האם בדייג גומברים (ואז בטעות אינטיאס לוקח) הסטנד הזה יעיל ?
או שהוא מתאים לדייג יותר סולידי ? סרגוסים , מרמירים וכו'..
אני יכול להגיד לך גומבר של 3 קילו לא זז בכלל , חוץ מזה שאני עובד קלאץ פתוח תמיד
גם במידה והיה בא דג גדול יותר היה לוקח רק חוט , אני יכול להגיד לך שבלחץ בידיים
במשיכה של הטריפוד הוא יציב מאוד .
כבר היו לי מקרים בהם הקלאץ נשאר סגור...ודווקא במקרים כאלו שרצוי לבדוק קלאצ, כריש אוכל אישית עובד עם דלי, בשביל מקרים כאלו ובשביל לשטוף ידיים אחרי פיתיונות.
כבר היו לי מקרים בהם הקלאץ נשאר סגור...ודווקא במקרים כאלו שרצוי לבדוק קלאצ, כריש אוכל אישית עובד עם דלי, בשביל מקרים כאלו ובשביל לשטוף ידיים אחרי פיתיונות.
מישה בטריפוד שיש לי אין צורך לדלי , בקשר לקלאץ סגור זה כבר עניין של דייג , אני תמיד בודק
מישה בטריפוד שיש לי אין צורך לדלי , בקשר לקלאץ סגור זה כבר עניין של דייג , אני תמיד בודק
שקלאץ פתוח תמיד , לא עובד קלאץ סגור .
לטריפוד אין צורך בדלי, זו אופציה- כמו מגש הפיתיונות. כמובן עדיין צריך להציב אתו נכון.
סתם שאלה, מה רע בסטנדים הרגילים שעבדנו איתם מאז ומעולם?
יש היום סטנדים מאלומיניום, קלי משקל ובאורך 1.5 מטר. אם מדובר בנוחות של המגש, הדלי ומתלה הריגים - הרי שכל הדברים האלה אפשריים לא כחלק מסטנד למקלות, אלא משהו כמו הדלי המשולב של טורקנה. באנגליה עבדתי עם טריפוד, בעיקר כי דגתי ממזח שטוח (מה שמכונה פיר), אבל פה בחוף לא רואה סיבה כאשר דגים על החול. וגם אם דגים ממזח סלעי, הסטנדים הארוכים יכולים להכנס עמוק בחריצים ועדיין לספק הגנה למקל. לעומת זאת לייצב טריפוד על מזח סלעי - כמעט בלתי אפשרי. אגב, סטנדים רגילים אפשר להזיז ממקום למקום, וכך לחקור מקומות אחרים סביבה הנקודה שעומדים בה, למשל מקל על חי שרוצים שיהיה קצת רחוק משאר המקלות.
אני יודע שזה יותר יוקרתי כיום ומשדר מקצועיות - אבל לדעתי אין יתרונות משמעותיים.
לא צלחתי את הסרטונים, ולדעתי זה מוכיח את טענתי. מעל 10 דקות הרכבה - בשביל מה? ב-10 דקות אני כבר עם שני מקלות במים. חוץ מזה, יש פה פוטנציאל איבוד חלקים גדול, וסתם עוד משקל רב לסחיבה בחוף, ובשבילי בפרט כי אני הולך ברגל לדוג ולא עם אוטו.