אהלן חבר'ה: בסופש אהיה בכנרת ויש לי דילמה קטנה: אני יוצא בכללי לזרזר מצד אחד ויש לי אפשרות לשים בצד חכת פתיונות עם האיר ריג (hair rig) מצד אחד אפשרי ומצד שני אני לא רוצה לקחת המון ציוד. האם כדי לי להביא או שכדי לי להתמקד בשיטה אחת???
בעיקרון אתה עוד יכול לתפוס עכשיו קרפיונים אבל הסיכוי מאוד נמוך. העונה שלהם היא מסוף הסתיו עד תחילת האביב, כאשר החורף זה השיא..מה שכן מציע לך בזמן שאתה מז'רז'ר לנסות על פתיונות לשפמנונים, יש להם פייט נהדר, ואם אתה לא אדם מאמין אז הם גם ממש טעימים(מנסיון)
-------------------------------
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
ניתן לתפוס קרפיונים גם בקייץ אבל בגלל מזג האוור החם והמעיק רוב דייגי הקרפיונים משקיעים את המאמץ בחורף ועונות המעבר בהם מזג האוויר יותר נעים לשהיה ארוכה בחוף מכיוון שאתה מגיע לפרק זמן יחסית קצר ועונת הז׳ירז׳ור התחילה מציע לך להתמקד בתחום זה תגיע עם מלאי דמויים ותן בראש
אין לי נסיון מעשי בדיג במתוקים אבל קורא את כל דוחות הדיג ועוקב מתוך עניין... לפי מה שלמדתי מדוחות הדיג והדיונים שקראתי, בתקופה הזו דיג הקרפיונים חלש יחסית, מצד שני עלו בחודש האחרון כמה וכמה דוחות ביומן דוחות הדיג - עם תפיסה של ביניות יפות וכבדות... אגב, רוב הביניות נתפסו בז'רז'ור אך ראיתי גם דוחות עם תפיסות יפות על פתיון..
בקיצור, המלצה חמה - תעקוב אחר המתרחש ביומן דוחות הדיג... מה גם שיש לך אופציה לחפש שם מה היה בשנים קודמות - תוכל לשים מאי 2016, אח"כ 2015 וכו', דיג במתוקים ודג מטרה יהיה פעם קרפיון ופעם בינית... זה היתרון העצום של מאגר הנתונים ביומן דוחות הדיג וכאן אחת התרומות החשובות של כל דו"ח דיג..