אלון
מראש אומר- אני לא הייתי נכנס לשיחות על פוליטיקה ביום כזה. ובכל זאת, ולא שאני בא להצדיק מישהו, אבל ממה שאני יודע, זה בהחלט לא ארוע זיכרון "קורבנות" מצד הפלסטינים. יש מי שיש לו אינטרס להציג את האירוע ככזה, אותם גורמים בשוליים שעושים הון ציבורי מהסתה והתלהמות.
האירוע המדובר בתל אביב הוא ארוע הזדהות של משפחות שכולות ישראליות, מאירגון שמחבר משפחות שכולות משני הצדדים. ולפני שקופצים- כשאני אומר משפחות שכולות מהצד השני אני מדבר על אותם חפים מפשע שנקלעו לאירועים ונהרגו, ולא חלילה למשפחות מחבלים.
השנאה שעולה ברחוב וברשתות החברתיות כלפי משתתפי האירוע הזה איבדה כל פרופורציה, מהסיבה הפשוטה- המשפחות השכולות הישראליות עורכות ארוע לזכר יקיריהם. הם, כמוך, איבדו את היקר להם מכל, וזו הדרך שבה הם בוחרים להעלות את זכר יקירם. לא ארוע מחווה למחבלים, לא ארוע שמשווה בין מחבלים מתים לחיילים מתים, אלא, לשיטתם, ארוע שמכבד את קורבנות הסכסוך משני הצדדים.
אני לא אגיד שזה לעניין, או במקום, אבל חבל להשקיע ביום כזה כל כך הרבה אנרגיה על כעס ושנאה, ועוד להפנות אותם לאנשים ששילמו את המחיר היקר מכל למען המדינה...
כשאני אומר משפחות שכולות מהצד השני אני מדבר על אותם חפים מפשע שנקלעו לאירועים ונהרגו, ולא חלילה למשפחות מחבלים.
אתה שם לב מה אתה כותב?
ביום הזכרון לחללי צהל החללים של הצבא הישראלי, יום שהוא קדוש כמעט כמו יום כיפור, החליטו פתאום להזכיר באותה הנשימה גם את "חללי" האוייב החפים מפשע!!!
האם נשמע לך הגיוני שיזכירו ברוסיה לדוגמא את חללי הנפגעים בגרמניה הנאצית?
או אולי הפוך האם נשמע לך הגיוני שבגרמניה הנאצית יזכירו את נפגעי אנגליה צרפת פולין וכו'?
עד כמה אפשר להיות יפי נפש?
ובוא נלך רחוק יותר ונתחיל להגזים
האם נראה לך שבעזה אכפת למישהו מנפגעים חפים מפשע אצלנו?
אז בוא אני יגיד לך כבר את התשובה
כן אכפת להם
ככה יש להם על מה לשמוח!!!
די כבר עם ההתיפיפות הזאת
היום זה יום הזכרון לחללים שלנו ולא של אף אחד אחר
כי בלי החללים שלנו רוב הסיכויים שלא היינו פה היום ולא היינו כותבים פה בפורום
ואני יסיים בציטוט של גולדה מאיר
"ביום שהערבים יניחו את נשקם יהיה שלום
ביום שישראל תניח את נשקה לא תהיה ישראל"
תשנן את זה ותזכור את זה טוב טוב