בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  קלמארי, GT, בוניטו דוראדו ועוד!!!
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: קלמארי, GT, בוניטו דוראדו ועוד!!!  (נקרא 3636 פעמים) הדפסה
דודופיש

חבר פורום

מנותק מנותק

קלמארי, GT, בוניטו דוראדו ועוד!!!
« ב- : ספטמבר 18, 2017, 23:56:32 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
18/9/2017שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) מים מלוחיםשקט עד גלי10 - 20 מטרדיג מקיאק בים - ז'רז'ור

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
23:00גיג קטן - דמוי לקלמאריקלמארי (דיונון)1 150גרם
9:30דמוי סיליקון - סקווידדוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל)2 1.5
10:30גיג מדאי/איציקו - אבו- נפחא (לגינון נודד)1 1.5 בערך

הדו"ח:
שלום חברים יקרים !!! האתר מספר 1
מזמן לא העלתי דוח אבל היציאה האחרונה הניבה שלל אז הנה הוא בא:

כבר משנה שעברה אני חם על הדוראדו ויש לי דודא לעלות צפונה אבל לא יצא לי... אני מפנטז על הצפון ואין הזדמנות אבל אני אופטימי שבין כל העבודות אמצה זמן...
והנה מגיע לו מפגש סגירת הקיץ בקפטן ג'ק ואני מבסוט לקרוא את הפרסומת...זה סיבה טובה לעלות צפונה... אני אומר לבוס שלי( שקנה גם הוא קיאק בגללי לאחרונה)שאנחנו חייבים להגיע למפגש ושאם הוא לא בא אני נוסע בלעדיו.... מתכנן להגיע למפגש ואז לז'רז'ר קלמארי, לישון בחוף ולצאת בבוקר עם הקיאק.
מתרגש . מכין קצת ציוד שולף סקוידים משנה שעברה שם להם קרסים ותוספות מכין את הציוד ויאאלההה שיגיע כבר ה12 לחודש אני על קוציםםםםם עצבן
במהלך סוף השבוע אני מבין שהבוס שלי לא יגיע ושאני אצטרך ליסוע לבד אז אני לא מוותר ומודיע שאני מגיע.
הבוס מודיע שנעבוד ביום שני בדרום.... וביקשתי לסיים עבודה ב15:00על מנת להספיק להגיע למפגש
יאלה קמים בבוקר ועפים לעבודה אני עובד במרץ על מנת להזדרז... ופתאום בלתם ועוד בלתם והשעה כבר שתיים ולא מספיקים אני מאיץ בו... כבר שלוש.. אני מתחיל להבין שאני יאחר עצבן... שעה נסיעה ממקום העבודה עד הבית עוד חצי שעה לארגן את הקיאק והציוד ועוד שעתיים ו20 עד לקפטן!!!
נראה שיש עוד עבודה של שעתיים לפחות אני לא מותר מתחיל לרוץ.. !!! חם חם ht:לעבוד כמו משוגע בם בם בם מטיס עבודה.. מפה לשם מסיימים ב4 וחצי ואז בום עוד בלתם שיט....
 יאלה מאיץ בבוס שלי  קיפול כלים זריז ויאלה בשעה 5 ורבע אנחנו על האוטו בדרך לקרית ארבע...
הבוס אומר לי אחי.. אתה לא תספיק...מתלבט עד הדקה האחרונה לצאת או לא.
מתקשר לשי..  "תגיד אם אגיע ב8 וחצי אספיק משו?" שי מעודד ואומר ששאספיק גם אספיק...
מגיעים לבית ב6 ועשרים אני מחליט לצאת.
תוך עשרים דקות  העמסתי את הקיאק וכל הציוד ויוצא לדרך מקווה לטוב... כבוד הרב רבע לשבע באוטו!!! (שיא חדש בהתארגנות ליציאה)
נסיעה של שעתיים עד הצפון ועוד 20 דקות עד הקפטן..
קצת שירים קצת מחשבות על הדייג ...  יש לי הרגשה טובה לגביי היציאה הזו ועל זה שלא ויתרתי יש לי הרגשה שאני הולך להנות ולצאת עם שלל!!ו..... הופ אני בצפון...
שעה 8 ו50 אני אצל הקפטן(כנראה שנסעתי קצת מהר חחח)
מגיע בהרצאה מתקבל בחום על ידי שי ושרגא!!! שמח לראות את כולם!!! מזל שלא אכלתי בבית ויצאתי מהר כי יש גם המבורגר ובייירהההההההה לחיים לחיים תודה רבה למארגנים!!! מתבייש

והנה מתחיל הדוח:       !!!!
כבר הרבה מפגשים שאני שולח את חכת המזל שלי ולא מעלה אפילו פרס אחד...
מוציאים פרס ראשון פרס שני  ובפרס השלישי אני אומר בלב "שלי" אבי חכם שולף פתק ואומר"כבוד לקיאקיסטים" אני כבר יודע..."דודופיש"  yahoo yahoo yahoo תודה רבה תודה רבה נרגש...הולך לקחת את הפרס בשווי 160 שקל לוחץ יד לכולם ,מבסוט. תודה רבה לקפטן ג'ק!!

בהמשך הולך לסאלח ומחליף את הפרס בבובות לקלמארי וג'גים ועוד כמה קשקושים וכמובן איזה כמה ג'יגים לבוס שלי שיתחדש בפרולר לאחרונה.

אחלה מפגש פוגש חברים מחליף מידע...
ויאלה הגיע הזמן לדוג... בדרך לאוטו אני רואה את סימולטור הדייג... מה לא נזרוק איזה בובה?
זה היה הכנה להבין קצת מה זה דג גדול... ... נלחמתי עם בוניטו וGT זה ממש מטורףף כמה חוט הוציא לי הגיטי כמעט סיים את השפולה... והבוניטו-נגיחות כמו על אמת!! היה ממש ממש כייף !!!(חחחחח  חשבתם שבאמת תפסתי בוניטו וג'י-טי ???בחלומות!! אין גי-טי בים תיכון זה היה רק בשביל שתיכנסו לדוח   )

עכשיו באמת מתחיל הדוח:   !!!!!!!!
נוסע מהקפטן בהרגשה טובה לכיוון נמל קיסריה ..מחנה את הרכב...
מאוד יפה כל העתיקות... מחפש את הדרך ובסוף מוצא את הנקודה(תודה רבה אבי חכם על ההכוונה)
לידי עוד שתי זרזרנים ושקט.. אני מתבודד חושב שבפינה שלי יותר טוב.. משך שעה אין כלום...
אבל יש לי תחושה טובה חוץ מיזה שאני חייב קלמארי טרי למחר...
באזה שלב כבר כואב הגב.. אז אני הולך ליד החבר ומתחיל לשוחח איתו.. בחור נחמד.. שולפים בובות מדברים על קלמארי וסבידה שיטות זירזיור וכו... עוד זריקות תוך כדי.. בכלל לא שמים לב ליד ולחכה... מגלגלים בלי תשומת לב... מעשנים סיגריה..."תראה את הבובה הזו,תראה את זו... זו שוחת בלה בלה בלה" עוד גלגול ועוד גלגול ... ובום!!! אני נעול yahoo yahoo yahoo yahoo יש משהו כבד ומשיכות
""""נעילה"""   "תביא את הרשת""" !!אני אומר לו ותוך דקה קלמארי יפה בחוץ...עכשיו אני מסודר..בקיצור מנסים עוד 20 דקות וכבר מאוחר.. אני צריך לישון.. (( לצורך המחקר של הבנות מאוניברסיטת תל אביב הייתי כשעה ו50 והוצאתי קלמאר 1 היו איתי עוד 2 אנשים שהיו כשעתיים וחצי ולא הוציאו כלום))נוסע לחוף פורש שק"ש והולך לישון אחלה אויר אחלה ים תודה הקדוש ברוך הוא על הכל!! איזה שינה מתוקה

בחמש וחצי השעון מעורר.. אוף רק עוד קצת...מתקרבל לי בשקש.. פותח את העניים ב6.
יאלה.. עף מהשקש מעיף את הקיאק והציוד ו 6:20 אני מאורגן הליכה של 300 מטר... להחזיר את העגלה לאוטו פה שפ.. 6:30במים.
גורר סקוידעם רצועות קלמארי טרי (מאמש) ויו זורי קריסטל..
אין כלום בערך ב7 מגיע לאיזור שהפיש מראה משו סביב ה11 מטר מצפון לגזרה... אני חותר הלוך ושוב הלוך ושוב הלוך ושוב... כלום.. מוריד חי מוריד מדאי מוריד פיתיון.. כלום . וואלה לא יודע פרט לטיזרים חתוכים בשל אבו קקות עצבן
מנסה ומנסה..  ג'יג... אינציקו.. נאדה  טוב לפחות הפיש הראה משו ;)יאלה כנראה שזה לא פה...רבע לשמונה מחבר שוב טרולינג ועולה לכיוון ה17 חותר לדרום הגזרה בדרך כמה נקודות גם הן ריקות מה יהיה? ?? יהיה טוב!!
ממשיך.. עוד נקודה ועוד נקודה סורק רצף נקודות.. מסתובב ליד אוניות וכלום...
באיזה שלב הייתי ליד אוניה ועברה סירה שם במהירות .. הייתי בין הסירה לאוניה . הגלים שבאו מהסירה טילטלו אותי אבל הייתי יציב ואז הם נפגשו באוניה וחזרו אז היה גל שבא וגל שחוזר מתנגשים אחד בשני. בקיצור זה יצר סואאל של איזה מטר וחצי שמתנפץ כמו גל חוף. ואני כמו איזה נמלה קטנה בכל הבלאגן העוצמתי הזה... מיד קלטתי שאני בסכנה.
עוד לפני שהגלים חזרו אלי. הרמתי את החכה במהירות הבזק!!!!
ויישרתי את עצמי אל מול הגלים. חרטום מול גל.!!! יאלה אני חזק יהיה טוב. וזה הגיע ממש מפחיד אני עולה ויורד ונזרק... ואיזה סוואלים ממש סערה... חבר'ה אם נקלעתם למצב כזה אל תפחדו מיד להיות עם חרטום בכיוון הגל או נגד ולא להיות עם צד הקיאק לכיוון הגל בשום פנים ואופן... הזרם מטה אותי שמאלה ואני נותן ברקס חזק בימן עם המשוט ומייצב אצת עצמי ומיד נופל אל תהום המים שבין סוואל לסוואל .
אחר כך הסוואלים החלו להשבר בעוצמה .. זורקים אותי קדימה וגם מקדימה יש גלים שמגיעעים מאיפה שעברה הסירה קיצור לא נעים אבל אני שומר על יציבות וחרטום ישר ,מתחיל לחתור למרחק כדי לצאת מהבלאגן.. התחלתי " לתפוס את הגלים" וממש כמו יציאה מהחוף גלשתי בגלים שבאו מכיוון האונייה רק שבדרך אני אוכל את הגלים הנגדיים(בבקשה מכם אנשי הסירות.. אם יש לכם 2 מנועים של 250 כוח אל תסעו לידי ב60 קשר.... זה לא כייף) שבח לאל יצאתי מהסכנה והקיאק לא התהפך.. דרך אגב אצלי הכל משופצר אז לא היה סוף העולם גם אם הייתי מתהפך..
כדאי שלא יישאר שם... שלא אקלע שוב למצב כזה.. אני פונה לצפון מערב ומגיע לנקודה ב19 מטר.השעה 9 ורבע
יש דגים בפיש!!!
גורר .. עובר עם הבובות את האיזור וכלום.
אוסף את הסקויד אלי ומוסיף מדאי בסיכה כדי שישקע(עכשיו יש לי מדאי ואחרי המדאי מטר עם סקויד ורצועות קלמורי..
זורק לאיזור .. מתחיל לגלגל  www_MyEmoticons_com__fishing;ויש נקירה  049s;איזה כייף.. טרררר  חשמל!!!כמה נקירות משך הזירזור .. זורק שוב יש עוד נקירה ובםםםם פצצה מחכה שנייה והוקסט!!! הוא נעול בראוו בראוו בראוו yahoo yahoo yahoo
 איזה כייף אני רואה את המשוגע היקוק קופץ מעל המים עם הסקויד בפה ממש כייף תוך כדי הפייט הוא בורח לא נורא עוד זריקה ומיד נעילה והפעם הוא על הקיאק דוראדו של כ750 גרם שיגע אולי .. כמה שהוא מפרפר בתוך הרשת..
בקיצור תענוק כל זריקה יש לעילות אבל הם בורחים.. אפילו זוגות אחד על המדאי ואחד על הסקויד.... נמאס לי.. אני מעלה את החכה (בדרך עוד נקירות כמובן) ומחליף לקרס של היבוסה עכשיו נראה אותכם שדים ירוקים paddle paddle paddle
יאלה זורק ומיד שוב חגיגה עוד נעילה הוקסט והדג למעלה זהה בגודלו לשני .... מצטרף אלין לשחילר למנוחת עולמים.
וככה משך 10 דקות יפות עוד זוגות ועוד נעילות... אבל כולם בורחים... הדריפט לוקח רחוק כבר אין נקירות.. אז אני חותר חזרה לאיזור ושוב בלאגאן.. דוראדו גדול יותר בורח לי ממש ליד הקיאק פייט מהנה..
ואז  זרקתי שוב וננעלתי עלל משהו ענק...הדג מושך ומושך ומושר.. אני סוגר שפולה ללא הועיל מידי פעם מצליח לעלות מעט אבל הדג לוקח.. והוא ממש מצמיד לי את היד למטה אל הקיאק והחקה משתחווה וכבר נכנסת למים ובזזז בזזז בזז ממש כמו בסימולטור עם הגי טי ... טוב שלמדתי קצת מה זה דג גדול .. מתחיל להעלות אותו מידי פעם נגיחות.. עוד לא ראיתי צללית והדג ברח.. חבל. אבל לפחות היה מהנה. ממש פייט התאמצתי זה היה דוראדו ממש גדול... או אולי אינטיאס .

אחרי זה שקט.. התייבשתי שם.. עברתי לנקודה אחרת וגם שקט ניסיתי חי ומדאי ותוך כדי לזרזר וכלום... פתאום בזזזז על המאי איזה כייף. מעלה .. אבו נפחה קילו וחצי.. את הקלמאר שהורדתי פירקו תוך 5 דקות ואף חתכו את הקבל פלדה!!!! אבו קקות!!!וזהו חברים חזרתי שוב לנקודה של הדוראדו והם לא היו... השעה כבר 1.. מחבר טרולינג ומתחיל לחזור.. עובר בנקודות הדרומיות אבל הים עולה והרוח נעשת צפונית חרישי. אין זמן להורידג... ממשיך בטרטלינג עד החוף מבסוט מאוד על השלל ועל הכייף.
מחזיר ציוד .. הולך לאיזה טבילת התרעננות ויאלה הבייתה( בשביל המחקר הייתי7 שעות והוצאתי 2 דוראדו ולגינון נודד)

היה כייף בצפון!!! לסיכום
היה אחלה מפגש !! ו זכיתי בפרס,תפסתי קלמארי,ותפסתי דוראדו....
אז מה בוס? היה שווה לעלות בדקה התשעים או לא?

.
עריכה אחרונה: ספטמבר 19, 2017, 00:00:41 AM על ידי דודופיש
-------------------------------
תן לו דג והוא יהיה שבע ליום,למד אותו לדוג והוא יהיה שבע,מבסוט,רגוע,טוב לב לכווללל החיים!! :-)
 IP: [ מחובר ]
gramsi

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קלמארי, GT, בוניטו דוראדו ועוד!!!
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 19, 2017, 03:22:46 AM »
אחלה של חוויות ,  ודגים ,
מזל טוב על הזכייה ,

TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

« הגיב #2 ב- : ספטמבר 19, 2017, 05:04:31 AM »
איזה דו"ח דודו , ממש סיפור חיים  גיחוך

טוב לשמוע שכל הלחץ מהעבודה לא היה לשווא ויצאת נשכר גם מהמפגש וגם מהים.
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ספטמבר 19, 2017, 07:44:59 AM »
דודו, דוח מהנה  ומפורט כמו שצריך ++ בראוו
טוב שהגעת למפגש ורק בזכות הדוח הזה 
מקווה שתמשיך לפנק אותנו בעוד דוחות רבים כאלו 

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

מאור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ספטמבר 19, 2017, 07:48:13 AM »
כל הכבוד על ההשקעה למרות הכל בסוף גם הגעת למפגש וגם יצאת לדוג  שמש זורחת
אין יותר טוב מזה  אתה בסדר
סכתין על הדוח אחי כל הכבוד  אתה בסדר
מאור מזרחי
ג'מאל מ.
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ספטמבר 19, 2017, 08:40:27 AM »
איזה דוח !!! שאפו

בראוו בראוו בראוו
קישור לערוץ ה-Youtube שלי
Reels:
Shimano Rarenium CI4 1000FA
Shimano Sustain 3000FE
Shimano Twin Power SW-5000XG
Rods:
Graphiteleader Calzante EX-762UL-T
TENRYU Pleiadis PL83L
YamagaBlanks BlueSniper 95M
BlackHole Dark Horse P
 IP: [ מחובר ] WWW
Israel Y

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : ספטמבר 19, 2017, 08:47:13 AM »
חשבתם שבאמת תפסתי בוניטו וג'י-טי ???בחלומות!! אין גי-טי בים תיכון זה היה רק בשביל שתיכנסו לדוח 

דוד הרגת אותי עכשיו.
אחלה דוחה, יפה ומפורט. שמח על התפיסות, של הקלמארי ושל הירקרקים האקרובטים.

יש לי תחושה שעכשיו תרצה להגיע יותר לאזור הזה
ronenmoa

חבר פורום

מנותק מנותק

הים הוא המנוע של הנשמה

« הגיב #7 ב- : ספטמבר 19, 2017, 10:16:13 AM »
רק על ההשקעה שלך  wnd:כבוד גדול
איזה דייג אנטנסיבי ומלא בחוויות.
דודופיש

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ספטמבר 19, 2017, 12:18:22 PM »
חשבתם שבאמת תפסתי בוניטו וג'י-טי ???בחלומות!! אין גי-טי בים תיכון זה היה רק בשביל שתיכנסו לדוח 

דוד הרגת אותי עכשיו.
אחלה דוחה, יפה ומפורט. שמח על התפיסות, של הקלמארי ושל הירקרקים האקרובטים.

יש לי תחושה שעכשיו תרצה להגיע יותר לאזור הזה
בוודאי שאגיע שוב לאיזור !!!
תן לו דג והוא יהיה שבע ליום,למד אותו לדוג והוא יהיה שבע,מבסוט,רגוע,טוב לב לכווללל החיים!! :-)
אלירן הטבח

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ספטמבר 19, 2017, 12:54:12 PM »
אחלה דוח מושקע ביותר
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

« הגיב #10 ב- : ספטמבר 19, 2017, 13:03:34 PM »
כמו שאמרתי ואני לא חוזר בי  מוציא לשון

"כבוד לקיאקיסטים - דודופיש" 

סיפור מפחיד עם הגלים של הגוררות באיזור הזה  paddle

שמח שהכל נגמר בצורה חיובית  כבוד הרב

שמחתי לעזור ואשמח גם בעתיד 
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
דודופיש

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : ספטמבר 19, 2017, 21:02:52 PM »
כמו שאמרתי ואני לא חוזר בי  מוציא לשון

"כבוד לקיאקיסטים - דודופיש" 

סיפור מפחיד עם הגלים של הגוררות באיזור הזה  paddle

שמח שהכל נגמר בצורה חיובית  כבוד הרב

שמחתי לעזור ואשמח גם בעתיד 

אין עליך יא אבי!!!
תומר בכר

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : ספטמבר 20, 2017, 12:41:04 PM »
דודו איזה דוח מדהים

סחטיין על ההשקעה וכבוד על הירקרקים

הקטע אם הגלים מטורף,איזה קיאק יש לך?היו בידונים?

Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : ספטמבר 20, 2017, 13:21:36 PM »
דודו 

איזה דוח .....תאמין לי קקראתי עם חיוך על הפנים לכל הדרך
שאפו על ההשקעה מגיע לך כל פרס (בין אם בהגרלה ובין אם במיים קריצה )

כל הכבוד על הנחישות וההתמדה  הגזעי
העברת יום הרפתקאות בכיף  אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : ספטמבר 20, 2017, 16:06:16 PM »
איזה דו"ח בונבוניירה
ומחיאות הכפיים הנלהבות - כי הדבקת אותי דודו בהתלהבות שלך...
אחרי כזה דו"ח דיג -
חסר לך שנשמע שיצאת לדוג ואין עוד "דוח דיג של השמחות" (כלשונם של יוסי אסולין ושרון) קריצה

אהבתי מאוד את ההקדמה דודו, אדיר...
מקווה שעשית העתק-הדבק לשרשור סיכום המפגש, ואם טרם - אז בדחיפות אחרת  paddle ..

המשך הדו"ח מעניין ומלהיב לא פחות...
מורגש כי בקלילות ובשמחה נהנית מכל רגע, כולל מהבריחות...

לגבי הדוראדו -
יכלת לתפוס הרבה הרבה יותר בזכות הקלמארי, ועם הרבה פחות בריחות - עם ציוד ושיטה מתאימים..
תציץ בתגובות שלי לדוחות הדיג האחרונים עם תפיסות דוראדו שעלו ביומן הדוחות -
תציץ בכלל בדוחות הדיג עם תפיסת דוראדו מסירה או קיאק שעלו בשנים האחרונות..
תיישם - ותרוויח חוויה מעולם אחר...

לגבי הגלים שחטפת - חשוב מאוד שהעלית את זה!

ראשית, בצדק ציינת - חרטום מול הגל ולא לתת דופן כי אפשר להתהפך!
*מבחינת תמרור אזהרה - מציע בחום לקיאקיסטים לא להצמד לאניות,
אם רואים סירה מגיעה מרחוק ובמהירות - להתרחק מאניות ומצופים "מרחק בטחון" מספיק...
*מצטרף לבקשתך מדייג סירות - אל תעשו מה ששנוא עליכם:
אל תעשו לקיאקיסטים מה שמלחיץ אתכם מצד ספינות חיל הים וספינות נתב שנוסעות מהר ומרימות גל.
רואים קיאקיסט - מתרחקים או מאטים..

נ.ב.
איפה תמונות מהים? מגניב

עוד נ.ב.
שאלת כאן את הבוס אם היה שווה..
תמסור לו שהוא מתבקש להתייחס - אחרת במפגש הבא "נעשה לו שמיכה" אביל
עריכה אחרונה: ספטמבר 20, 2017, 16:07:41 PM על ידי rafi
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה