תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
18/8/2017 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
ערב | בצק רגיל - המתכון הסודי :) | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 13 | |
ערב | בצק רגיל - המתכון הסודי :) | סרגוס (סרגוס משורטט) | 3 | |
ערב | בצק רגיל - המתכון הסודי :) | ברקן אדום (מואסטה / אדמונד) | 3 |
הדו"ח:
מה קורה חברים,קרה לכם שהיה לכם תקופת יובש בדיג וגירד לכם בידיים לתפוס?
לי זה קרה בזמן האחרון ואחרי החוויה בבלארוס החלטתי לחזור לשיטה האהובה עלי חכה בינונית (אורך 3 מטרים משקלי זריקה 10-30) ורולר קטן לאחסון חוט ולפעמים זריקה בינונית אז שיהיה יותר מ4 מ' חוט...ובצק במתכון הסודי

החלתי על ההכי פשוט ונוח לשימוש של ______מצוף_________*חיבור לחוט אחר ____משקולת פקמן 2 ג'ר______קרס 8
מארגן לאבא את הבוס (החלטתי שהיום אני רוצה רק עם החכה הקצרה אז לא התחלתי לארגן בוס נוספת לעצמי.לפעם הבאה מסקנה:לקחת מצוף כמה שיותר קטן ומחזיק תחת עומס משקל נמוך=יותר רגש במצוף ובחכה בזמן האכילות של הדגים (בבוס,בחכה הקטנה שמתי את הציוד הכי קל שיש לי בשביל לדוג יותר על הראייה של המצוף הקטן כי בעצם דגתי מעל בור של דגים וחכה קצרה זה האופציה העדיפה בשבילי למקום ספיציפי זה ומצוף קטן תורם לרגש ועדיין רואים אותו לעומת המצוף של הבוס שהוא 4 גרם נראה לי ולא רואים עליו אכילות כמעט.)יוצאים עם אבא ונוסעים 25 דקות עד הנקודה שרציתי והולכים קצת מהחנייה ברידינג עד לבור שלנו,מגיעים אין אנשים וטוב שכך דיג שקט מביא יותר תוצאות.הסקתי לפני דיג זה עוד מסקנה שעשיתי מניסוי (זרמתי עם הניסוי של עצמי תוך כדי דיג-לא לדאוג לא נוסה על בעלי חיים

והיא:בדיג הצבע שהכי כדאי לשים במצב שאין עננים לפני שקיעה-אפור כשיש עננים ירוק עובד אחלה על דגי הבורות ולא מבחינים בך ולא חושדים בפיתיון שאני מלפף אותו בצורת תולעת (לפעמים עם תוספת ריח לאחרונה בלי בפעמים האחרונות שהלכתי) עם הקרס מתחת שיתפס איפה שלא ינגס (לא קרס משולש) ואחרי כל הנסיונות הגעתי למסקנה שבדיג מסוג זה בשעות העדיפות עליי הצבעים היעילים ביותר ללבוש הם אפור וירוק נגיד שילבתי בשתי היציאות חולצה חומה ירוקה כהה ומכנס כדורסל אפור ונעלי שורש שהקלו מאוד עליי בהליכה והיו מאווררות במקום ללכת עם נעל סגורה ולהזיע בה ובגרביים.
הגענו לנקודה לקראת 17-40 +- והתחלנו בסביבות 17-45 לדוג והבעיה הראשונה הייתה הבוס-אני אומר נתחיל בנאחס נסיים במזל וצדקתי,הבוס עשתה לנו קצת בעיות בהתחלה סיבה 1-החוט יצא קצר ב2 מטרים מהאורך הרגיל כנראה כתוצאה מהסיבוך בו קודם וחתכתי את הקצה איפה שהסתבך וקשרתי אז לא האמנתי שיצא כל כך קצר,2-הפקק למטה של המקל שהחלפתי כבר מתישהו נשבר לגורמים ואילץ לדוג עם חכה מתוחה עד הסוף וסיכון לשבור גם את המקל (הסתדרנו בסוף) אבא הלך לקשור מחדש את החוט והוסיף שני מטר מהחוט שהיה בתיק (אותו חוט שהיה על המקל ועוד שני מטר מחוט זהה רק שלא היה במים עוד..)והתחיל לדוג גם,בזמן הקשירה אני מזהה אצלי אכילות ראשונות על הבצק וזורק לקצה הבור ליד עליית הסלע שקרובה אליו לאחר חמש שניות אראס בגודל ס''מ וחצי בודק את הסבלנות שלי אליו,אני מזהה שנתפס בעין אז אני מוציא את הקרס עם העין מחזיר אותו ליד והוא שוחה בסוף לא נראה לי ששרד את הדקירה ומוריד את העין שלאו וזורק אותה גם ודג סלע אוכל אותה (קטע מצחיק התפקעתי מצחוק שם כמעט אבל התאפקתי שלא).מתחיל לשלוף אראסים חמודים כל אחד יותר גדול מהשני ואבא גם פעם בכמה דקות כשהם בולעים חזק הוא מוציא,אחרי כמה וכמה אראסים אבא מוציא סרגוס קטן מבור סמוך ורחוק יותר מהחוף שאני לא הייתי מגיע אליו בגלל האורך של החכה (נשאר עם הפייט של הערסים שרצו כבר לדקור אותי

בסוף השקיעה ממש לפנות לילה אין שמש וכמעט אין אור אני מקבל הפתעה נעימה-נעילה חזקה ופייט יותר חזק ממה שהיה לי עד אז אני רואה שיוצא דג שלא יצא לי לפגוש פנים מול פנים אלא רק בדוחות דיג או במגדירי דגים דג שהתחמק ממני הרבה זמן מהסיבה שלא ידעתי לתפוס אותו-הברקן.אומנם היה פייט כיף אבל שליפת הקרס תהליך פחות נעים בגלל הקוצים שלו שנדקרתי למרות מגבת עבה ששמתי עליו,לא היה דם אבל הדקירה יותר כאבה מדקירה של אראס ביד חשופה,בקיצור צקעת אאוץ' ששמעו גם בטיז אה-נבי שחרור איתי של הדג מהקרס פשוט היה רעב וקפץ על הבצק כאילו צם יומיים הוצאה עם פלייר שחרור ושחייה של הדג ועוד בצק על הקרס בניסיון אחרון לתפיסה,אכילות ועוד אכילות (3 החלפות בצק בדקה בגלל אכילות בלי נעילות) ובהבא נתפס עוד ברקן בקצת קטן מהקודם שחרור מהיר מהקרס ושיחרור זריז חזרה למים אומר לו ביי ביי יפה ומקפל הכל ומתחילים לזוז הביתה.
מגיע יום למחרת ויש לי וואחד גירוד בידיים ודודא שלא נגמרה מאתמול ואומר לאבא שאני רוצה ללכת שוב מגיעה השעה 4 אחה''צ והוא אומר שנוסעים,הוא אמר שאני אלך לדוג והוא ואמא ילכו לטייל על החוף,מכין בצק קושר ריג מחדש מתארגנים ויוצאים,מגיעים,אני ממהר לנקודה לפני שייתפסו לי את המקום כי במוצש יש הרבה דייגים באיזור ואני רואה שאת הנקודה החמה תפסו ואת שלי מיום לפני עוד לא אז נעמד פותח חכה ודג לי בשקט ותופס 2 סרגוסים קטנים ומשחרר תופס עוד דג סלע מניסיון מכוון לתפוס אותו בסלע ומשחרר ומגיעים עוד שני דייגים לאיזור ומתחיל להיות צפוף ופחות אופציות לדוג ואחרי שכל הדייגים הולכים (4 אנשים היו חוץ ממני) אני נשאר בשקט שלי ומתחיל להרגיש אכילות אני עושה טעות ועובר לנקודה שהייתה החמה כמו ילד קטן עשיתי את זה אבל חזרתי תוך 3 דקות מרצון להיות בבור (כל הזמן הזה אחרי שהחלטתי לעבור מקום ההורים כבר היו לידי) אחרי זה הולך לצד של הבור בניסיון לתפוס עוד ברקן שיסיים לי את היום בטוב ובהרגשה שקיבלתי בונוס מהכחול הגדול

מקווה שתהנו מהדו''ח ושכל החפירה שלי השתלמה ועזרתי במשהו למישהו ואשמח שתתנו הארות והערות על הדוח.
רובי