פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוט בד בדייג פיתיונות |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוט בד בדייג פיתיונות (נקרא 3550 פעמים) |
הדפסה |
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
שלום לכולם האם מומלץ להשתמש בחוט בד כחוט ראשי בדייג פיתיונות? 90% מהזמן זה דייג טורפים כגון :לברק/גומבר/טרכון תודה וחג שמח 
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
למה לא אני אישית משתמש בבד לדיג פתיונות אבל דג במקומות בלי הרבה מסלעה 
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
כשהים רגוע זה נחמד ורגיש יותר כשהים גלי יותר ועובד החוט והחכה זזים וזה מפריע אני יותר אוהב ניילון בפיתיונות יותר נוח לי
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
חוט בד מתאים לפיתיונות קח בחשבון שתי דברים האחד זה האצות עם יש אצות אתה חייב להחליף לשפולה ניילון ושתיים הרגישות של החוט מאוד חדה אסור לתפעל את הדג מייד אתה צריך להמתין שהדג יאכל כמו שצריך
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
תודה רבה לכולם על התשובות  כשהים רגוע זה נחמד ורגיש יותר כשהים גלי יותר ועובד החוט והחכה זזים וזה מפריע אני יותר אוהב ניילון בפיתיונות יותר נוח לי
אז בים של מטר פחות עדיף בד? חוט בד מתאים לפיתיונות קח בחשבון שתי דברים האחד זה האצות עם יש אצות אתה חייב להחליף לשפולה ניילון ושתיים הרגישות של החוט מאוד חדה אסור לתפעל את הדג מייד אתה צריך להמתין שהדג יאכל כמו שצריך
הלל מה הסיבה שאצות וחוט בד לא מסתדרות? ברשותכם, יש לי עוד כמה שאלות: 1)איזה טסט לקחת לחוט בד? 2)האם בים עובד,נניח מטר-+ חוט הבד יתבלגן בעקבות הגלים?(למרות שהוא מתוח עקב המשקולת) 3)מכיוון שמשתמשים בבד,יש צורך לקשור שוק-לידר, מה אורכו?מה הטסט שלו בהשוואה לבד הראשי? האם השוקלידר הוא תלאי קבוע או שמא יש לקשור כל יציאה מחדש? תודה רבה 
|
|
|
|
|
היתרון שלו זה הרגישות שהוא מספק. בים גלי- אתה תראה תנודות חזקות של גלים על המקל. ככול שהוא דק יותר תראה פחות תנודות...ותהנה מהרגישות שהוא מאפשר. אישית משתמש גם בגלים של סערות...בכך שמעלה את משקל עופרת, מצליח לשמור על מתח מסויים בחוט. באיזה חוזק חוט נילון אתה מעדיף?(....0.35-15LB...0.4-20LB....0.5-30LB ) תשמור על חוזק וקח בד. לדוגמא: אישית נהנה מחוטי 0.4, שהם בחוזק 20LB, ומחליט לעבור לבד 20LB, שהוא בקוטר 0.2MM בערך(סתם נחמד שהוא דק- יעוף יותר טוב). יתבלגן?  שוק יהיה באור המקל*2. טסט שלו נקבע מהמשקולת+-, עופרת של 1OZ- שוק 10LB...ל2OZ-20LB וכך הלאה(אצלי מחובר 50LB והמשקולת לרוב 5OZ (28G*5) וכמובן אפשר לשים פחות... קשר נקבע בין משקולת לשוק....לא לראשי  יתבלה תחליף, חרצת אותו על אזור סלעי ואולי יקרע?-תחליף... נב...אצות נדבקות להכול-גם לנילון. פשוט עם בד זה נוראי(המרקם של בד גס יותר מנילון והן נדבקות אליו טוב!) מקווה שקשקוש זה עזר
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
תודה רבה לכולם על התשובות  כשהים רגוע זה נחמד ורגיש יותר כשהים גלי יותר ועובד החוט והחכה זזים וזה מפריע אני יותר אוהב ניילון בפיתיונות יותר נוח לי
אז בים של מטר פחות עדיף בד? חוט בד מתאים לפיתיונות קח בחשבון שתי דברים האחד זה האצות עם יש אצות אתה חייב להחליף לשפולה ניילון ושתיים הרגישות של החוט מאוד חדה אסור לתפעל את הדג מייד אתה צריך להמתין שהדג יאכל כמו שצריך
הלל מה הסיבה שאצות וחוט בד לא מסתדרות? ברשותכם, יש לי עוד כמה שאלות: 1)איזה טסט לקחת לחוט בד? 2)האם בים עובד,נניח מטר-+ חוט הבד יתבלגן בעקבות הגלים?(למרות שהוא מתוח עקב המשקולת) 3)מכיוון שמשתמשים בבד,יש צורך לקשור שוק-לידר, מה אורכו?מה הטסט שלו בהשוואה לבד הראשי? האם השוקלידר הוא תלאי קבוע או שמא יש לקשור כל יציאה מחדש? תודה רבה  מה העיניינים דור ,לגבי החוט בד תלויי מה הטסט של החוט ולפי זה לשים את השוק לידר ,שאתה דג בסביבה סלעית מציע שתוסיף שוק לידר אורך החכה וקצת אני אישית לא משתמש בשוק לידר מהסיבה שאני דג במקומות חוליים ללא הרבה סלעים והטסט של החוט בד בשפולה הוא גבוהה אז אני מרשה לעצמי גם לא לחבר שוק לידר ,אבל מה אם החוט דק יחסית או כמו שאמרתי מקומות סלעיים עדיף שתחבר שלא יקרע מהשיפשוף בסלעים וגם בהעפת הפתיון,אם יש לך שתי שפולות שים על אחת בד ועל השנייה ניילון והתנודות של החכה אם אתה נמצא במקום גבוהה ולא במקביל לים אתה לא תרגיש אותם 
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
היתרון שלו זה הרגישות שהוא מספק. בים גלי- אתה תראה תנודות חזקות של גלים על המקל. ככול שהוא דק יותר תראה פחות תנודות...ותהנה מהרגישות שהוא מאפשר. אישית משתמש גם בגלים של סערות...בכך שמעלה את משקל עופרת, מצליח לשמור על מתח מסויים בחוט. באיזה חוזק חוט נילון אתה מעדיף?(....0.35-15LB...0.4-20LB....0.5-30LB ) תשמור על חוזק וקח בד. לדוגמא: אישית נהנה מחוטי 0.4, שהם בחוזק 20LB, ומחליט לעבור לבד 20LB, שהוא בקוטר 0.2MM בערך(סתם נחמד שהוא דק- יעוף יותר טוב). יתבלגן?  שוק יהיה באור המקל*2. טסט שלו נקבע מהמשקולת+-, עופרת של 1OZ- שוק 10LB...ל2OZ-20LB וכך הלאה(אצלי מחובר 50LB והמשקולת לרוב 5OZ (28G*5) וכמובן אפשר לשים פחות... קשר נקבע בין משקולת לשוק....לא לראשי  יתבלה תחליף, חרצת אותו על אזור סלעי ואולי יקרע?-תחליף... נב...אצות נדבקות להכול-גם לנילון. פשוט עם בד זה נוראי(המרקם של בד גס יותר מנילון והן נדבקות אליו טוב!) מקווה שקשקוש זה עזר מישה, לדעתי תמשיך לקשקש  כתבת"באיזה חוזק חוט נילון אתה מעדיף?(....0.35-15LB...0.4-20LB....0.5-30LB )" אני לא יודע אם אלו באמת מידות וטסטים או שמא רק נתת אותם כדוגמה אבל אצלי בבית שוכב חוט 0.40 בעל טסט 20 ק"ג=35-40LB הגיוני? כמו כן כתבת גם "קשר נקבע בין משקולת לשוק....לא לראשי  " לא כל כך הבנתי את המשפט,תוכל להסביר שוב בבקשה? שוב מודה מקרב לב על התשובה תודה רבה לכולם על התשובות  כשהים רגוע זה נחמד ורגיש יותר כשהים גלי יותר ועובד החוט והחכה זזים וזה מפריע אני יותר אוהב ניילון בפיתיונות יותר נוח לי
הלל מה הסיבה שאצות וחוט בד לא מסתדרות? ברשותכם, יש לי עוד כמה שאלות: 1)איזה טסט לקחת לחוט בד? 2)האם בים עובד,נניח מטר-+ חוט הבד יתבלגן בעקבות הגלים?(למרות שהוא מתוח עקב המשקולת) 3)מכיוון שמשתמשים בבד,יש צורך לקשור שוק-לידר, מה אורכו?מה הטסט שלו בהשוואה לבד הראשי? האם השוקלידר הוא תלאי קבוע או שמא יש לקשור כל יציאה מחדש? תודה רבה  מה העיניינים דור ,לגבי החוט בד תלויי מה הטסט של החוט ולפי זה לשים את השוק לידר ,שאתה דג בסביבה סלעית מציע שתוסיף שוק לידר אורך החכה וקצת אני אישית לא משתמש בשוק לידר מהסיבה שאני דג במקומות חוליים ללא הרבה סלעים והטסט של החוט בד בשפולה הוא גבוהה אז אני מרשה לעצמי גם לא לחבר שוק לידר ,אבל מה אם החוט דק יחסית או כמו שאמרתי מקומות סלעיים עדיף שתחבר שלא יקרע מהשיפשוף בסלעים וגם בהעפת הפתיון,אם יש לך שתי שפולות שים על אחת בד ועל השנייה ניילון והתנודות של החכה אם אתה נמצא במקום גבוהה ולא במקביל לים אתה לא תרגיש אותם  שוב תודה  הדייג מתבצע מקו המים לכן התנודות כל הזמן יהיו מורגשות  וכמובן עוד שאלות  : 1)כמו שנכתב אורך השוק-לידר יהיה כפול מאורך החכה לכן בעת ההטלה חלק מהשוק נמצא עדיין על השפולה-האם פוגע בזריקה?בטבעות? 2)איזה קשר מומלץ בין השוק לחוט בד הראשי?FG ?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
החצי מטבע שלי
אני עובד עם חוט בד 0.16 מ"מ 8 גידים טסט 20 ליברות
שוק לידר קוני שמתחיל מ- 0.25 מ"מ והסיומת שלו 0.57 מ"מ
מגיע בגליל של 5 או 10 יחידות תלוי בחברה אורך השוק לידר 15 מטר
קשר בין השוק לידר לראשי
אולבריט , אלברטו , אוני כפול
עובד כמעט בכל מצב ים ,אבל יש פעמים שהתנודות של הגלים בים גבוה מעצבנים
אז מחליף לשפולה עם חוט נילון בעובי 0.26 מ"מ
ממליץ בחום רולר שמגיע עם שתי שפולות לצורך העיניין
|
|
|
|
|
דור, נתתי דוגמא לטסטים לנילון שאאמין להם, למרות מה שיכתוב יצרן כלשהו על החבילה(למרות שקיימים יוצאי דופן)(רוב הכתוב על חבילה- קוטר+טסט....מעט מפוקפק) תתלה דלי על חוט, ותמלא 10 ליטר מים=22LB....גם אני בודק(...עד כמה יצאתי כבש), כי רצוי לדעת מה אתה מגלגל למכונה.
אבהיר את העיברית העילגת. ה"קשר", בין הטסט של השוק למשקולת הוא כמו שכתבתי. מה שאתה מגלגל לרולר תלוי רק בך. הקשר בו קושרים את השוק לראשי הוא כמו שציין יואל...ויש עוד...
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
יואל ומישה תודה רבה על התיחסותכם  החצי מטבע שלי
אני עובד עם חוט בד 0.16 מ"מ 8 גידים טסט 20 ליברות
שוק לידר קוני שמתחיל מ- 0.25 מ"מ והסיומת שלו 0.57 מ"מ
מגיע בגליל של 5 או 10 יחידות תלוי בחברה אורך השוק לידר 15 מטר
קשר בין השוק לידר לראשי
אולבריט , אלברטו , אוני כפול
עובד כמעט בכל מצב ים ,אבל יש פעמים שהתנודות של הגלים בים גבוה מעצבנים
אז מחליף לשפולה עם חוט נילון בעובי 0.26 מ"מ
ממליץ בחום רולר שמגיע עם שתי שפולות לצורך העיניין
1)השוק לידר נקרא "שוק לידר קוני" על שם חברה מסוימת או שפשוט זה המושג המקצועי? 2)אתה מעלה על הרולר את כל הגליל? 3)מה היתרון של שוק לידר קוני בהשוואה לשוק לידר רגיל שהוא בנוי מעובי אחיד? 4)האם הקשר בין השוקלידר לבד עובד בלי בעיה בטבעות של המקל? דור, נתתי דוגמא לטסטים לנילון שאאמין להם, למרות מה שיכתוב יצרן כלשהו על החבילה(למרות שקיימים יוצאי דופן)(רוב הכתוב על חבילה- קוטר+טסט....מעט מפוקפק) תתלה דלי על חוט, ותמלא 10 ליטר מים=22LB....גם אני בודק(...עד כמה יצאתי כבש), כי רצוי לדעת מה אתה מגלגל למכונה.
אבהיר את העיברית העילגת. ה"קשר", בין הטסט של השוק למשקולת הוא כמו שכתבתי. מה שאתה מגלגל לרולר תלוי רק בך. הקשר בו קושרים את השוק לראשי הוא כמו שציין יואל...ויש עוד...
מישה עכשיו הבנתי את הקשר  על השוקלידר בונים את הריג או שקושרים לשוק לידר את הריג?
|
|
|
|
גורן
|
לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש.... חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
-------------------------------
אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
שוק לידר קוני מתחיל מעובי נמוך ומסתיים בעובי עבה
המטרה היא ליצור קשר קטן כחול שאפשר שעובר חלק בטבעות
מבלי להפסיד יותר מידי בטסט של הראשי
בגליל יש בין 5 ל 10 שוקי לידר תלוי בחברה כל שוק לידר 15 מטר
כל 15 מטר יש סיומת של שוק לידר
בגליל שהעלתי יש 10 שוקי לידר , ההתחלה שלו היא 0.23 והסיום 0.57 ממ תמונה של שוק לידר קוני שאני עובד איתו
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 21, 2017, 20:40:37 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
|
|
|
|
|
"על השוקלידר בונים את הריג או שקושרים לשוק לידר את הריג?"
איך שנוח לך. ניתן לקשור במקום או לבוא עם ריגים מוכנים מהבית.
אצלי השוק כבר על הרולר, ואת הריג פשוט מחבר במקום. (הרולרים וקופסאת דייג מביא בתיק...ומקלות בתיק אחר...ואחרי הדייג צריך גם לשטוף את הכול ולחדש חוסרים/נזקים - חוסך לי זמן דייג ומאפשר לארגן מעט את הבלגן)
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|