פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   שעוני דייג - זמני אכילה |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שעוני דייג - זמני אכילה (נקרא 3316 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
בס"ד
ההגדרה של שעון שאומרת אם זה זמן אכילה של הדגים זה די כללי לטעמי וגם לדעתי זה סוג של גימיק. ישנם אכן נתונים חשובים בדייג כגון לחץ ברומטרי, גאות ושפל, וזמני זריחה ושקיעה של שמש וירח. ישנם שעונים שמספקים את כל הנתונים הללו. וישנם שעונים שנותנים חלק מהנתונים ולא את כולם.
כמובן ששעון של Casio שמספק את כל הנתונים הללו + עוד כמה נתונים אחרים (כגון מצפן, טמפרטורה...), שטובים גם למטיילים וגולשים עולה די הרבה כסף (ישנם כאלו שעולים קרוב לאלפיים שקל ואף יותר מזה).
את כל הנתונים הללו אפשר לקבל היום מהאינטרנט לפני יציאה מהבית. מה גם שבדייג חשוב גם גובה הגלים, טמפרטורת המים ועוד כמה נתונים.
לפי מה שאני רואה בתחזיות בכנרת ובמים מתוקים בכללי אין גלים גבוהים לרוב זה כותב באתר המטארולוגי שהגלים בגובה 20-30 ובמקרים חריגים שזה כתב 30-50 , במים מתוקים זה משפיע הגובה של הגלים או לא ? מנסיוני - רוחות משפיעות, שינויי לחץ משפיע. גובה הגלים משפיע על נוחות הדייג, במיוחד ב-match (מצוף). מארט  בעת שינוי מזג אוויר לרעה במתוקים, בד"כ הדגים הטורפים מגבירים את הפעילות. הדבר יותר מוחשי בחו"ל מכיוון שיש שם יותר סוגי דגים, גם הלא טורפים וגם הטורפים. מה עוד שם שינויי מזג האויר הרבה יותר קיצוניים מאשר בארץ. מארט  כשאתה אומר לרעה זה חורף או קיץ אצלנו הטורפים מגיבים ופעילים טוב יותר בקיץ המדד שלי זה התגובה שלהם לדמויים בקיץ המושטים , הביניות , והשפמנונים מגיבים יותר ובצורה אגרסיבית יותר במיוחד באביב ובסתיו- שם יכול להיות יום קיצי, שהופך בין רגע לגשום וסוער. מארט  גם פה ההתעוררות ותחילת התוקפנות היא באביב אבל התנהגות זו נמשכת עד לסוף הקיץ לכל חובבי הז׳ירז׳ור זה הזמן להתחיל להתארגן וארגן ציוד עוד קצת והאקשן מתחיל רק בארץ, השפמנון אוכל לחם..  מארט 
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
 בס"ד
ההגדרה של שעון שאומרת אם זה זמן אכילה של הדגים זה די כללי לטעמי וגם לדעתי זה סוג של גימיק. ישנם אכן נתונים חשובים בדייג כגון לחץ ברומטרי, גאות ושפל, וזמני זריחה ושקיעה של שמש וירח. ישנם שעונים שמספקים את כל הנתונים הללו. וישנם שעונים שנותנים חלק מהנתונים ולא את כולם.
כמובן ששעון של Casio שמספק את כל הנתונים הללו + עוד כמה נתונים אחרים (כגון מצפן, טמפרטורה...), שטובים גם למטיילים וגולשים עולה די הרבה כסף (ישנם כאלו שעולים קרוב לאלפיים שקל ואף יותר מזה).
את כל הנתונים הללו אפשר לקבל היום מהאינטרנט לפני יציאה מהבית. מה גם שבדייג חשוב גם גובה הגלים, טמפרטורת המים ועוד כמה נתונים.
לפי מה שאני רואה בתחזיות בכנרת ובמים מתוקים בכללי אין גלים גבוהים לרוב זה כותב באתר המטארולוגי שהגלים בגובה 20-30 ובמקרים חריגים שזה כתב 30-50 , במים מתוקים זה משפיע הגובה של הגלים או לא ? מנסיוני - רוחות משפיעות, שינויי לחץ משפיע. גובה הגלים משפיע על נוחות הדייג, במיוחד ב-match (מצוף). מארט  בעת שינוי מזג אוויר לרעה במתוקים, בד"כ הדגים הטורפים מגבירים את הפעילות. הדבר יותר מוחשי בחו"ל מכיוון שיש שם יותר סוגי דגים, גם הלא טורפים וגם הטורפים. מה עוד שם שינויי מזג האויר הרבה יותר קיצוניים מאשר בארץ. מארט  כשאתה אומר לרעה זה חורף או קיץ אצלנו הטורפים מגיבים ופעילים טוב יותר בקיץ המדד שלי זה התגובה שלהם לדמויים בקיץ המושטים , הביניות , והשפמנונים מגיבים יותר ובצורה אגרסיבית יותר במיוחד באביב ובסתיו- שם יכול להיות יום קיצי, שהופך בין רגע לגשום וסוער. מארט  גם פה ההתעוררות ותחילת התוקפנות היא באביב אבל התנהגות זו נמשכת עד לסוף הקיץ לכל חובבי הז׳ירז׳ור זה הזמן להתחיל להתארגן וארגן ציוד עוד קצת והאקשן מתחיל רק בארץ, השפמנון אוכל לחם..  מארט  
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד
לפי מה שאני רואה בתחזיות בכנרת ובמים מתוקים בכללי אין גלים גבוהים לרוב זה כותב באתר המטארולוגי שהגלים בגובה 20-30 ובמקרים חריגים שזה כתב 30-50 , במים מתוקים זה משפיע הגובה של הגלים או לא ? מנסיוני - רוחות משפיעות, שינויי לחץ משפיע. גובה הגלים משפיע על נוחות הדייג, במיוחד ב-match (מצוף). מארט  בעת שינוי מזג אוויר לרעה במתוקים, בד"כ הדגים הטורפים מגבירים את הפעילות. הדבר יותר מוחשי בחו"ל מכיוון שיש שם יותר סוגי דגים, גם הלא טורפים וגם הטורפים. מה עוד שם שינויי מזג האויר הרבה יותר קיצוניים מאשר בארץ. מארט  כשאתה אומר לרעה זה חורף או קיץ אצלנו הטורפים מגיבים ופעילים טוב יותר בקיץ המדד שלי זה התגובה שלהם לדמויים בקיץ המושטים , הביניות , והשפמנונים מגיבים יותר ובצורה אגרסיבית יותר במיוחד באביב ובסתיו- שם יכול להיות יום קיצי, שהופך בין רגע לגשום וסוער. מארט  גם פה ההתעוררות ותחילת התוקפנות היא באביב אבל התנהגות זו נמשכת עד לסוף הקיץ לכל חובבי הז׳ירז׳ור זה הזמן להתחיל להתארגן וארגן ציוד עוד קצת והאקשן מתחיל בס"ד זה מעניין דווקא מה שאתה אומר צור, כי אני זוכר שנה שעברה הייתי בכינרת בחול המועד פסח והיתה היענות מאד חלשה מצד הדגים. אני חושב גירדתי 3 דגים בתוך שעתיים שלוש בבוקר מוקדם. לעומת זאת בסוף חודש אוגוסט היה הרבה יותר פעיל עם בערך 10-15 דגים בשעה הראשונה של הדייג. האם העונה מתחילה רק באיזורים מסוימים בכינרת?
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אברהם, לדגים אין פסח. דגים כמו שאר בעלי החיים והצמחים מגיבים לעונה, טמפרטורות, זרמים, קרינה, לחצים וכו'... העונה (או אולי בעצם "העונה") התחילה השנה באיחור של חודשיים כמעט. רק לאחרונה התחילו לצאת קרפיונים בצורה סדירה בכנרת ואת הגל החזק של הבורים עוד לא ראינו... ביניות בירדן על סרדינים כבר תופסים אבל הגדולות באמת עוד לא הופיעו... אם לא יתחיל מחר בבוקר קיץ מלא ואמיתי בלי הפוגות חורפיות, אני מניח שבמקרה הטוב בסוף אפריל נתחיל לראות ז'ירז'ור פרודוקטיבי בכנרת. בירדן אולי מאוחר יותר... אם ירדו גשמים והמים ימשיכו להיות קרים, אני לא רואה מצב לפעילות בז'ירז'ור לפני מאי... זה מניסיוני ושים לב שאני מתאים את מצב המים ומזג האויר לחודשים שלנו. לא ההיפך... שעוני דיג וכמותם כול האפליקציות דיג למיניהן, לא אמינות בעיני. לא סומך עליהן ולא מתכנן לפיהן... אתה יכול להכניס את הנתונים של מדבר מוהבי ועדיין תקבל אחוזי הצלחה... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
אברהם, לדגים אין פסח. דגים כמו שאר בעלי החיים והצמחים מגיבים לעונה, טמפרטורות, זרמים, קרינה, לחצים וכו'... העונה (או אולי בעצם "העונה") התחילה השנה באיחור של חודשיים כמעט. רק לאחרונה התחילו לצאת קרפיונים בצורה סדירה בכנרת ואת הגל החזק של הבורים עוד לא ראינו... ביניות בירדן על סרדינים כבר תופסים אבל הגדולות באמת עוד לא הופיעו... אם לא יתחיל מחר בבוקר קיץ מלא ואמיתי בלי הפוגות חורפיות, אני מניח שבמקרה הטוב בסוף אפריל נתחיל לראות ז'ירז'ור פרודוקטיבי בכנרת. בירדן אולי מאוחר יותר... אם ירדו גשמים והמים ימשיכו להיות קרים, אני לא רואה מצב לפעילות בז'ירז'ור לפני מאי... זה מניסיוני ושים לב שאני מתאים את מצב המים ומזג האויר לחודשים שלנו. לא ההיפך... שעוני דיג וכמותם כול האפליקציות דיג למיניהן, לא אמינות בעיני. לא סומך עליהן ולא מתכנן לפיהן... אתה יכול להכניס את הנתונים של מדבר מוהבי ועדיין תקבל אחוזי הצלחה...  בס"ד אני מבין את זה ותודה על ההבהרה. היא ללא ספק במקום. 
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|