| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 28/4/2017 | כנרת - צפון | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | אחר - רשום בדוח | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 12 | שוחררו |
| בוקר | אחר - רשום בדוח | אמנון מצוי (עדדי) | 12 | שוחררו |
| - | *אחר - דג שאינו ברשימה | 1 | שוחרר | |
הדו"ח:
עונת המתוקים כבר מתחילה ואנחנו קפצנו כבר שבוע שעבר לסיבוב בדיקות ראשון שהסתיים באכזבה. הדגים בקושי מראים סימני התעניינות בדמויים השונים.
היום אני ואלון קופצים שוב לסיבוב נוסף לנסות לאתר את הביניות הגדולות והחמקמקות בבוקר.
אנחנו מגיעים לכנרת כבר ב 6 בבוקר, ומתחילים לעבוד עם ניקלים וג'יגים שונים בגזרה העמוקה ללא שום תוצאות.
מסביבנו רואים שפמנונים גדולים בגזרה ומדי פעם איזה עדד שעושה טובה ומסתכל על הניקל בחצי עין ולא מתייחס יותר מדי

ככה, אנחנו מעבירים כשעה במקום ומבינים שמכאן לא תצמח הישועה
.אנחנו עוברים לחוף אחר שגם שם יש קצת עומק לבדוק את המקום ואלון מצליח לשלוף שם בינית חביבה.
עד כ 20 דקות ללא שום סימני דגים ואנחנו מחליטים לעבור לאזורים רדודים יותר בגזרה שונה.
לאחר נסיעה קצרה, אנחנו מגיעים למקום החדש ורואים במים מלא עדדים וביניות, אבל הם פשוט לא שמו עלינו קצוץ
.התחלת הליכה לאורך החוף למקומות שאנחנו מכירים לנסות לאתר שם דגים שקצת יותר משתפים פעולה איתנו, אבל תפסנו רק סלעים או הרבה שום דבר
.אנחנו כבר מיואשים ומתחילים לחזור חזרה ואז אלון אומר בוא ננסה גם את המקום הזה.
אלון זורק וישר מקבל תקיפה. עוד זריקה שלו ויוצאת בינית חביבה.

אנחנו מבינים שכנראה יש כאן בור מעניין ומתחילים לעבוד בגזרה.
אנחנו מקבלים תקיפות ללא נעילות שזה הרבה יותר מעניין לשום דבר כמו שהיה קודם
. מדי פעם יש גם נעילות יפות של עדדים וביניות.

באחת התקיפות, יוצא לי דג שדומה למושט לבן, אבל הוא עם ראש בצבע תכלת
שנראה שונה ומוזר. אני כמובן עושה לו כמה תמונות כדי לשלוח אותו לזיהוי מדוייק יותר אצל גיאצ'וק שנתן לי כיוון והדגם מזוהה כטברנון סימון כנרתי (שם עממי: מרמור) (שם מדעי: Tristramella simonis simonis) (לפי אתר סנייקס).

בהמשך התחילה לנשב קצת רוח ואז הביניות התלהבו ושיתפו איתנו פעולה בקצב הולך וגובר
.בינית אחת

ועוד אחת

בשלב מסויים כבר נגמרו לי כל הסוללות של הגופרו ולא יכולתי לצלם את רוב האקשן של הביניות.
תהנו מהסרט של חלק מתפיסות היום
כל הדגים שוחררו בשלום חזרה

ציוד:
חכה : Daiwa Cosscast אורך 2.28 מ' משקלי זריקה 1-10 גרם.
רולר: Shimano Sedona 1000
חוט: Daiwa J-Braid X8 PE0.6 9Lbs+ 30 ס"מ שוק לידר נילון פשוט שקוף 0.2 מ"מ
דמויים: ג'יג הד של 1 גרם וטיוב סיליקון קטן צהוב/לבן