בס"ד
מקצוען זה דבר יחסי לחלוטין... הכל בהשוואה למי אתה שואל את זה...
תקח לדוגמא אדם שמעולם לא דג ולא מבין בסוגי החכות ואינו מודע לעולם הז'ירז'ור... כשהוא יראה אותך בים לראשונה הוא יהיה המום שבכלל אפשר לתפוס דגים עם בובות, ולכן בשבילו אתה מקצוען, ובצדק.
אבל אם אתה תשווה את עצמך לדוגמא לאייל או שרון שיודעים לקרוא את הים טוב יותר ושיודעים להתמודד עם דגים גדולים יותר, אז בעינך אתה לעצמך לא מקצוען כי אתה יודע כמה אתה חסר בידע לעומתם ובעינך הם מקצוענים, ושוב זה בצדק.
אך מה יקרה אם יבוא לדוגמא מרקוס וידאליס לביקור אז הרבה מהאנשים שאתה תחשיב אותם כמקצוענים הם כבר יוחשבו כחובבנים לעומתו... וכך הלאה.
הציוד כמו שאמרו לא מחשיב את המקצועיות אלא דרך התפעול שלו. מה היית אומר אם היית רואה אדם שאומר שהולך לדוג אינטיאסים עם חכה סינית פשוטה שעולה 50 ש"ח? אבל תחשוב מה היה קורה אם אחרי חצי שעה היית רואה אותו מוציא אינטיאס של 12 קילו... מה תגיד?
בדיוק
ואני מוסיף
הרבה פעמים מתוך שורה של מזרזרים ותיקים וצנועים
תופס החדש ולא פעם ראיתי אך המקום הנכון והזמן הנכון קובעים מי יצא עם דג
ולדעתי מי שמכיר את הים ויודע איפה להיות ומתי הרבה יותר חשוב מלדעת את כל סוגי החכות הרולרים החוטים הסיכות ולבסוף הפעלת הדמויים
מיקצוען זה שם חיבה למישהו שעושה לנו טוב על הנשמה עם הדוחות שלו כמו כן אלוף ותותח
לעולם תהיה תלמיד ואני מעיד על מי שאני מכיר ולומד ממהם שהם תמיד פתוחים ללמידה ומכבדים את הים ואת הורסיטליות שלו
ולא לוקחים שום דג כמובן מאילו
בים הכל יכול להיות ואין אדם שיודע את כל סודות הים ומה שכבר יודעים תלוי על חוט דק
תשאר תלמיד ככה המקצוענים שאני מכיר נוהגים
שאתה מדבר על החובבן שתפס דג מכל המקצוענים אתה מתכוון אלי???

מבחינתי אין דבר כזה מקצוען שאתה יודע איך לעבוד ואתה יודע מה עושה לך כיף אתה מנצח
המון פעמים אני יכול לצאת עם יותר דגים או לפחות עם דגים יותר איכותיים אך אני מעדיף לשחק עם טלויזיות וכו
ובכלל שאני הייתי במקור דייג פיתיונות הייתי תופס "יותר " עד שלמדתי לזרזר
השאלה היא מה המטרה שלך ...ואיך אתה פועל להשיג אותו ( ולא אם מישהו חושב עליך שאתה מקצוען או לא )
ואני מכיר מלא חברה תותחים שמרגישים שהם עדיין לומדים בכל פעם
לפחות מבחינתי ( ואני מאמין שרוב הפורום כמוני ) הדייג הוא הובי וביום שהוא יהפוך למקצוע ( עבודה ) אני יברח ממנו