איני יודע, אם אכן יש עליה במספר הכרישים. בשנים קודמות בעונת הקייץ היו נתפסים לא מעט כרישים בטפפים. והייתי משחרר אותם למרות שאז הם לא היו זן מוגן. בשנתיים האחרונות לא נתפס אף כריש. כך שאולי בנגוד למה שרואים במים החמים מספרם אינו גדל.
יחד עם זאת, אכן נראה לי הזוי להכריז על דג שאינו מועיל לאדם כדג מוגן, אם חשבו שהוא הסניטר של הים ולכן יש להגן עליו הרי שהגיען האבו נפחות והם סניטרים יעילים ממנו. בגלל מספרם העצום.
בהחלט נראה לי שאפשר להסיר את הכריש מרשימת המוגנים.
מי אנחנו שנחליט איזה דג מואיל ואיזה לא?
הים לא שלנו הים של הטבע והחיים בו צרכים להועיל לעצמם ולטבע ולא לאדם
משום מה האדם תפס בעלות על הים והחיים בו ומחליט בשבילו מה צריך ומה לא מה מועיל ומה לא
לא סתם הים נראה כמו שהוא נראה
צור מהתגובות שלך אני לא יודע עם לצחוק או לבכות
אתה בטוח שאתה דייג

כי הבנה בים אין לך בשיט אך לא כואב לך על כל דג שאתה תופס ובגלל זה דג אחר
נאלץ לישון רעב כי לא היה לא מה לאכול כן כן אתה לקחת לו את הארוחה בגללך הוא ישן רעבב
כנראה שההבנה שלך כל כך מינימלית שאפילו לא הבנת את מה שכתבתי אבל זה בסדר בקרוב מאוד כשאתה וחבריך
תאלצו לזרוק לוקוסים מתים חזרה לים כי הרטג הכריז עליהם מוגנים אולי אז תבין על מה אני מדבר ואך זה מרגיש להרוג דג אכיל וסתם לזרוק אותו לים שירקב
שוב אני אומר אסור בשום אופן שכרישים יהיו דג המטרה אבל עם הם נתפסים ועולים מתים זה נראה לי מטומטם לזרוק אותם למים בגלל שהכריזו עליהם דג מוגן (מה גם שזה משבש לחלוטין את המערכת האקולוגית )
שכחתי שאני מדבר עם המבין מספר אחד בים בתחום הדייג
ועכשיו תרשה לי להתגלגל מצחוק ממה שכתבת ולשאול אותך האם התה דייג והאם אינך יודע מי הם חבריך הדייגים
הרי ברגע שיתנו לכם להבי את שלל הלוואי לחוף הכרישים יהפכו לדג המטרה ויגיעו לשוק בתרוץ של נתפס לא בכוונה
מה שצריך זה רק לתת לכם המסחריים פירצה ואתם תנצלו אתהגם כך חלק גדוך ממכם מצפצף על החוק ועודה מה דבא לו בים