אני מקבל את מה שרשמת צור סתם בשביל ידע כללי אני אדם שומר חוק ובגלל זה מעצבן אותי מאוד שמצפצפים על החוק בצורה כל כך בוטה.
אני מגיע בחודשיים האחרונים לכינרת כמעט פעם בשבוע!
למה אני צריך להילחם עם הדייגים בסירות שלא יקרעו לי את החוטים שאם אני יגזים אני מגיע ל 80 מטר מהחוף?
לפי מיטב ידיעתי והיא לא רבה בתחום הסירות לסירה אסור להתקרב לחוף מוכרז כ 300 מטר!
אם היה חוק והיתה אכיפה לא הייתי צריך לדאוג כל פעם שאני רואה סירה במרחק 2 קילומטר בכיוון שלי!
אם הדייגים שזה הפרנסה שלהם לא מפריע להם שיש חוק ואכיפה כנראה שאין לא חוק ולא אכיפה ובגלל זה אמרתי שהוא יכול ללכת לדוג מתי ואיפה שירצה כל עוד זה לא שמורת טבע!
בסופו של דבר אני יודע ומאמין שהדייגים הספורטיבים לא אלה שגומרים את הדייג בכינרת ובכלל בים אלא הסירות עם הרשתות שעובדות כמו מכונה משומנת ולא נחות רגע.
צח,
מאוד מאוד מבין אותך...
זה אכן מצב מקומם ומרתיח...
הרשויות מטילות איסורים - אך בפועל נמנעות מאכיפה כלפי הדיג המסחרי ההרסני...
התופעה המכוערת והמרתיחה - כשהן כבר אוכפות הן אוכפות כנגד הספורטיביים...
למה?! כי זה קל להן...
נגד המצב הזה צריך לעשות ולהלחם כדי לשנותו - עניין שהוא מאוד במקרו...
"מלחמה נקודתית" ע"י בודדים שביטויה ביציאת לדיג היכן ומתי שאסור - לא תועיל...
יתרה מזו - זה יסתכם בסנקציות כואבות...
מניח כי צור התרעם, בעיקר משום החשש כי השואל או אחרים "יאמצו" את "ההצעה לשים פס" - ויחטפו..
ברגע שיש איסור חוקי ברור, כל עוד לא שונה או כל עוד לא גובשה עמדה כללית במסגרת מאבק ציבורי שלנו שאין להכיר בו כחוקי - בעייתי לאפשר המלצה כזו... לטעמי יש להבדיל בין איסור שכרגע קיים באופן חוקי - לבין איסור דיג דוגמת זה שהוטלה בזמנו על סירות וקיאקים שהיה ספק רב בחוקיותו וכחלק ממאבק ציבורי היתה החלטה אסטרטגית לצאת לים ובמידת הצורך להגיש בקשה להשפט, תוך נשיאה מודעת לאפשרות שקיימת כי הקנס לא יבוטל בבית המשפט...
בכל מקרה,
התחרות השנתית בכנרת תהיה במקום שיהיה מותר לדוג, נתראה שם