ראשית, רן שפתחת וכל מי שהוסיף והגיב,
יוזמה מבורכת וכל הצעה לשיפור תמיד מתקבלת בברכה...
כולל כמובן היוזמה וההצעה שלך אברהם ל"שיפוץ" יסודי כולל הבעת נכונותך לסייע...

לעצם העניין - ונניח לרגע את העניין שטרם בדקתי עם מנהלי התחזוקה מבחינת מה זה מצריך,
עולה השאלה - האם הוספת אלמנט כזה לא יגרום דווקא לסרבול...
לפחות מבחינתי -
החיפוש הראשוני שלי ביומן דוחות הדיג הוא בכל שנה קודמת בחודש תואם, לפי סגנון הדיג,
לעיתים עם הכנסת דג מסוים ולעיתים בלי...
או אז נכנס לדוחות ומציץ בפרטים כגון מס' פריטים, עומק, דמוי/פתיון, אזור בארץ, מצב ים וכו'...
בראש ובראשונה חשובה לי העונה - והקטע של כניסה לדוחות לצורך הצצה הוא די מהיר, דפדוף..
די אינטואיטיבית כי אין לי נסיון בז'רז'ור - שואל על מנת להבין טוב יותר:
אם העונה היא אותה עונה בחופים הפתוחים ובמרינות,
מדוע לצמצם חיפוש לפי עונה (ולמעשה חודש) לחיפוש לפי מיקום ובאופן שנאבד נתונים?!
מצד שני -
אם ממילא החיפוש הבסיסי והחשוב הוא לפי שנה וחודש (הרי בפברואר זה לא כמו ביולי),
ומאחר ואין בכל חודש עשרות רבות מספור של דוחות דיג באותו סגנון ועם אותו דג מטרה שנתפס,
אז מדוע להטריח ולגרום לכל מי שרוצה ריכוז תפיסות לברק בפברואר אשתקד (נניח 10-15 דוחות) -
לחפש בסבב אחד סגנון ז'רז'ור בחוף פתוח ואז בסבב נוסף סגנון ז'רז'ור במרינה?

אגב,
בעת העדכון האחרון של יומן דוחות הדיג, שנעשה ע"י איל הלפרין כמדומני באוקטובר 2015,
התלבטנו ארוכות עם להכניס בסגנונות הדיג חלוקה של ז'רז'ור דמויים / פופינג / שור-ג'יג (ג'יג חופי),
מהשיקולים שצויינו החלטנו להימנע מזה - לוותר על מיקוד יתר שעשוי לסרבל את מלאכת החיפוש
בכל מקרה, יתכן גם כי לא בהכרח ירדתי לסוף דעתך ולא בהכרח הבנתי עד הסוף את כל התמונה,
אז אם פספסתי משהו -
תעמיד אותי ואת כלל מנהלי הפורום על כל ההיבטים הקשורים לדעתך לנחיצות השינוי
בכל אופן רן,
אודה כי עד עתה לא ידעתי שיש שוני ממשי בין ז'רז'ור בחוף פתוח לבין ז'רז'ור משוברי גלים ובמרינות,
אי ידיעה נסלחת בהתחשב בהיעדר נסיון בז'רז'ור חופי...
אז עוררת את סקרנותי (וכנראה של עוד כמה חברי פורום...) - פתחתי דיון בנושא, כאן -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=28333.0עכשיו רן "הסתבכת" - נפל עליך "תיק" של פירוט ההבדלים

כמובן, הזדמנות לכל המז'רז'רים לדיון עם סיעור מוחות פורה ומפרה בנושא...