פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   ז׳רז׳ור בכנרת |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ז׳רז׳ור בכנרת (נקרא 1967 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שךום לכולם sml39;אני דייג מתחיל  ורוצה לנסות את מזלי פעם ראשונה בכנרת אבל לא כל כך יודע מאיפה מתחילים,יש לי חכת אולטרא לייט וחכות בוס יש לי כמה דמויים של מלוחים כמה סיליקונים וכמה שאלות: באיזה נקודות כדאי לנסות (שאפשר למצוא בווייז)?מה ההבדל בין דמויים של מלוחים לדמויים של מתוקים ואם אפשר להשתמש באותם דמויים? ומבחינת בוס איזה פתיון מומלץ? תודה רבה לעוזרים ומקווה לשתף פה בדוחות כמו שלכם 
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד קודם כל, ברוך הבא לפורום  לגבי הז'ירז'ור בכינרת תתחיל בלקרוא את המאמר הבא: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2416:2012-03-12-20-42-23&catid=126:2011-05-29-09-44-34&Itemid=194לגבי המקומות, אני לא מכיר מקום בכינרת שהוא לא טוב (יתקנו אותי החברים שהם הרבה יותר מנוסים ממני). אני אישית תפסתי בכל מקום שאליו הלכתי בכינרת ומעולם לא חזרתי משם בידיים ריקות. לגבי ההבדלים בין דמויים למתוקים לבין דמויים למלוחים, אז הקרסים למלוחים הם יותר עמידים למלח - אבל בלי שום קשר, אתה תהיה חייב לשטוף את הציוד לאחר הדייג. במקרה הספציפי שלנו כאן בישראל גם גודל הדמויים קובע. במלוחים (או במילים אחרות בים) מגוון הגדלים של הדמויים הוא רחב יותר. אתה יכול להתחיל מדמויים קטנים באורך של 4 ס"מ ועד...עד... למים מתוקים רוב הדמויים שיעבדו לך יהיו עד אורך של 5 ס"מ. ההבדלים בגודל הם לא באמת קשורים למים המתוקים או המלוחים אלא למציאות הדגים שחיה כאן בים, באגמים ובנחלים בישראל. שיהיה בהצלחה... 
|
|
עריכה אחרונה: יולי 27, 2017, 05:14:10 AM על ידי אברהם כהן
|
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תתחיל לעבוד עם ניקלים/ג'יגים קטנים 3-7 גרם. כל מה שמתאים למלוחים יתאים למתוקים. להיפך, יש יותר סיכוי שהקרסים יחלידו (תמיד ניתן להחליף)
|
|
|
|
|
אז באמת ניסיתי עבודה עם ג׳יגים קטנים וניקלים בין 3 ל7 גרם אבל בכל זאת לא עלה כלום טיפה מאכזב אבל בעיקר מאתגר לפעם הבאה ניסיתי גלגול מהיר בינוני ואיטי עם הקפצות ובלי הקפצות בחלק מהפעמים שהייתי עם ניקל בצבע כסף ראיתי רדיפות אחריו אבל לא היו תקיפות איך אני יכול לשפר את הפעם הבאה?
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
רק סבלנות , אין דרך אחרת לדעתי נראה , מהתיאור שלך, שאתה עובד כמו שצריך אם תרצה יותר אקשן של ביניות , אז או מהזריחה +שעתיים , או שעה לפני שקיעה, אלו השעות ,שמנסיוני, הביניות תוקפות , עדיפות לניקל מוזהב
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
אז באמת ניסיתי עבודה עם ג׳יגים קטנים וניקלים בין 3 ל7 גרם אבל בכל זאת לא עלה כלום טיפה מאכזב אבל בעיקר מאתגר לפעם הבאה ניסיתי גלגול מהיר בינוני ואיטי עם הקפצות ובלי הקפצות בחלק מהפעמים שהייתי עם ניקל בצבע כסף ראיתי רדיפות אחריו אבל לא היו תקיפות איך אני יכול לשפר את הפעם הבאה?
בס"ד בפעם הראשונה בחיים שלי שהלכתי לז'רז'ר בכינרת זה היה עם דמוי כפית כסופה. שהיה לה מעין נוצה קטנה בצבע אדום מאחורה. במשך 3 שעות רצוף שעמדתי שם לא תפסתי כלום. רק בסוף שהיה כבר שעת ערב מאוחרת תפסתי את המושט הראשון. ושיניתי קצב גילגול ושיניתי צורה כל הזמן. שום דבר לא עזר. אחרי הפעם הזאתי פשוט למדתי לשנות דמויים. ואחרי 15 דקות שאני מנסה דמויים שונים מצאתי את מה שכן מושך את הדגים באותו יום ספציפי. ואז בחצי שעה הוצאתי 15 דגים. תגוון, לא הלך ג'יג כסוף, אז תנסה בצבע ורוד. לא עובד ורוד תנסה בצבע תכלת. ניסית את כל שלל הצבעים תנסה ניקלים, שוב תחליף צבעים. אני יכול להגיד לך שיום אחד בכינרת רק ניקל חצי כסוף וחצי תכלת עבד לי, אני מחליף לאותו ניקל אבל רק כסוף והוא לא עבד, ניקל נוסף בצבע ירקרק לא עבד, החזרתי לחצי כסוף חצי תכלת ושוב תפס דגים. אם גם שלל הג'יגים ושלל הניקלים לא עבדו..... תעבור לציקדות או סוגי דמויים אחרים. אבל אני חושב שעם ניקלים וג'יגים זה יספיק. זה אישית מה שאני עובד לרוב (בתוספת ציקדות) ותמיד תפסתי. שיהיה בהצלחה
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
בס"ד בפעם הראשונה בחיים שלי שהלכתי לז'רז'ר בכינרת זה היה עם דמוי כפית כסופה. שהיה לה מעין נוצה קטנה בצבע אדום מאחורה. במשך 3 שעות רצוף שעמדתי שם לא תפסתי כלום. רק בסוף שהיה כבר שעת ערב מאוחרת תפסתי את המושט הראשון. ושיניתי קצב גילגול ושיניתי צורה כל הזמן. שום דבר לא עזר. אחרי הפעם הזאתי פשוט למדתי לשנות דמויים. ואחרי 15 דקות שאני מנסה דמויים שונים מצאתי את מה שכן מושך את הדגים באותו יום ספציפי. ואז בחצי שעה הוצאתי 15 דגים. תגוון, לא הלך ג'יג כסוף, אז תנסה בצבע ורוד. לא עובד ורוד תנסה בצבע תכלת. ניסית את כל שלל הצבעים תנסה ניקלים, שוב תחליף צבעים. אני יכול להגיד לך שיום אחד בכינרת רק ניקל חצי כסוף וחצי תכלת עבד לי, אני מחליף לאותו ניקל אבל רק כסוף והוא לא עבד, ניקל נוסף בצבע ירקרק לא עבד, החזרתי לחצי כסוף חצי תכלת ושוב תפס דגים. אם גם שלל הג'יגים ושלל הניקלים לא עבדו..... תעבור לציקדות או סוגי דמויים אחרים. אבל אני חושב שעם ניקלים וג'יגים זה יספיק. זה אישית מה שאני עובד לרוב (בתוספת ציקדות) ותמיד תפסתי. שיהיה בהצלחה בדיוק 
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
 |
|
|
בס"ד בפעם הראשונה בחיים שלי שהלכתי לז'רז'ר בכינרת זה היה עם דמוי כפית כסופה. שהיה לה מעין נוצה קטנה בצבע אדום מאחורה. במשך 3 שעות רצוף שעמדתי שם לא תפסתי כלום. רק בסוף שהיה כבר שעת ערב מאוחרת תפסתי את המושט הראשון. ושיניתי קצב גילגול ושיניתי צורה כל הזמן. שום דבר לא עזר. אחרי הפעם הזאתי פשוט למדתי לשנות דמויים. ואחרי 15 דקות שאני מנסה דמויים שונים מצאתי את מה שכן מושך את הדגים באותו יום ספציפי. ואז בחצי שעה הוצאתי 15 דגים. תגוון, לא הלך ג'יג כסוף, אז תנסה בצבע ורוד. לא עובד ורוד תנסה בצבע תכלת. ניסית את כל שלל הצבעים תנסה ניקלים, שוב תחליף צבעים. אני יכול להגיד לך שיום אחד בכינרת רק ניקל חצי כסוף וחצי תכלת עבד לי, אני מחליף לאותו ניקל אבל רק כסוף והוא לא עבד, ניקל נוסף בצבע ירקרק לא עבד, החזרתי לחצי כסוף חצי תכלת ושוב תפס דגים. אם גם שלל הג'יגים ושלל הניקלים לא עבדו..... תעבור לציקדות או סוגי דמויים אחרים. אבל אני חושב שעם ניקלים וג'יגים זה יספיק. זה אישית מה שאני עובד לרוב (בתוספת ציקדות) ותמיד תפסתי. שיהיה בהצלחה בדיוק כך  גם בים וגם בכנרת , בזרזור יש להיות הרבה יותר דינמי הן בהחלפת דמויים והן בנקודה עליה עומדים..
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
תודה רבה חברים אני נוסע בשבת משעות הבוקר אעדכן 
|
|
|
|
|
לפי דעתי אל תשתגע אם דמויים יותר מדי... תתחיל עם 2 ציקדות 2 ניקלים תנסה מגוון שיטות עבודה ושאתה מזהה את הקרקע תתחיל להאט את הקצב ותן הקפצות.... אני בחיים לא החלפתי בכנרת יותר מ2 דמויים ביציאה האמת היא שאני נופל על ציקדה..אני לא מוריד אותה מהסיכה  בהצלחה שיהיה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
קבל המלצה: כנס ליומן דוחות הדיג, כנס לדוחות בהם יש אייקון ירוק מימין - מסמן שזה דו"ח דיג במים מתוקים.. בחלק מדוחות הדיג יש סרטונים (למשל כך בכל דו"ח של שרגא) וכמעט בכולם פרטים ונתונים... הנתונים יסייעו לך להבין מה עובד, הסרטונים יעזרו לך להבין את שיטת העבודה... אגב, בדוחות של שרגא יש גם הרבה דוחות עם תמונות של הדג והדמוי בפה - ורואים מצוין... תודה רבה חברים אני נוסע בשבת משעות הבוקר אעדכן  מצפים לשמוע מה היה...
|
|
|
|
|
תודה רבה חברים לצערי כבר שלוש יציאות וכלום לא ננעל אבל מקווה שהפעם הרביעית כבר תלך יותר טוב
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]