| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 26/4/2017 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 17 | בצק רגיל - | בורי (קיפון גדול-ראש) | 250 | |
הדו"ח:
השעה שלוש אחר הצהריים ואני באמצע העבודה כאשר שוב מתחילות לגרד לי הידיים וזה הסימן שהגיע הזמן לחתוך קצת לדייג בנקודה האהובה עלי. ושוב בריטואל המוכר עוזב את הכל ויוצא לכיוון הנחל. בדרך אני נזכר שנגמר לי הקמח וצריך לעשות עצירה במכולת ולהתארגן על קמח, קצת לחם לריסוס וכוס קפה לנפש. אחרי עצירה מהירה והתארגנות סוף סוף מגיע לנקודה ומתחיל לארגן את הציוד. קודם כל מחליף את הקרסים למידה 12 קריסטל, מעביר את הלחם לשקית אטומה וממלא מים שיהיה מוכן לריסוס ומתחיל במלאכת הכנת הבצק. הפעם החלטתי שאני הולך על מתכון בייסיק של קמח ומים בלבד מכיוון שלא באתי מהבית והתוספות המיוחדות לא היו איתי. לאחר שהבצק נהיה גמיש ודביק כמו שאני אוהב ירדתי לפינה הסודית והתחלתי לרסס עם הלחם.
בזמן שאני לוקח לגימה מהקפה לפני תחילת עבודה אני כבר מזהה דגים שמתחילים להגיע לאזור ולאכול את חתיכות הלחם הקטנות שעדיין לא שקעו. לאחר המתנה של שתי דקות מתחילת הריסוס אני נותן זריקה ראשונה, הקרסים עם הבצק מתחילות לשקוע וכמעט מיד אני מתחיל לזהות את העיגולים הקטנים מסביב למצוף וזה הסימן שהבורים מתחילים למצוץ את הבצק. אני נותן לבורי קצת לאכול ואז נותן הצלפה קצרה והופ דג ראשון על הקרס. איך שהדג יוצא אני מתחיל להרגיש איך האנדרנלין מתחיל להשתולל לי בגוף וישר עובר להילוך רביעי, משחרר במהירות את הדג חזרה למים כי הוא קטן מדי שם מהר עוד בצק על הקרסים נותן תפילה קצרה לאלוהי הבורי שימשיכו האכילות וזורק שוב את הקרסים למים.
לא עוברת שניה וחצי ושוב עיגולים מסביב למצוף, נותן לדג להינות מארוחה אחרונה, חצי הצלפה מהירה ושוב בורי שמפסיד בקרב נגד קרסים קריסטל מספר 12 יוצא החוצה.
ככה עוברות להם שעתיים עד שהטלפון מצלצל ואשתי שואלת אם נתקעתי בדרך ולמה אני לא מגיע הביתה. אני כרגיל מאשים את הפקקים באיילון ומדווח שאני בדרך וכבר מגיע.
לך תסביר לה שהקריז תקף שוב והייתי חייב להרגיע אותו.
מקווה שנהנתם, ניפגש בדו"ח הבא.

דוח ישר ולעיניין
המשפט בסוף הרג אותי
כל אחד והתירוץ שלו בדיג צריך למשוך עוד זמן בחוף