פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מילוי השפולה עם חוט בד ישירות, ללא חוט מונו וללא איזולירבאנד |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מילוי השפולה עם חוט בד ישירות, ללא חוט מונו וללא איזולירבאנד (נקרא 3605 פעמים) |
הדפסה |
|
|
אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך  בס"ד אסלן ידידי אחד מאיתנו כנראה לא הבין את הדברים נכון, או שפשוט אני לא הבנתי אותך נכון. לפי הבנתי: 1. מארט מעדיף למלא את כל השפולה בחוט בד ללא חוט מונו כלל וכלל, אלא אם כן כמות החוט בד שיש לך היא קצרה יותר מתכולת השפולה. 2. גיא מעדיף תמיד למלא את השפולה בהתחלה עם חוט מונו ואז לאחר מכן ממלא לאחריו את השפולה בבד. אם טעיתי אשמח שיתקנו אותי. אברהם, מה שכתבת זה בדיוק למה שהתכוונתי. מארט 
|
-------------------------------
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך  בס"ד אסלן ידידי אחד מאיתנו כנראה לא הבין את הדברים נכון, או שפשוט אני לא הבנתי אותך נכון. לפי הבנתי: 1. מארט מעדיף למלא את כל השפולה בחוט בד ללא חוט מונו כלל וכלל, אלא אם כן כמות החוט בד שיש לך היא קצרה יותר מתכולת השפולה. 2. גיא מעדיף תמיד למלא את השפולה בהתחלה עם חוט מונו ואז לאחר מכן ממלא לאחריו את השפולה בבד. אם טעיתי אשמח שיתקנו אותי. אברהם, מה שכתבת זה בדיוק למה שהתכוונתי. מארט  בס"ד מארט, דבר אחד חסר היה לי בכל ההסבר שלך. במקרה של מילוי השפולה רק בחוט בד, איזה קשר אתה עושה? האם זה אותו הקשר מהסרטון שצירפתי בתחילת הדיון?
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
 |
|
|
אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך  בס"ד אסלן ידידי אחד מאיתנו כנראה לא הבין את הדברים נכון, או שפשוט אני לא הבנתי אותך נכון. לפי הבנתי: 1. מארט מעדיף למלא את כל השפולה בחוט בד ללא חוט מונו כלל וכלל, אלא אם כן כמות החוט בד שיש לך היא קצרה יותר מתכולת השפולה. 2. גיא מעדיף תמיד למלא את השפולה בהתחלה עם חוט מונו ואז לאחר מכן ממלא לאחריו את השפולה בבד. אם טעיתי אשמח שיתקנו אותי. אברהם, מה שכתבת זה בדיוק למה שהתכוונתי. מארט  בס"ד מארט, דבר אחד חסר היה לי בכל ההסבר שלך. במקרה של מילוי השפולה רק בחוט בד, איזה קשר אתה עושה? האם זה אותו הקשר מהסרטון שצירפתי בתחילת הדיון? סוג הקשר לא הכי חשוב, מה שחשוב זה ליפוף כפול או משולש הדוק סביב השפולה , ואז הקשר. עשיתי זאת ברולרים במידות מאוד גדולות עם חוטי בד עבים בדייג שפמנוני ענק. אנסה להתחיל עם מ'ס מטרים של מונו ולאחר מכן חוט בד לשפולות 1000- 30000. מארט 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אני תמיד מתחיל ב-2-3 מטרים של חוט ניילון, כשהמדד מבחינתי הוא למלא שכבה אחת מלאה של חוט על השפולה. אני משתמש בקשר יוני, עם ליפוף כפול על השפולה (שמינית). אחר כך אפשר לחבר בין הניילון לבד בקשר אולברייט או דאבל יוני, אפשר כמובן fg, זה די חסר משמעות כי הקשר לא מיועד "לעבוד". יש בשוק גם רולרים שעל השפולה יש בהם טבעת גומי, מובנית, שמיועדת למנוע את בחלקת החוט (יש כזו טבעת אצלי ברולר של הסט הכבד)
|
|
|
|
|
אני תמיד מתחיל ב-2-3 מטרים של חוט ניילון, כשהמדד מבחינתי הוא למלא שכבה אחת מלאה של חוט על השפולה. אני משתמש בקשר יוני, עם ליפוף כפול על השפולה (שמינית). אחר כך אפשר לחבר בין הניילון לבד בקשר אולברייט או דאבל יוני, אפשר כמובן fg, זה די חסר משמעות כי הקשר לא מיועד "לעבוד". יש בשוק גם רולרים שעל השפולה יש בהם טבעת גומי, מובנית, שמיועדת למנוע את בחלקת החוט (יש כזו טבעת אצלי ברולר של הסט הכבד)
בקשר לטבעת הגומי - אפשר לייצר לבד מפנימית אופני כביש. מארט 
|
|
עריכה אחרונה: יולי 03, 2017, 16:22:26 PM על ידי Marat Matzkin
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד אני תמיד מתחיל ב-2-3 מטרים של חוט ניילון, כשהמדד מבחינתי הוא למלא שכבה אחת מלאה של חוט על השפולה. אני משתמש בקשר יוני, עם ליפוף כפול על השפולה (שמינית). אחר כך אפשר לחבר בין הניילון לבד בקשר אולברייט או דאבל יוני, אפשר כמובן fg, זה די חסר משמעות כי הקשר לא מיועד "לעבוד". יש בשוק גם רולרים שעל השפולה יש בהם טבעת גומי, מובנית, שמיועדת למנוע את בחלקת החוט (יש כזו טבעת אצלי ברולר של הסט הכבד)
קובי, למה אתה מתכוון כשכתבת "עם ליפוף כפול על השפולה (שמינית)" את הקטע הזה לא הבנתי ואשמח אם תוכל להסביר. בקשר לטבעת הגומי - אפשר לייצר לבד מפנימית אופני כביש. מארט  אחלה רעיון מארט, תודה רבה 
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
אברהם מארט התכוון בשביל כמה לדעת לשים חוט מונו בהתחלה מבלי לחשב ולשבור את הראש יותר מידיי אז אתה מתחיל עם הבד ומסיים את השפולה עם המונו בשביל לקחת קנה מידה ואז אתה מעביר לשפולה ספייר באותו הרולר או אם אין לך אז רולר אחר ואז להחזיר למקורי שהחוט מונו הוא מלופף ראשון ואז יוצא שהחוט בד מסיים את הליפוף ויושב טוב על השפולה,אני גם בחיים לא אתחיל קשירת חוט בד ישירות לשפולה וכמו שגיא אמר זה מתכון לאסון ופה הכוונה הייתה לרעיון שהעלה מארט להקל על התהליך  בס"ד אסלן ידידי אחד מאיתנו כנראה לא הבין את הדברים נכון, או שפשוט אני לא הבנתי אותך נכון. לפי הבנתי: 1. מארט מעדיף למלא את כל השפולה בחוט בד ללא חוט מונו כלל וכלל, אלא אם כן כמות החוט בד שיש לך היא קצרה יותר מתכולת השפולה. 2. גיא מעדיף תמיד למלא את השפולה בהתחלה עם חוט מונו ואז לאחר מכן ממלא לאחריו את השפולה בבד. אם טעיתי אשמח שיתקנו אותי. אברהם, מה שכתבת זה בדיוק למה שהתכוונתי. מארט  בכל מקרה אם הכוונה למשהו אחר לי זה העלה את הרעיון לכיוון אחר ומועיל 
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
שאתה מזמין רולר ואתה לא יודע בודאות כמה חוט בד יכנס לך בשפולה כי העובי של ניילון ובד באותו קוטר הוא שונה לחלוטין זה מזה ואז אתה עושה לך חישובים למי ששם כמובן לפני את המונו בשפולה כמה צריך לפני ואז אחרי הליפוף של המונו עם החוט בד אתה מגלה שיש לך חוסר של חוט ואז אתה הייתי צריך לתת עוד באורך וכל מיני ,במקום להתחיל לחשב זה העלה לי את הרעיון ממה שמארט אמר לגבי הבד בהתחלה ולקחתי לכיוון שלי ואמרתי בוא נמלא בד בהתחלה נסיין בניילון וכך בדיוק אתה יודע כמה חוט מונו ישב לך בשפולה קודם רעיון טוב 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|