שלום חברים,
חברי הפורום שקוראים את דו"חות הדיג אשר מועלים ביומן הדו"חות - הדברים מיועדים לכם...
ליתר דיוק - לכם חברי הפורום שקוראים את דו"חות הדיג,
נהנים וגם (או) מפיקים מדו"חות הדיג - עדכונים ומידע וטיפים וכל השאר...
רק משום מה לא מגיבים... קוראים וממשיכים הלאה...
וכשאני רואה יחס של 18-32 צפיות לכל תגובה שמועלית בדו"ח, זה מקומם....
אלא אם וגם זאת אני מביא בחשבון - יש כאן עניין של חוסר מודעות...
אז מדוע זה מקומם או מדוע יש כאן עניין של חוסר מודעות, תשומת לבכם לכמה דברים:
1. אכן, זה כייפ להעלות דו"ח על יציאת דיג, וזה כייפ לחלק מהאנשים גם אם יש צפיות בלבד ללא תגובות..
אך אין ספק כי כמו כל תחום בחיים, פידבק חיובי נותן הרגשה טובה יותר...
**אם עזרת לקשיש לסחוב סלים זה בא ממך ומרגיש לך טוב,
אך אם בכניסה לביתו ייקח את הסל וייכנס לביתו מבלי לומר מילה
זה ירגיש אותו דבר כמו אם יגיד "תודה" או "יפה מצדך" או "תהיה בריא" ?!!
**עצרת ואפשרת למישהו להשתלב בתנועה -
אם ישתלב בלי לתת לך מבט נוסף זה ירגיש כמו אם יסמן בידו או בראשו לתודה?!!!
2. אז התחלנו במה שנקרא נימוס בסיסי אלמנטרי, והרי דו"חות הדיג בפורום אינם של תמונה וזהו..
זהו אולי ההבדל הגדול בין דו"חות הדיג בפורום לבין פוסטים בפייסבוק או בווטסאפ..
ברוב דו"חות הדיג, חברי הפורום לא מסתפקים בעדכון התפיסה ותמונות/סרטון...
לרוב יש שיתוף לא רק בחוויה האישית ובתמונות, אלא גם בפרטי הדמויים/הפתיון, תובנות וטיפים..
וכשמישהו מפרט את הדמוי, לעיתים מצרף תמונה, מוסיף טיפים ותובנות...
אז מי שבכייפ שלו נותן תגובה רחבה... אך מי שאיננו מורגל או "לא בקטע" של תגובות נרחבות -
מה כל כך קשה לתת פידבק חיובי כלשהוא?! "דו"ח יפה" / "תודה על השיתוף" "מעניין ותורם" וכו'?!
ממתי פרגון או הבעת תודה או הבעת הערכה - הפכו למשהו שלא קיים בלקסיקון של מישהו?!!!
3. ציינתי בתחילה את האפשרות של חוסר מודעות ומהיכן הבנתי שזו גם אפשרות?!!
כי יצא לי פה ושם לשוחח באקראי עם אנשים, חברי פורום כמובן, שלא כל כך זכרתי..
והם מדברים על כמה הפורום מעניין ומהנה ואיזו רמה של שיתוף ומקצוענות...
ואם אני לא זוכר את שם המשתמש או הכינוי - אז טבעי שאשאל "לא זוכר שראיתי תגובות שלך"..
ואז מגיעה התשובה: "אני מאוד אוהב לקרוא ומפיק המון רק לא נוהג להגיב או להעלות..."
אז בחייאת רבאק, אתם חושבים שזה בסדר?!!!! כמובן שתשובתי המתבקשת היא זו:
"אתה מבין כי אם כולם היו כמוך, אחלה אנשים באופן כללי, אשר מאוד מעריכים אך דוממים,
אז היו כולם "קוראים" רק שאז לא היה מה לקרוא?!!! זו כבר סיבה טובה להעלות גם אתה דו"ח דיג..
ו... אם כולם היו "צופים בלבד" - נראה לכם כי מי שהעלה דו"ח ראשון, שני ושלישי, עם 0-5 תגובות,
היה ממשיך להעלות דוחות דיג מפורטים, מקצועיים ומשתפים?!!!!
אתם מבינים כי בכלל יש לכם מה לקרוא - רק כי יש מי שאיננו רק קורא, אלא משתף ומגיב?!!!
4. אז להיות "צופה בלבד", לקרוא ולקרוא, להנות ולהפיק, בלי שום פידבק,
זה גם "לא הוגן" וגם עשוי להוריד את הדרייב להעלאת עוד דוחות דיג משתפים שזה "גול עצמי"..
5. ואם כבר, אז גם לכם מעלי דוחות הדיג - אחרי ה"יישר כוח" על השיתוף שבהחלט מגיע...
עבור 90% ממעלי דוחות הדיג המפורטים, 3-7 תגובות לא ירגיש כמו 12-20 תגובות,
אז מי שריבוי תגובות לדו"ח הדיג שלו מרגיש לו טוב - תנו הרגשה טובה לחבריכם בדו"חות שלהם..
ברור שזו לא חובה כי להבדיל מה"צופים בלבד" אתם הרי משתפים, אבל חומר למחשבה...
6. מזכיר כי כאן זה לא פייסבוק ופורום הדיג הספורטיבי בישראל איננו אתר מסחרי, אנחנו קהילה!
ה"צפיות בלבד" תורמות לפורום ולחברי הפורום - שום דבר, כלומר אפס תרומה ואפס ערך מוסף...
זה כמו שמישהו נכנס למסיבה, אוכל ושותה אך לא רוקד ולא מדבר עם איש, יושב בפינה ומשקיף..
מה שעושה את הפורום לקהילה חברתית-מקצועית שמשתפת ונהנית ומפיקה - זה השיתוף והתגובות!
7. ככלל אני נוהג להגיב בכל דו"ח דיג שקראתי (וברוב הדיונים שקראתי), וההגיון שלי פשוט:
אני חבר פורום שמעריך את ההשקעה והשיתוף של מעלי דו"חות הדיג ורוצה להמשיך לראות דו"חות דיג
שמעלים חברי הפורום, לכן אגיב בדוח הדיג שאהבתי או הפקתי ממנו, גם כי "לא מתים מהבעת פרגון או
הערכה" וגם כי זה ייתן דרייב להעלאת עוד דוחות דיג שאהנה ואפיק מהם.
8. תודה על הקריאה וההבנה ומקווה שהאסימונים נפלו

אתם מוזמנים להתייחס ולהביע דעתכם חברים...
גם כאן בשרשור... וגם בדחות הדיג שביומן דוחות הדיג

אומרים תודה לאנשים ברחוב שלא מכירים על איזה ג'סטה קטנה כמו שמישהו נותן לך להשתלב בתנועה