פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   האם הרולר קשור ישירות להצלחה/אי הצלחה בז'ירז'ור ? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: האם הרולר קשור ישירות להצלחה/אי הצלחה בז'ירז'ור ? (נקרא 1955 פעמים) |
הדפסה |
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
שלום חבריי,לאחר יציאה נוספת לים והפעם בשעת זריחה ללא תפיסות,אני מנסה לפרק לגורמים את הסיבות לאי ההצלחה שלי,מעבר לאלמנטים כמו מזל , אני חושד שאחת הסיבות היא הרולר שלי,המקל בו אני משתמש הוא של פוג'י אותו קניתי במבצע ב 350 שח לפני כחודש והוא יעודי לז'רזור ,הרולר בו אני משתמש הוא רולר של חברת ויוה אותו קניתי במעין חנות מטיילים ממש רחוקה מלהיות מקצועית לפני זמן מה על הכנרת,עם הרולר הזה הצלחתי לדוג עם ניקלים בכנרת בזמנו והנחתי שאוכל להשתמש בו גם למים מלוחים,הוא רחוק מלהיות מקצועי אבל הוא סביר,האם ייתכן שבגלל שהוא אינו יעודי למקל/לזירזור/למשקלי הזריקה תנועת הדמוי במים נפגמת וכך גם מידת הצלחתי מוטלת בספק מראש ?אני שואל כיוון שאיני מעוניין לבזבז מאות שקלים על רולר חדש אם לא בו טמונה הסיבה,אך אם אתם חושבים שבהחלט ייתכן והוא הסיבה,אשמח להמלצה על רולר ייעודי מהדרג העליון (בתקציב של מאות שקלים לא אלפים  ),אני מקווה שעם הזמן אצרף לו גם מקל מהדרג הראשון אז יש לקחת זאת בחשבון,משקלי הזריקה של המקל הנוכחי שלי הם 7-21 אם זה רלוונטי לרולר אך כפי שציינתי גם מקל מקצועי יגיע בהמשך
|
|
עריכה אחרונה: יוני 16, 2017, 11:08:54 AM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
ארז, מה היא מידת הרולר שלך? 1000? 2000? ....? לרולר יש גם יחס סיבוב. וטוב יהיה אם תצרף תמונה של הרולר.
אני עוד לא הייתי ממהר לרוץ ולהחליף רולר אלא אם כן הוא ממש על הפנים.
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
לדעתי החברה שיצרה אותו כבר נסגרה כי עמוד הבית שלהם לא מתוחזק,הנה הלינק אליהם אך לא מצאתי את הדגם שלי שם : http://www.viva.com.cn/fish-products-spinning-1-en.htm .המידע שיש לי עליו הוא כזה : שמו ct5000 בעל long casting system, תוצרת חברת viva וכתוב עליו גם gear ratio -4.6 : 1 (כתוב גם עובי חוט בהתאם לאורך חכה ) וזה כל המידע שיש לי עליו,מבחינת תפקוד הוא מתפקד בסדר גמור בפני עצמו,הוא במצב יחסית חדש העניין הוא שאם אינו מתאים לז'ירזור כל זה לא יועיל 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ארז, לדעתי אתה מתפזר בלי שום הצדקה. מי שתופס את הדגים הוא הדייג, לא הרולר. הדבר הראשון שצריך לבדוק, זה את היכולות של הדייג לאתר נקודת דייג מתאימה, והדבר השני הוא הטכניקה, שיטות העבודה, הנעת הדמויים במים, התאמת הדמויים לדגי המטרה, לתנאים וליתר השרשרת. זה מתוך הנחה, שאתה משתמש בדמויים איכותיים, המקל-רולר-חוט מתאימים זה לזה וכו'. לשפר ולשדרג ציוד תמיד אפשר וכדאי, אבל לא זה מה שעוצר אותך. ועוד דבר, אני חושב שחסרה לך סבלנות.... כמה פעמים יצאת לדוג כבר? 4? 5? הלוואי על כולנו שכבר ביציאות הראשונות שלנו היינו תופסים דגים בזירזור, יש כאלה ששנה ראשונה שלמה לא תופסים....
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ארז תוכל בבקשה להעלות תמונות של המקל והרולר כולל תמונה של הנתונים שיש עליהם בנוסף עם איזה חוט אתה משתמש ומה העובי
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
לדעתי החברה שיצרה אותו כבר נסגרה כי עמוד הבית שלהם לא מתוחזק,הנה הלינק אליהם אך לא מצאתי את הדגם שלי שם : http://www.viva.com.cn/fish-products-spinning-1-en.htm .המידע שיש לי עליו הוא כזה : שמו ct5000 בעל long casting system, תוצרת חברת viva וכתוב עליו גם gear ratio -4.6 : 1 (כתוב גם עובי חוט בהתאם לאורך חכה ) וזה כל המידע שיש לי עליו,מבחינת תפקוד הוא מתפקד בסדר גמור בפני עצמו,הוא במצב יחסית חדש העניין הוא שאם אינו מתאים לז'ירזור כל זה לא יועיל  בס"ד טכנית למקל של 7-21 גרם לא משדכים רולר בגודל 5000, הרולר גדול מדי לטעמי. הייתי שם לו גודל 3000. מה שקובי ציין זה נכון, אני אישית לא תפסתי כלום בשנה וחצי הראשונה שלי. אבל אני גם לא יוצא הרבה בכלל לדוג. צריך סבלנות, למידה, התמדה, אמונה עצמית והשאר כבר יבוא מאליו.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
קובי העלתי את הפוסט על מנת למנוע התפזרות  ,אני מעריך שיש לי המון מה ללמוד על הטכניקה אבל מכיוון שהרולר לא נועד לז'ירז'ור תהיתי אם זה משהו מהותי או משהו שאפשר להתגבר עליו עם הטכניקה ושאר הפרמטרים הנכונים,אני מבין מדברייך שהרולר הוא לא הבעיה ,מקבל בהכנעה  .צור אני ניסיתי לצלם ולהעלות אבל לא הצלחתי אבל אני אביא את הציוד למפגש באוקטופוס בתקווה שהכרישים שבכם יאמרו לי מה לעשות, הדמויים שאני משתמש בהם הם של סטרייק פרו,המוכר אמר לי שהם טובים,ייתכן אבל שזה היה רק כדי "לדחוף " לי, הנחתי שאחרי 5 יציאות אני אמור להביא כבר שלל כלשהו  וכעת אני מבין שזה לא מובן מאליו.אני אנסה שלא לחפור עד הפגש שבוע הבא לקבל מכם טיפים ומידע על הציוד,ואולי ננצל את זה שאנו בחנות כדי לקנות קצת ציוד שאתם ממליצים עליו.המון תודה צור אבי וקובי  ,אני לוקח את הדברים ברצינות מלאה,אולי מעט נלהב מדי להגיע לתוצאות
|
|
עריכה אחרונה: יוני 17, 2017, 13:15:50 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
ארז, תבין שאתה צריך הרבה אוויר. בז'ירז'ור אין קסמים, ומי שלא עובד מדוייק- לא תופס דגים! גם מי שמיומן וממוקצע- חוזר הביתה הרבה פעמים בלי דגים! עכשיו, בתור מתחיל, חסר ניסיון, וחסר הדרכה וליווי, אני חושב שגם אם היית עכשיו מקבל לידיים סט ז'ירז'ור של 5000 שקל, + קופסת דמויים מהטופ של יפן בעוד 3000 שקל (כל הסכומים, דרך אגב, לא מופרכים אלא משקפים את המציאות), סביר להניח שלא היית תופס דגים. למה- כי כמו שהסברתי, המרכיב הכי חשוב הוא הדייג. וכדי לעשות את זה בהצטיינות, צריך ניסיון. אז לפני שאתה שופך כסף על ציוד, רולר, דמויים, וכל דבר אחר, תמצא לך "מנטור", חבר שיודע מה הוא עושה, לצאת איתו כמה פעמים, שילמד אותך את הדברים דייג מנוסה עושה באופן טבעי ואוטומטי כדי לתפוס דגים. מתחילים באיתור הנקודה הנכונה (כי איפה שאין דגים- לא תופסים...), קבלת החלטות לגבי דגי המטרה והתאמת הדמוי, לדג, לעונה, לתנאי הים ולשעה ביום, הפעלת הדמויים השונים (לכל דמוי בד"כ יש יותר מצורת עבודה אחת).... עד שתפסת חבר שמזמין אותך להצטרף לים, תתחיל בצפייה בסרטונים ברשת. יש אלפים ועשרות אלפים של סרטונים מעולים שמדגימים טכניקות שונות להפעלת דמויים שונים, מראים את אופי השחייה של דמויים מתחת למים, הסברים על דגי מטרה, זיהוי בורות וזרימה חוזרת בחוף ומה לא.... וגם טכניקות אחרות שקשורות לדייג ובלעדיהם לא תתפוס דגים, כמו קשרים, שימוש ושמירה על הציוד, מילוי חוטים לרולר וכו'. כולנו לומדים ככה כל יום דברים שעוזרים לנו להשתפר, אין סיבה שלא תיעזר בכלי הזה לצרכיך. בעניין התאמת הרולר למקל- עד שלא נדע איזה רולר יש לך (פשוט צלם בטלפון מכמה כיוונים ושים כאן תמונות), אף אחד לא יוכל לעזור לך, אבל בכל זאת, רולר לא מתאים יכול להיות לא נוח, יכול להיות כבד מדי, יכול להיות איטי מדי, יכול להיות עם קיבולת חוט קטנה מדי (בכלל לא ציינת באיזה חוט אתה משתמש, זה מאוד חשוב!), אבל הרולר הוא לא מה שימנע ממך לתפוס דגים!
|
|
עריכה אחרונה: יוני 17, 2017, 13:40:48 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
הפנמתי,ישבתי כל השבת על למידה תאורטית ,הייתי כנראה צריך לשמוע את זה ,אגיע הרבה יותר ממוקד בשיטות עבודה בפעם הבאה ,נקווה לדג  תודה
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
Markus vidalis לא יודע אם רשמתי נכון תרשום ביוטיוב תחפש סרטונים שלו הבחור לא רחוק מאיתנו פה ביוון ,אינציקלופדיית זרזור כל הסגנונו מאולטרא להכי כבד גיגים דמויים וכל מה שתעלה בראש מראה בסרטונים איך לעבוד על התפיסות תסתכל פחות על השיטה יותר הטכניקה משהו משהו ממליץ תיישם, השאר פה בפורום הכי משתף והכי קטלני והאנשים הנרתמים לכל שאלה ודבר ,תתחיל גם לקרוא את הים איך למצוא נקודות דייג אל תתקבע בנקודות מסויימות וכמובן הציוד הציוד הציוד חשוב לא צריך יוקרה אבל גם לא זלזול בהצלחה גבר ושום דבר לא בא בקלות בכולם הזה תהיה עקשן ותפנים
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
Markus vidalis לא יודע אם רשמתי נכון תרשום ביוטיוב תחפש סרטונים שלו הבחור לא רחוק מאיתנו פה ביוון ,אינציקלופדיית זרזור כל הסגנונו מאולטרא להכי כבד גיגים דמויים וכל מה שתעלה בראש מראה בסרטונים איך לעבוד על התפיסות תסתכל פחות על השיטה יותר הטכניקה משהו משהו ממליץ תיישם, השאר פה בפורום הכי משתף והכי קטלני והאנשים הנרתמים לכל שאלה ודבר ,תתחיל גם לקרוא את הים איך למצוא נקודות דייג אל תתקבע בנקודות מסויימות וכמובן הציוד הציוד הציוד חשוב לא צריך יוקרה אבל גם לא זלזול בהצלחה גבר ושום דבר לא בא בקלות בכולם הזה תהיה עקשן ותפנים

|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]