| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 12/6/2017 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 22:20 | דג - חתיכות/פילה - בורי | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 4.240 |
הדו"ח:
הדו"ח באיחור של שבוע בגלל שלא היה זמן להעלותו.
אז שנה שעברה התחלתי להתעניין בגומברים, נכנסתי לדו"חות של הפורום, קראתי בשקיקה כל מאמר וניסיתי להפנים את הנאמר, כאן אומר גם תודה לגיאצ'וק שברביץ קצת מהתורה של דיג גומברים והתוצאות לא אחרו להגיע.
יום שני ה 12/7 מתאם עם מור ליציאה קרובה באזור נהריה לדיג חופי, המטרה שלי גומברים.
נפגשים בנקודה כמה דקות לאחר רדת החשכה כאשר מור כבר בשלבים מתקדמים של הכנת המקלות, הים עובד ויש גלים לא גבוהים במיוחד.
אני מזהה שהנקודה שבחר לא אופטימלית מכיוון שהאזור שהפיתיון יישב בו יהיה יחסית רדוד והגלים נשברים שם בעצמה , מציע לו לעבור כמה עשרות מטרים דרומה לאזור עם קצת יותר עומק.
לאחר שמתמקמים , שנינו פותחים 2 מקלות, למור אחת עבור גומברים והשנייה פיתיונות ל"צעצועים", אצלי 2 מקלות עבור גומברים עם פילה בורי טרי שנקנה חצי שעה קודם בשופרסל.
מעבירים את השעתיים הראשונות בעיקר בנשנושים בחכת הפיתיונות של מור אבל ללא תפיסות, אני בודק כל חצי שעה ומחדש פיתיונות כפי הנדרש כאשר משאיר קלאץ' די פתוח לתת לדג לקחת בחופשיות.
בשעה 22:20 מגיע הכיפוף המיוחל , קופץ מהכיסא מושך החכה, סוגר טיפה קלאץ' ונותן הוקסט.
מכאן אני מאפשר לדג למשוך חוט כאוות נפשו כאשר הקלאץ' חצי סגור והדג צריך להתאמץ במקצת, שמתי לב משנה שעברה שהגומבר יודע להילחם, אבל אם מעייפים אותו עם קלאץ' מעט סגור ונותנים לו להוציא חוט הם מתעייפים לאחר 3 עד 5 דקות ואז מתעייפים ונכנעים ופשוט מושכים בקלות אל החוף, זה מה שנעשה גם במקרה זה ותוך מספר דקות הבחור על החוף.
במבט ראשון הייתה הערכה של 2 קילו עד 2 קילו וחצי, למרבה המזל למור היה מכשיר מדידה ואז מסתבר שמדובר במפלצת של 4 קילו ו 240 גרם, למור היה קשה לעכל את הגודל בהתחלה אבל היה מבסוט שזאת הייתה יציאה עם תוצאה מכובדת, לאחר מכן ממשיכים עד ל 12 וחצי בלילה אבל ללא תוצאות נוספות ולכן מתקפלים.
מגיע הביתה מנקה את הדג (שעה לקח מכיוון שלא נכנס לכיור), בקיצור סוגר את הלילה ב 3 בבוקר כאשר 3 שעות לאחר מכן מתעורר לעבודה אבל עם חיוך וכיף של להתחיל את היום.