| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 29/4/2017 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 17:00 | דמוי דג בינוני - רפאלה ז"ל | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | 4.500 ק"ג |
| 18:30 | דמוי דג בינוני - SNUB50 | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | 3.000 ק"ג |
הדו"ח:
הלילה שאחרי הסשן המטורף עם 4 ביניות מגודלות ואינספור תכתובות וואטסאפ וטלפונים עם כול העולם ואשתו, עובר לאט לאט...
אורחים מגזרת החוף מגיעים לביקור ואני תקוע עם עבודה

בשתיים וחצי אני בדרכי למכון טיפול בשפכים ובצומת אלמגור אני מבחין באיתמר ורן מארגנים ציוד עד שיגיע אלון לעשות להם את האירוח

עוצר לרגע, לוחצים ידיים, מנדב לאלון דמויים וממשיך לדרכי.
התוכנית להמשך היום כוללת סגירת יום מחלקתית על גדות הירדן אבל המיקום שנבחר הוא דווקא הירדן ההררי ואפילו לא באפיק המרכזי אלא הזרזיפים הקטנים בשוליו והבריכות הקטנות שהכינו מטיילים מחלוקי נחל...
יש תנאים או אין, זה לא משנה...
הציוד באוטו...

השעה 3 וקצת ואני מקבל מאלון דיווח בצירוף תמונה

גם ככה אני לא ממש מרוכז במה שקורה והזמן זוחל אבל לבסוף אנחנו מסיימים את הסיור ואנו נוחתים בירדן ההררי.
בירה קרה ונשנושים , עושה את עצמי בעניינים אבל אחרי חצי שעה אני קולט את אחד העובדים מתקפל ומנצל את ההזדמנות ובורח גם כן

5 דקות אחר כך אני בגשר אריק.
החברים לא בנקודה ואני מתמקם, פותח חכה ומתקשר לאלון לקבל עדכון

מסתבר שנתפסו כמה חתיכות יפות אצלו ואצל איתמר אבל על רן עובר נאחס עצבני והוא נטול ריח דגים

אנחנו כבר נטפל בו בהמשך...

מחבר את הרפאלה מאתמול, בודק קרסים, סיכה וקשרים ומשגר.
כמה זריקות ומגיעה מכה.
לא חזקה, לא עצבנית.
מכה...
אבל אז משהו בצד השני מחליט שלא בא לו על הסצנה ומתחיל המשיכה כבדה ועקבית לתוך הזרם ואני מבין שזו בינית גדולה.
משהו בהתנהגות מרגיש מוזר ואני נזהר שלא לעבוד אגרסיבי מדי .
הדקות עוברות לאט והריכוז בתמרון הדג מחוץ לזרם ואלי בשילוב עם החום, הלחות והבירה שמפמפמת לי בראש, מרגישות כמו נצח

לבסוף היא מרימה ראש ומסתכלת לי בעיניים

בשיא הזהירות אני שותל לה את הגריפר בפה והיא אצלי

מעלה על המשקל והיא עוברת מחסום ה-4.500 ק"ג

טלפון זריז לאלון במורד הזרם לשאול אם יש מצב שהוא מגיע לצלם 4.5 ק"ג והוא נענה במהירות ומתייצב תוך 30 שניות כמו חייל טוב

צילומים זריזים ושחרור מהיר והשיא האישי חוזר לשחות ולוודא שיהיה המשך בשנים הקרובות

הזמן עובר ובסביבות 6 וחצי רן מופיע עם פרצוף ט' באב.
זה לא היום שלו...

אבל יש לי איתו סיכום מהיום האחרון באכזיב ואפילו שהוא הגיע בלי תיאום
הבטחה זו הבטחה...שולף לו SNUB50 שהיה הראשון להביא ביניות ארוכות ראש בהיסטורית הארסנל שלי, מציב אותו בנקודה שלי עם הכוונה של איך ולאן והוא נכנס ל-ZONE
כמה זריקות עם הכוונה ופתאום מגיע הברקס

אני מניח שרבים היו מאבדים את הדג הזה אחרי היום המנחוס שעבר עליהם אבל הבחור נותן עבודה ומתמרן אותה לגריפר בצורה מושלמת
המשקל הדיגיטאלי מתנדנד בין 2 ל-3 אבל בסוף הוא נוחת על ה-3 ק"ג ואז מופיע החיוך

הוא את שלו, עשה.
אני את שלי, עשיתי.
סגירת יום מושלמת

, במעלה הסדרה . .4.5 זה רק עצירת ביניים בדרך ל5 ו6 ו...