כבר שנים רבות שעבור דיג בולונז אני משתמש בסל הנצרים המסורתי. זה אותו סל ששימש סוחרים בארץ ישראל שנים רבות, לדגים, פירות וירקות וכל מיני סחורות. דייגים חובבים עשו בו שימוש משני עבור הדגים שלהם, כיוון שהיה נוח לשאת אותו על הזרוע ולדוג תוך כדי, וכן הוא קל משקל, זמין וזול. סל מן הסוג הזה נפוץ לדעתי בכל המדינות השוכנות לחופי הים התיכון. כיום הסל הזה אינו מיוצר באופן מסורתי בשטחי מדינת ישראל (עד כמה שידוע לי מבירורים שערכתי), אלא רק בשטחי הרשות הפלסטינית (ואולי גם עזה). הוא עשוי בעבודת יד, ואף על פי כן זול מאוד.
הסל מגיע עם ידית נשיאה בצורת קשת וכך השתמשתי בו שנים רבות, אך לאחרונה התחשק לי לשדרג אותו ולהתאים אותו בדיוק לצרכים שלי. הדבר הראשון שעשיתי היה לנסר את הידית ולהשאיר סל עגול ללא ידית. לאחר מכן, כיוון שהסל ישן, ליפפתי סביב השוליים שלו חבל בהידוק רב כדי שלא ישתחררו הנצרים ויווצרו חורים. יחד עם החבל, החלטתי לעטוף אותו ברשת מכמורתן שקיבלתי (לא שלמה, רק חתיכה :-) ) מחבר דייג עבור בני (שבאופן טבעי המשחק האהוב עליו הוא להפוך את הספה בסלון לסירה ולצאת לדוג עם הרשת שלו).
השלב הראשון בתמונה הראשונה.

הרשת מהודקת על גוף הסל וכל החיבורים הלא חלקים התבצעו בתחתית כי גם ככה היא לא נראית לעין. התוצאה היא סל עטוף ברשת, מה שיבטיח עמידותו לאורך זמן ואחסונו במרפסת בכל תנאי מזג האוויר (הוא בדרך כלל מסריח מפילוטה ודגים).
לאחר מכן חיברתי את הרצועה. מדובר ברצועה פשוטה (שמזכירה קצת חגורה צבאית, אבל קלה ורכה יותר). היא נתפרה למיתר דק וחזק שחובר לשני צידי הסל, מתחת לשפה המלופפת בחבל.
הרצועה מחוברת, מבט מקרוב (תמונה שניה).

כעת יש סל עם רצועה, למעשה מוכן לדיג כפי שהיה כל השנים. אך הפעם רציתי משהו נוח יותר. כיוון שאני עובד עם מגוון פתיונות מכל מיני סוגים, ולעתים אני נזקק למשטח קטן כדי לפרוס אותם, החלטתי להתקין לסל מכסה שנפתח לשני הצדדים, גם כדי ליצור צל בימי השמש וגם כדי להוות מעין משטח פתיונות. מוט דק מצד אחד של הסל לשני, ושני חצאי עיגול מדיקט שיהוו מכסה שנפתח משני הצדדים. את הצירים יצרתי בעזרתי מיתר שהידקתי בקשירה של שני המכסים למוט עצמו. כיוון שהסל עצמו לא מדויק בצורתו, לקחתי אותו לנגר מתחת לבית והתאמנו בדיוק את הגודל ואת הצורה.
התוצאה בתמונה השלישית.

כעת הסל מוכן לדיג, אך הציוד מפוזר בפנים. החלטתי לעשות מעשה ולהתקין שני פאוצ'ים קטנים בצידו הפנימי של הסל, בהם יש כל מה שאני צריך לדיג בולונז (מצופים, 3 סוגי חוטים, קופסה עם 5 גדלי קרסים, שני סוגי משקולות וזרחנים). ככה אני גם מגביל את עצמי בכמות הציוד ולא לוקח דברים מיותרים. דיג בולונז הוא מינימליסטי עבורי וכך אני רוצה שיישאר.
התוצאה בתמונה הרביעית.

שידרוג נוסף, כיוון שרוב הדיג שלי הוא בלילה, היה תאורה פנימית. רציתי בהתחלה משהו שמכונה "פס לדים" סביב הדופן הפנימית של הסל, אך זה התברר כפרוצדורה בעייתית בגלל סוג וגודל הסוללה. לכן לקחתי תאורת חירום נטענת עם מתלה, וכך היא תלויה בסל ומאירה בתוכו, כיוון שפנס הראש לא תמיד מצליח להאיר הכול. בזמן הדיג אפשר להוציא אותה ולהניח על עמדת הפתיונות.
הסל עם התאורה הפנימית בתמונה החמישית.

שידרוג אחרון היה ספוג לשליפה מהירה של קרסים בזמן הדיג. פעמים רבות, בעיקר בדיג סרגוסים, מחליפים קרסים בלי הפסקה. במקום כל פעם לפתוח את הפאוץ', ואת הקופסה שבתוך הפאוץ' עם כל הקרסים (כמה נופלים בדרך תמיד), ולהניח את המקל, החלטתי להצמיד ספוג קטן לצד הסל ובתחילת הדיג לתקוע בו כמות מסוימת של קרסים מכמה סוגים - כך אני שולף את הקרס ובדרך כלל קושר מיד על התלאי הקיים (אם יש מספיק חוט). חשבתי על זה כיוון שנזכרתי שכך עובדים בשארק כשקושרים קרסים שנקרעו תוך כדי שמרימים את השרק (יש תמיד בניות מוכנות בשליפה לקשירה מיידית).
הספוג בתמונה השישית.

התמונות עלו כקובץ מצורף ולא בגוף ההודעה כיוון שהסתבכתי עם זה - מנהלים, אם תרצו לערוך - בכייף.
כמו כן, הנושא עלה בפורום הזה והתלבטתי אם להעלות כאן או בסדנה. אז אם יש צורך להעביר - אקבל זאת בהבנה גם כן :-).