה שהוא נרגע... מוציא את הרשת והדג מתחיל להשתגע!! בזזזזזזז כמה נסיונות כמה קפיצות באויר והוא אצלי!! מסתבר שסירקלית היה רעיון טוב..
שוב הדריפט לוקח ושוב גררתי לאותה נקודה אבל הם לא שם.. כמה זריקות עם היד... ואין כלום .. מוריד שוב... אולי פעם שלישית גלידה

גם לא.. חוזר לחוף עובר דרך הבויה הדרומית ואין כלום.. מגיע בסביבות 2 וחצי.
היה אחלה יציאה קצת מעצבנים האבונפחות האלה!! אבל בסך הכל נהנתי ב4 וחצי מגיע הבייתה ושוטף את הציוד ואפילו מכין את הוראדו לשבת!!

)