פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חכת בולונז... |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חכת בולונז... (נקרא 7703 פעמים) |
הדפסה |
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד חבר רוצה להצטרף לדייג איתי לבורים. הוא שאל אותי על המלצה לחכת בולונז ואני אמרתי לו שבתחום הזה אני....  התקציב שלו הוא עד 500 ש"ח. אבל גם השאלה היא האם עדיף חכה של 4 מטר או 5 מטר? אשמח לעזרה 
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
בס"ד חבר רוצה להצטרף לדייג איתי לבורים. הוא שאל אותי על המלצה לחכת בולונז ואני אמרתי לו שבתחום הזה אני....  התקציב שלו הוא עד 500 ש"ח. אבל גם השאלה היא האם עדיף חכה של 4 מטר או 5 מטר? אשמח לעזרה  אם אתה מתכוון ללכת פעם אחת, ולא באופן קבוע, תבוא אליי. אמצא לך משהו במחסן. תשתמש ותחזיר. מארט 
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד חבר רוצה להצטרף לדייג איתי לבורים. הוא שאל אותי על המלצה לחכת בולונז ואני אמרתי לו שבתחום הזה אני....  התקציב שלו הוא עד 500 ש"ח. אבל גם השאלה היא האם עדיף חכה של 4 מטר או 5 מטר? אשמח לעזרה  אם אתה מתכוון ללכת פעם אחת, ולא באופן קבוע, תבוא אליי. אמצא לך משהו במחסן. תשתמש ותחזיר. מארט  בס"ד מארט ה' יברך אותך על ההצעה  רק פעם אחת אני ממש מקווה שלא אם הוא מתכוון לרכוש חכה אז אני משער שלא לפעם אחת בלבד, למרות שאמרתי לו שאם הוא לא יאהב ויתחבר לעניין אני אקנה ממנו את החכה 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 24, 2017, 06:39:29 AM על ידי אברהם כהן
|
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
בס"ד חבר רוצה להצטרף לדייג איתי לבורים. הוא שאל אותי על המלצה לחכת בולונז ואני אמרתי לו שבתחום הזה אני....  התקציב שלו הוא עד 500 ש"ח. אבל גם השאלה היא האם עדיף חכה של 4 מטר או 5 מטר? אשמח לעזרה  אם אתה מתכוון ללכת פעם אחת, ולא באופן קבוע, תבוא אליי. אמצא לך משהו במחסן. תשתמש ותחזיר. מארט  בס"ד מארט ה' יברך אותך על ההצעה  רק פעם אחת אני ממש מקווה שלא אם הוא מתכוון לרכוש חכה אז אני משער שלא לפעם אחת בלבד, למרות שאמרתי לו שאם הוא לא יאהב ויתחבר לעניין אני אקנה ממנו את החכה  אז זה יכול להיות כן בשבילך  אז חשוב שיהיה סט איכותי 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד חבר רוצה להצטרף לדייג איתי לבורים. הוא שאל אותי על המלצה לחכת בולונז ואני אמרתי לו שבתחום הזה אני....  התקציב שלו הוא עד 500 ש"ח. אבל גם השאלה היא האם עדיף חכה של 4 מטר או 5 מטר? אשמח לעזרה  אם אתה מתכוון ללכת פעם אחת, ולא באופן קבוע, תבוא אליי. אמצא לך משהו במחסן. תשתמש ותחזיר. מארט  בס"ד מארט ה' יברך אותך על ההצעה  רק פעם אחת אני ממש מקווה שלא אם הוא מתכוון לרכוש חכה אז אני משער שלא לפעם אחת בלבד, למרות שאמרתי לו שאם הוא לא יאהב ויתחבר לעניין אני אקנה ממנו את החכה  אז זה יכול להיות כן בשבילך  אז חשוב שיהיה סט איכותי  בס"ד זה יכול להיות אבל אני מקווה שלא, כי אז זה אומר שיש לי פרטנר חדש לדייג 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 24, 2017, 17:15:58 PM על ידי אברהם כהן
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
קצת קצר כרגע בזמן.. אך יש שני מאמרים על דיג בולונז - תציץ תראה אם יש שם איזו המלצה... אם תמצא - תודיע... אם לא, תשלח מסר אישי אל אדם - שכתב את אחד המאמרים, תכתוב לו שאני הפניתי - אין לי ספק שתקבל המלצה טובה... ואל תשכח לעדכן מה ההמלצה של אדם... כנ"ל לגבי פניה אל שי מלכה...
אם לא תסתדר מולם, תזכיר לי בראשון או שני - אברר מולם ואעדכן כאן..
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
קצת קצר כרגע בזמן.. אך יש שני מאמרים על דיג בולונז - תציץ תראה אם יש שם איזו המלצה... אם תמצא - תודיע... אם לא, תשלח מסר אישי אל אדם - שכתב את אחד המאמרים, תכתוב לו שאני הפניתי - אין לי ספק שתקבל המלצה טובה... ואל תשכח לעדכן מה ההמלצה של אדם... כנ"ל לגבי פניה אל שי מלכה...
אם לא תסתדר מולם, תזכיר לי בראשון או שני - אברר מולם ואעדכן כאן..
בס"ד רפי  שלחתי להם הודעות ומקווה לקבל תשובה. תהיה סמוך ובטוח שאת התשובה שלהם הייתי כותב גם אם לא היית מבקש  המון תודה רבה ומקווה בקרוב לנסות לצאת ולטרגט אותם - אף פעם עדיין לא עשיתי זאת. ובע"ה אדווח עם תוצאות.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
תשובה משי מלכה קיבלתי:
"בוקר טוב אני אכתוב בקצרה. רק כדי להיות ממוקד. אישית ואני מדגיש! לי היה נוח אחרי מחקר שעשיתי להשתמש במקל מאצ'-מיועד למצוף. של חברת שימנו דגם אליביו. מחירים סביב ה400 שח. בברכה. "
עכשיו מחכה לתשובה של אדם...
|
|
|
|
|
גם אני דג עם מקלות match בים, באורך 3.9 מ'. לגבי shimano alivio- מקל בסיסי-. הבעיה שבארץ אין מבחר מקלות match. אני מצ"ב קישור למקל, אם אתה קונה בחר את האופצייה של המקל באורך 4.2. מקל לא רע בכלל, במחיר מאוד סביר, בכמה רמות מעל shimano alivio : Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/302308765164אם תחליט ללכת על מקל match, ותצטרך עזרה ברכישה, אשמח לעזור. מארט 
|
|
עריכה אחרונה: יוני 12, 2017, 14:05:26 PM על ידי Marat Matzkin
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
גם אני דג עם מקלות match בים, באורך 3.9 מ'. לגבי shimano alivio- מקל בסיסי-. הבעיה שבארץ אין מבחר מקלות match. אני מצ"ב קישור למקל, אם אתה קונה בחר את האופצייה של המקל באורך 4.2. מקל לא רע בכלל, במחיר מאוד סביר, בכמה רמות מעל shimano alivio : Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/302308765164אם תחליט ללכת על מקל match, ותצטרך עזרה ברכישה, אשמח לעזור. מארט  בס"ד מארט תודה רבה,  ה' יברך אותך מכל הלב. אחרי שיחה עמך, שמח לדעת שהכרתי אדם כמוך 
|
|
|
|
|
 |
|
|
אברהם , דיג בולונז זה דיג אסלי אינטנסיבי ואחד המהנים והמתגמלים שיש , גם הכי פשוט ובסיסי . מקלות זירזור יעשו את העבודה , מקלות מאצ , מקלות בולונז אותנטיים : https://www.google.co.il/search?q=bolognese+fishing+rod&tbm=isch&imgil=AzScVb5h03fzdM%253A%253BDA7D6_Ng9yfKoM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.diytrade.com%25252Fchina%25252Fpd%25252F8076493%25252Fbolognese_fishing_rods.html&source=iu&pf=m&fir=AzScVb5h03fzdM%253A%252CDA7D6_Ng9yfKoM%252C_&usg=__DxCQYw9lSlLqVviI27DEfQBbwvw%3D&biw=1366&bih=662&ved=0ahUKEwiQso310bjUAhWKcBoKHYfkDVMQyjcIPg&ei=m7U-WdD4O4rhaYfJt5gF#imgrc=2Ml_GDE5Z7rwUM: הקישור יוביל אותך לאין ספור מקלות ברמות איכות ומחיר שונים . למי שמתחיל , מגשש - תמיד כדאי משהו בסיסי . לגביי אורך , לפניי למעלה מעשרים שנה עבדתי עם אורך 6 מטר ...לדעתי 4 זה אידיאלי . חשוב לדעת שיש הבדל בין דיג בתוך מקום מוגן , דיג ממזחים , דיג מהחוף . ים גלי ...ים נמוך וכו' . מצ"ב קישור למאמר שכתבתי לפניי כמעט עשור בפורום דיג תפוז ( מוגן בזכויות יוצרים ) : http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/467/93190/%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98_%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94/%D7%93%D7%99%D7%92כן הייתי מתייחס להצעה של שי מלכה , אין חכם כבעל ניסיון  מקווה הקיץ לתת דוחות בורים להדגמה , אחד האהובים עליי  בהצלחה .
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד אברהם , דיג בולונז זה דיג אסלי אינטנסיבי ואחד המהנים והמתגמלים שיש , גם הכי פשוט ובסיסי . ...
חשוב לדעת שיש הבדל בין דיג בתוך מקום מוגן , דיג ממזחים , דיג מהחוף .
ים גלי ...ים נמוך וכו' .
אייל אשמח מאד ללמוד ממך על מה צריך לדעת כשאני הולך לדוג בין המקומות השונים שציינת. בגדול, הכיוון שלי יהיה: 1. שובר הגלים ליד מרינה אשדוד - שעות ערב/שקיעה. 2. ריפים יחסית רדודים בגעש (פשוט זה הכי קרוב לעבודה שלי) - בשעות הבוקר המוקדמות. תודה רבה, קראתי עתה את זה, ומשער שאעבור על זה שוב היום  מקווה הקיץ לתת דוחות בורים להדגמה , אחד האהובים עליי  מאד מקווה שאצליח השנה ואולי גם אם אזדרז אספיק לפניך  בהצלחה .
תודה רבה כבר אמרתי 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
חשוב לציין, מדי פעם, ובעיקר בהקשר של מקלות ז'ירז'ור דווקא, עולה השם shimano alivio. לכאורה מדובר במקל מותג, אבל מבלי להעליב, למעשה מדובר בסדרה בסיסית ונחותה, שהיתרון היחיד שלה הוא בכך שכתוב על המקלות שימנו, והם זולים... לא מדובר במקלות טובים במיוחד, אפילו די גרועים, ומי שמצפה לקבל מקל רציני במחיר אטרקטיבי, צפוי להתאכזב לדעתי...
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
חשוב לציין, מדי פעם, ובעיקר בהקשר של מקלות ז'ירז'ור דווקא, עולה השם shimano alivio. לכאורה מדובר במקל מותג, אבל מבלי להעליב, למעשה מדובר בסדרה בסיסית ונחותה, שהיתרון היחיד שלה הוא בכך שכתוב על המקלות שימנו, והם זולים... לא מדובר במקלות טובים במיוחד, אפילו די גרועים, ומי שמצפה לקבל מקל רציני במחיר אטרקטיבי, צפוי להתאכזב לדעתי...
בס"ד קובי, אתה מדבר על Alivio לז'ירז'ור או הגרסת Match באורך 4.20? או שמא שניהם... 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|